Fotballmage uten frue


Jeg ser at fotballfrue har lagt ut bilde av magen sin etter fødselen nå igjen. Hun kjefter på andre gravide, fødende og folk flest fordi hun mener etter-fødsel-kropper som hennes ikke er akseptert. Hun kjefter på engelsk. Åpenbart fordi kroppen hennes er uakseptabel i utlandet også.

skjermbilde-8 «Each body is unique and there is just one of you», sier Fotballfrue på engelsk. «Stop comparing yourself to others and stop pointing fingers at other women just because they don’t look a certain way or the way society expect or want them to look like.» Right on, Fotballfrue!

ds7_6072Noen av oss har jo ikke født en gang, men ser ut som vi er gravide med tvillinger etter å ha amma samtlige innbyggere i dalstroka innafor. Brystkreft, tamoxifen-fedme, mat og øl will do that to a body. Særlig øl. Det går jo simpelthen ikke an å holde seg edru skal man stå ut med «the society today.»

Likevel går Fotballfrue altså langt i å insinuere at kropper som er helt omvendt av hennes, må være slike som «the society expect or want us to look like», siden hennes egen kropp åpenbart er så på kant med samfunnet. I hvert fall etter at den har født når det ikke synes at den har født i det hele tatt.

Jeg syns det er helt fantastisk rebellsk å være så på kant med samfunnet at samfunnets kommersielle aktører sponser bloggen din med hundretusenvis av kroner hvert år. Tenk å gå så mot strømmen at den rett og slett snur! Hvordan får hun det til?! In your face, samfunnet!  Fotballfrue har lurt dere alle sammen!

DS7_2339Selv nøyer jeg meg med å kjefte på norsk om at vi må få slutt på at kvinner først og fremst vurderes etter hvordan vi ser ut. Helt uavhengig om vi har født eller ikke. Av en eller annen merkelig grunn opplever jeg ikke at samfunnet ser ut til å være enig med meg i den verdivurderingen så langt.

Fotballmage får du lett ved å spise og drikke for mye, vaskebrettmage av å henge i treningstudio hele tiden. Ingen av delene krever mer intelligens enn en middels brunsnegl. Det er jo langt mer utfordrende å bli vurdert ut i fra hvordan hjernen din ser ut. Hva foregår der?


68 Responses to “Fotballmage uten frue”

 1. Marianne Brekke
  16. september 2016 at 11:17 #

  Spot on! Digger deg du flotte dame!

 2. Pia
  16. september 2016 at 11:21 #

  Fantastisk :-)

 3. Anne Søgaard Skreivang
  16. september 2016 at 11:36 #

  Du er flott og mye mer spennende enn all verdens fotballfruer. Vi får ta vare på kroppene våre, de må holde ut noen år til ❤.

 4. Kjersti
  16. september 2016 at 11:39 #

  Herlig :)

 5. Live Alve Midthus
  16. september 2016 at 11:44 #

  Du helt fabelaktig, fortsett med det.

 6. Eva
  16. september 2016 at 11:52 #

  Herlig! Du er bare fantastisk herlig dame! Synes det for flere ti år siden og synes det fortsatt. Flere av deg hadde gjort samfunnet mye morsommere og herlig?

 7. Janne
  16. september 2016 at 12:01 #

  Herlig, morsom lesning ??

 8. Inger Anne
  16. september 2016 at 13:08 #

  Hei igjen. Spot on, som vanlig ? Du får sagt det ??? Tror du hadde likt Stina Wollter på Instagram. Fredagsklem

 9. Inger
  16. september 2016 at 13:18 #

  HALLELUJA, jeg digger deg!!!!

 10. Ingeborg
  16. september 2016 at 13:41 #

  For ei tøff dame. Kjenner meg igjen av det du skriver.

 11. MALIN
  16. september 2016 at 13:56 #

  Åh, så deilig at dette ble sagt !

 12. Sara
  16. september 2016 at 14:07 #

  Jeg syntes Caroline skriver utrolig bra.
  Ho jobber for den kroppen ho har ved å spise sunt og trene.
  Ho ser flott ut og det skal ho ha.
  At ho kommer raskere tilbake i sin vanlige fasong har noe med hennes trening og kosthold å gjøre :)

  • Monica
   16. september 2016 at 14:56 #

   Hun ser fantastisk ut, men er det ekte? Sist kom det vel fram at hun hadde redigert og fikset bildet for å se bedre ut.. og det er slike bilder og innlegg som hun legger ut som er med og øker dagens kroppsfiksering! Så forferdelig unødvendig å fokusere på kropp så fort etter fødsel når hun garantert har kunnet skrive om mye annet som hadde vært mer matnyttig. Men slike innlegg skaper jo mer pr og klikk enn noe annet ? Sykt!

   • To barns mamma på 1 år
    16. september 2016 at 18:52 #

    Jeg har født to fantastiske barn med 1 år og 3 uker mellom, jeg er den personen som kan skrive under på at hvordan du ser ut etter fødsel har MYE med hvordan du bærer og dine gener, jeg kan ærlig innrømme at is og sjokolade var mine «må ha» under begge graviditetene og vi alle vet jo at det ikke er noen effektiv slankediett… Jeg fikk heller ikke trent noe særlig pga trøblete svangerskap, men jaggu 2 dager etter hver fødsel har jeg hatt synlige magemuskler og kun en halv kilo mer enn da jeg ble gravid…. Da må man få lov til å føle seg litt fantastisk etter å ha følt deg som en hval de siste månedene, det er fantastisk hvordan kroppen kan gå tilbake til start på null komma niks, jeg vet hvordan det føles og sannelig tok jeg bilde av meg selv jeg og, jeg la det ikke ut på nett vel å merke, men søren heller, det bilde er jeh fantastisk glad for at jeg har den dagen i dag! Har aldri følt meg så flott som det jeg gjorde da!

  • Laila
   16. september 2016 at 19:36 #

   Jeg reagerer ikke på at hun er slank som en sylfide etter fødselen, men jeg reagerer på hele poseringen, den lille tangaen og bøyle bh’en.
   Alle som har født, vet at det følger med en del gørr og blod i etterkant. De fleste har litt mer solide truser enn kanskje til vanlig, som holder på plass bindene. Vi har på oss amme bh, av praktisk og naturlige årsaker. Da blir bildene Caroline legger ut så uærlige. Jeg tviler på at hun hadde dette undertøyet på resten av dagen. Vil tro at mange som enda ikke har fått barn, får et inntrykk av at barnet popper ut, og vipps så er man like fin og like sexy. De får noen rare virkelighetsoppfatninger.
   Liker best ærlige og sanne bilder.

   • Veronica
    18. september 2016 at 09:56 #

    Vell, ærlig eller ikke. Alle kropper i hele verden er ulike og spesiell på sin måte. Jeg kunne fint gått i slikt undertøy dagen etter fødsel.. Og jeg har vært igjennom to. Så mye blod og gørr er også veldig individuelt. Bilde av fotballfrues kropp etter fødsel er jo ærlig for henne, slik min kropp er ærlig for meg etter en fødsel :-)

  • Lene Wikander
   16. september 2016 at 22:15 #

   Ja det er fint og hun er flink til å trene, men er det viktig syns du? Jeg har aldri født, men jeg ville tenke meg at det er ganske sterkt å sette et nytt menneske til verden. Det må jo være mye spennende å fortelle om det annet enn hvordan din egen kropp ble fordi du skapte liv? Hvorfor syns du det er greit at det å bli mor først og fremst handler om hvordan du ser ut?

   • Gunnhild
    19. september 2016 at 10:40 #

    Takk. My thoughts exactly! Babyen må da være mer interessant enn egen mage. Og midt på magen sitter navlen. Navlebeskuelse er det noe som heter … det skal ikke være spesielt positivt

 13. Cathrine
  16. september 2016 at 14:10 #

  Du er helt fantastisk, Lene!! ???

 14. Gry y
  16. september 2016 at 15:04 #

  Av med hatten for deg,dette er kviinnekropp det?

 15. Sanna
  16. september 2016 at 15:36 #

  Sara: Gener spiller også en stor rolle når det kommer til hvordan kropppen ser ut etter fødsel. Underlig fokus å ta bilde i undertøyet så kort etter fødsel. Merkelig at Berg Eiksen ikke lærte etter sist gang, og at hun ønsker å sette seg selv i en slik sårbar posisjon som nybakt tobarnsmamma. I tillegg bidrar hun til kroppsfokus.

  Man bekjemper ikke kroppsfokus med mer fokus på kropp.

  • Marian
   16. september 2016 at 18:46 #

   Sanna: Hun HAR lært, hun! At det er mye oppmerksomhet å få ved hjelp av sånne «provoserende» innlegg. Og da sier vi virkelig MYE, også i utlandet, der hun kan sutre på engelsk om janteloven og hvor utsatt og sårbar hun er, som er tobarnsmor og har så fantastisk kropp og vil bare vise den fram og dele sin glede (over kroppen sin) med sine lesere. Det er bare så latterlig, hele opplegget, at det er vanskelig å sette ord på det!

   • Lene Wikander
    16. september 2016 at 22:16 #

    Haha, I like you, du virker som du har noe inni kroppen også 😉

    • Elsie
     18. september 2016 at 14:31 #

     Men det som er latterlig og rett og slett sykt for det er så usunt er at dama håver inn millioner på det g
     Våset. I 2015 tjente hun over 3 mill . Så hun er nok ganske lur ja

 16. Vigdis Østbye
  16. september 2016 at 15:50 #

  HURRA , dette har jeg tenkt , men du formulerer det så mye bedre???? selv var jeg helt nyforelsket i barna mine etter hver fødsel så hvordan jeg så ut kom helt i bakgrunnen. Men som fruen sier, vi er forskjellige og det må være lov???

  • Lene Wikander
   16. september 2016 at 22:19 #

   Det er nettopp det! Jeg har aldri født, men er jo ikke mer fantasiløs enn at jeg kan tenke meg det må være helt eksistensielt magisk å sette unger til verden. Det er jo LIVET liksom! Også er vi blitt så sjuke at det skal handle om utseendet???? Hvordan endte vi her?

 17. Kristin
  16. september 2016 at 16:18 #

  Huff. Det må da være UFATTELIG kjedelig å bruke så mye tid på eget speilbilde – det gis da ut mange spennende bøker og filmer og det er så mye som er langt mer stimulerende og utviklende å drive med. Jeg blir lykkeligere og gladere av å ikke se meg i speilet, men heller være en aktiv aktør i eget liv og nekter å være objekt bare fordi jeg er født i en kvinnekropp…

  • Lene Wikander
   16. september 2016 at 22:24 #

   Jeg tror ikke det er kjedelig, jeg tror det er fryktelig krevende og handler om mye sorg, utilstrekkelighet og hjelpeløshet. Det er vanskelig å leve og de livbøyene som kastes til kvinner er pill råtne. Ikke alle klarer å stå imot.

   • Barbro
    17. september 2016 at 09:42 #

    Akkurat denne replikken oppsummerer hele debatten rundt det sjukelige eksteriørfokuset og hva det gjør med mange. Jobber i ungdomsskolen og priser min lykkestjerne for at jeg var tenåring for tredve år siden – på ei da det, selv om det var tøft nok å være ung, var en juledag i forhold til dagens kroppshysteri.

 18. Cecilie Berg
  16. september 2016 at 16:46 #

  Det er så befriende at det finnes sånne som deg! Takk!

 19. Anne Gro
  16. september 2016 at 17:46 #

  Himmel og hav. Nå lo jeg godt. Befriende skrevet… og jeg som trudde jeg var fri og ikke særlug bluferdig… Jeg tenker som så, fotballfrue tjener mye penger på klikk. Maaaange klikk. Så ho vet at dette vil gi ho inntekter!! At ho henger ved en engelsk quote blir bare en attributt som betyr zip og ingenting. For det er som du sier, kroppen er svært ubetydelig, i forhold til hva vi har inni kula på toppen av kroppen… Lev vel… Smil bredt!!

  ?

  • Storm
   2. oktober 2016 at 18:46 #

   Didn’t know the forum rules allowed such brialilnt posts.

  • http://crawlerweb.us/axa.mx
   14. oktober 2016 at 00:40 #

   Lovely maxi dress I don't actually own a maxi dress I always think I am too short to wear one. Looks lovely on you.Love the vintage lace blouse I love a bit of lace xx

 20. Mette Bjørkhaug
  16. september 2016 at 18:38 #

  Hurra hurra hurra for deg. Veldig bra skrevet Lene. Digger fokuset du har, dine snertne refleksjoner. Hadde jeg hatt en hatt skulle jeg tatt den av for deg i dag. Tar meg heller en dans over parketten og roper ihaaaa for Lene og hele dalstrøka innafor. Amen.

  • Lene Wikander
   16. september 2016 at 22:25 #

   Man skal aldri kimse av dalstroka innafor! 😉

 21. Gunnhild Andersen
  16. september 2016 at 19:06 #

  Disney`s Trampe sa til Bambi: «Hvis du ikke kan si noe pent, skal du ikke si noen ting»

  • Monica
   16. september 2016 at 20:18 #

   Fotballfruen ønsker debatt, og i en debatt vil det komme både positive og negative ting. De fleste her har vel vært ærlige og konstruktive, og det må tåles… hvis ikke bør en holde seg borte fra rampelyset!

   • Lene Wikander
    16. september 2016 at 22:31 #

    Ja seff Monica! Jeg takker virkelig Fotballfrue for denne muligheten til diskusjon og har sletta flere hundre kommentarer i dag som var personangrep på henne osv. Jeg har selvfølgelig ingenting imot henne personlig. Dette handler om kultur, ikke personer.

  • Lene Wikander
   16. september 2016 at 22:26 #

   Vel, hvis tegneseriefigurer skal rettlede samfunnsdebatten så kan jeg vel tenke på et par andre enn en kanin og et rådyr… 😉

 22. Ann
  16. september 2016 at 20:20 #

  Hey!
  Droppa på underlig vis innom her, via en venns, venn link.
  Så herlig og befriende lesning!
  Aner ikke hvem du er, har aldri hørt om boken din, men kjenner jeg digger meningene dine og måten du skriver på. Førsteintrykket mitt er at jeg har lyst å bli venn med deg.
  Gleder meg til å finne boken din, den skal jeg lese.
  Skriv mer!

  Positiv utfordring:
  Det å være seg selv og å virkelig mene at det duger :)

  • Lene Wikander
   16. september 2016 at 22:33 #

   Haha, takk, men jeg har skrevet flere bøker. Check me out! 😉

 23. Vivian
  16. september 2016 at 20:25 #

  Hohoho ??? Herlig lesing og spot on!!
  Hilsen frustrert konemor som lever «Livet på solsiden» (kremt…)

 24. Trine Elisabeth
  16. september 2016 at 21:30 #

  Dagens beste!!!! I tillegg til OL-gullet til Sara Louise Rung i Paralympics 😀

  Fy flate for noen damer, sier jeg bare 😀

  • Lene Wikander
   16. september 2016 at 22:33 #

   Word! Skulle bare ønske de fikk litt mer TV-tid 😉

 25. Eve
  16. september 2016 at 21:37 #

  Fy fan førr ei raille dama du e! Takk! Og for dete som ikke skjønner kav nord-norsk. For et grepa stykke kvinnemenneske du er! ?

  • Lene Wikander
   16. september 2016 at 22:34 #

   Jeg vokste opp i Bodø! Message recieved 😉

 26. Lisa
  16. september 2016 at 22:46 #

  Ha.ha…. Amma alle innbyggerne i stråka innafor . Æ flire høyt. Du er så bra Lene, ett oppkomme av saftige gullkorn.
  Jeg måtte lese høyt til kjæresten og vi er så enige om at vi skal melde deg som kandidat til fritt ord prisen.
  God helg Lene ✌️

 27. Randi
  17. september 2016 at 07:28 #

  Flott dame og herlig lesning. Dette gav meg ein god start på dagen!

 28. Isabel
  17. september 2016 at 08:14 #

  Strålende <3
  Det er denne diskusjonen jeg har ventet på:
  Hva som faktisk er i hodet er det som teller. Hvilken mor du er, eller hvilket medmenneske du velger å være.
  Eller om du kanskje velger å bli smart <3

  Drit i mage og rumpe, det er hjernen som teller!!

  God helg kjære medsøster :-)

 29. Kristoffer
  17. september 2016 at 09:58 #

  Lene – du er helt Sheriff!

  • Lene Wikander
   17. september 2016 at 12:10 #

   Haha takk, jeg ville alltid være sheriff da jeg var liten og de andre ville leke cowboy og indianer! Endelig! LOL :-)

 30. Monica
  18. september 2016 at 07:01 #

  Word.

 31. Tanja garbo
  18. september 2016 at 09:36 #

  Mitt motto har blitt JA TIL MANGFOLD. Er så pisse lei av hysteriet rundt kropp. Selv har jeg en kropp som er preget av 3 fullbårne svangerskap, med både hengemage og mønster mus… trening er ikke min greie, da jeg ikke gidder nær døden opplevelser flere ganger i uken. Vi må klare å la vær å sette så fokus på forskjellige kropper, og heller godta at vi alle er forskjellige. Fotballfrue er flott hun, og det er du også. Totalt forskjellige i kropp og det er slik det skal være.

 32. Katya
  18. september 2016 at 10:29 #

  Hei! Du er flink til å skrive og fint at du er fornøyd med personen du er. Det er en ting jeg vil likevel fokusere på, og det er helheten. Vi er ikke bare «det indre». Kroppen er en viktig del av oss. Er kroppen din syk, for overvektig, for tynn, vil det mest sannsynlig påvirke vårt selvbilde og psyke. Jeg er noe overvektig, som i seg selv ikke plager meg.. Men det går utover ryggen min, noe som fører til slitenhet, noe som påvirker mitt humør. Siden du har gått gjennom sykdom, forstår du sikkert poenget mitt. Uansett, fint med fokus på hjernen og!! ? Ha en fin høst!

 33. Kristian
  18. september 2016 at 12:15 #

  Hei Lene :-) Du kan jo slanke deg du også da så kan du få en fin mage du også :-) Så kan du også legge ut fine bilder på instagram :-) Ikke bare sånne skrekk henge puppe bilde :-)

  • Lene Wikander
   18. september 2016 at 16:36 #

   Jeg legger ut dritfine bilder på Insta! Follow me and see 😉

 34. Renate Nordby Sandnes
  19. september 2016 at 08:09 #

  Er så herlig du! Du gjør det vi andre ikke tør, men bør. Heier på deg!

  En liten avsporing; FB fjernet i morges innlegget ditt da jeg delte det på min side i helgen. Jeg måtte flire godt da det blant annet sto at nakenhet kun var tillatt dersom det dreide seg om undervisning, humor eller satire… Selv med en litt alvorlig undertone, mener jeg helt bestemt at dette innlegget er alle de overnevnte kategoriene? Men det mente altså ikke FB.

  Enda artigere ble det da jeg måtte sverge å ikke poste nakenbilder igjen og bedt om å fjerne eventuelle nakenbilder i albumene mine. Den brystvorta jeg viste 2 mm av under amming, ble da vitterlig fjernet i 2009…

  Enda mer vittig ble det da sensoren dro opp valpebilder av vår Nova som forslag til fjerning. Hun hadde litt lite pels på valpemagen sin vet du og lå og vrengte seg promiskuøst på sofaen må vite…!!!

  En portugisisk vannhund skal jo ha ekstremt mye pels i utstilling, men jeg var fristet til å skrive til FB Kundeservice og høre om de virkelig mente at jeg skulle lime pels PÅ valpemagen slik at valpen vår ikke støtte noen med sin nakenhet. Og takke **** for at vi ikke har en kinesisk nakenhund, for da måtte jeg ha fått stengt FB-kontoen umiddelbart…??!

  Heldigvis er jeg en Miss Bean gladlaks så jeg hadde en 5 minutters latterkrampe etter at jeg sverget til FB om å ikke poste eller inneha mer nakenhet på siden min.

  Ønsker deg en magisk dag og håper du skriver mer snart for det gjør dagen min enda bedre! Latterklem fra meg til deg.

  • Lene Wikander
   19. september 2016 at 09:42 #

   Åh hahahaha, fantastisk. Ble sletta fra insta jeg også, men hadde håpet innlegget skulle fly under radaren på Facebook siden jeg ikke brukte nakenbildet som thumbnail, men så at det poppet opp når enkelte delte det ja. Takk for dagens! Free the nipple!

 35. Ingrid Vik Johnsen
  21. september 2016 at 15:11 #

  Helt herlig. Takk, for bidrag til en god latter.
  En ting skjønner eg meg ikke på: «Fotballfrue» og andre «fruer» der ute. Jeg trodde det var slutt på å pynte seg med mannens tittel. Gikk ikke det av moten den gang skjørtelengden krøp opp over anklene??

 36. Jørn S.
  24. september 2016 at 07:20 #

  Bra kommentar dette!

  «Why is it okey for only some women to post pictures of their body and others not?» skriv ho.

  For min del handlar det om at ho burde vere seg sitt ansvar bevisst som superbloggar i dagens kroppsfikserte samfunn. For kvar og ein som heiar på fotballfrua sitt bilete vil eg tippe det finnast minst to som føler seg mindreverdige fordi dei _ikkje_ har slik etter-fødsel-kropp. Dette har dei sjølvsagt ingen grunn til, men samfunnet har prenta det inn i dei igjen og igjen.

 37. Kathrine
  24. september 2016 at 07:55 #

  Haha, nydelig oppsummert!

 38. Tove
  27. september 2016 at 08:44 #

  Fantastisk?? Du har akkurat fått en ny «fan»?

 39. Wenche Heksem
  28. september 2016 at 05:42 #

  Fornøyelig, blogg on !

 40. Janna
  28. september 2016 at 19:30 #

  Simpelthen det beste innlegget i debatten så langt! Elsker det!

 41. Rita
  29. september 2016 at 05:55 #

  Herlig! Endelig lesing om kossen det virkelig livet er! ?fantastisk lesing, HEIE PÅ DEG! Rå dame!

Leave a Reply