Pampers up and go-go


Så slapp jeg ikke ut i går heller. Legen tok et par sting akkurat der pinnsvinet gjorde seg aller mest gjeldende, men det har egentlig bare resultert i at stikkende smerte er blitt byttet ut mot sviende smerte, men det er godt med alt som er gjort som ekornet sa da det var flådd.

003Så nå er det sånn at først må jeg ta smertestillende piller og så må jeg smøre med bedøvende salve før jeg tømmer en kanyle med bedøvende gel opp i dåsa. Men det betyr visstnok bare et det gror og at jeg blir bedre og bedre dag for dag. Jippi.

DSC08607Og jeg mener ikke jippi ironisk denne gangen altså (ok, litt da, jeg tilhører for faen ikke generasjon alvor heller), for i går hilste jeg på Tarapi-leser Katrine som ligger rett ned i gangen her.

Mens jeg syntes sååååå synd på meg selv som har ligget her på Radiumhospitalet i to uker, kunne nemlig hun fortelle at det lengste hun har ligget her i strekk er ti måneder. TI MÅNEDER. Tygg på den du!

Det er da du bare holder kjeften og bøyer deg så dypt i støvet at resten av stinga spjærer av seg selv. Heldigvis hadde jeg et eks av boka mi Fuck tante Augusta å gi henne med en liten personlig signert hilsen fordi hun ruler. Dere andre får kjøpe den i forlagets nettbutikk her.

DSC08613Og i dag fikk jeg faktisk frokost på senga så personalet er det i hvert fall ikke noe å utsette på selv om resten av sjukehuset holder på å dette sammen.

Oppildnet av slik omsorg og stålviljen til Katrine, bestemte jeg meg derfor for å søke legen om en liten permisjon og takket ja til P2`s program Ekko i dag.

De ville nemlig at jeg skulle kreke meg opp på Marienlyst for å snakke litt om Jamaica i forbindelse med at det er førti år siden Bob Marleys internasjonale gjennombrudd som artist.

DSC08634Prompeputa med innebygd dåsehull var seff med. Jeg ba sykepleierne om å få et lite bind før jeg skulle dra så ikke den ganske så flytende, bedøvende gelen skulle renne gjennom truser, bukser og sittering og søle ned studio-stolene til NRK.

Ekko er jo et seriøst samfunnsprogram. Det skulle tatt seg ut om noen fra sittende regjering skulle opp og reklamere for sin innstrammende flyktningepolitkk for eksempel – og så bli lamma nedentil av mine etterlatenskaper i tillegg til å være lamma oventil fra før liksom.

Bind i henhold til Radiumhospitalets gynekologiske avdeling, er imidlertid ikke helt det samme som det var da jeg fortsatt menstruerte før jeg ble satt på østrogenhemmere i forbindelse med brystkreften. Sykepleieren kom nemlig trekkende med dette:

DSC08619Siden jeg ikke følte meg helt moden for Pampers up and go riktig enda, lot jeg det bare stå til. Så skulle Siv Jensen eller noen andre av hennes partikolleger ha litt svikt i knærne under flyktningedebatten de neste dagene, vet dere hva det skyldes.

DSC08627Jeg storkoste meg i hvert fall hos NRK. Jamaica er jo ett av mine absolutte favoritt-tema så tune in på NRK P2 og Ekko førstkommende lørdag mellom 9 og 11 så kan dere høre selv. One Love.


8 Responses to “Pampers up and go-go”

 1. Anne
  12. november 2015 at 16:31 #

  Oi oi oi, jeg må høre på radio, etter flere års helt ugrunnet avhold! Jeg syns du skal hilse til den snart superberømte Katrine. Er det noe jeg liker så er det å bli satt på plass, hva perspektiv angår. Av gud veit hvilke årsaker har perspektiv nemlig en tendens til å begrense sin virksomhet til områder med veldig liten avstand til ens egen nese og i tillegg også bli en smule skakkjørt når det gjelder proporsjoner på saker og tings viktighet her i verden. Gamlingene har faktisk helt rett: en får være glad en har helsa!! Forøvrig, Lene, håper du får en utmerket helg, med eller uten pampers og puter, og ellers, kick ass!!!

  • Lene Wikander
   12. november 2015 at 16:51 #

   Ja Katrine er ei dame som bidrar med perspektiv på både det ene og det andre, tro du meg. Riktig god helg til deg også :-)

 2. Lunamon Design
  12. november 2015 at 20:21 #

  Du er bare så herlig!
  Heier på deg og boka di skal jeg ønske meg til jul!

  God klæm

  • Lene Wikander
   12. november 2015 at 20:48 #

   Takk for det, håper du får det du ønsker deg 😉

 3. Liv Andersen
  12. november 2015 at 20:44 #

  Du ser da jammen fresh og fin ut på bilde fra studio. Skulle ikke tro du var spretta opp og lappa samme. Utrolig hva litt utenomsykehusluft gjør for kropp og sjel, ja og litt sminke da. For ikke å glemme dop både i topp og bunn. Kommer langt med det.
  Tipper det var en nytelse å kreke seg ut av hoveddøra på Radiumen, forbi uteserveringen og ned på Ring 3.
  Satser på at du får noen flotte dager. Nyt dem. Liv.

  • Lene Wikander
   12. november 2015 at 20:50 #

   Nrk slo på stortromma og spanderte taxi så jeg slapp å vime meg gjennom veisystemet på egen hånd, men var utrolig deilig å være litt «vanlig» igjen en liten stund ja! Nå er jeg jo trygt tilbake i sykesenga og ferdig med vulvaskyll fire for dagen 😉

   • Liv Andersen
    12. november 2015 at 21:52 #

    Regner med at du er temmelig utslitt. Vi tror vi har mer ork enn det som er virkeligheten, Men gud så herlig å få et lite friminutt. Tipper anstrengelsene gir deg en god nattes søvn.
    Tenker på de stakkars pleierne som jobber på Radiumen. Å jobbe under slike forhold kan umulig være hyggelig. De fleste av dem vil jo at oppholdene skal være så gode som mulig for pasientene, og med de kritikkverdige lokalene er vel det nesten dødfødt.
    Sykehuset Østfold på Kaldnes som nå er nytt og flott åpnet offisielt for 10 dager siden. Nå begynner det alt å komme klager og misnøye. Ledsagere er det ikke plass til. De får vente i kantinen så vil de bli hentet hvis det er behov. Tja, du har vel ikke med en ledsager hvis du ikke føler at du her et behov. Alltid kjekt at noen er med, finner frem og er et ekstra par øre slik at info blir mottatt.
    Glad det er Rikshospitalet og Ullevåls bygg 11 jeg har å forholde meg til. Noen avstikkere til kjelleren på Radiumen har det blitt, men der er det greit. Gamlebygga på Ullevål er ikke noe å skryte av. Du blir brått frisk nok til å skrive deg ut når du ligger på gangen der.

    • Lene Wikander
     13. november 2015 at 08:13 #

     Ja jeg blir fortsatt skremmende fort sliten for den minste ting, men sånn er det, særlig siden jeg fortsatt slett med senvirkninger av BK-behandling da de la meg inn også, ikke det besteutgangspunkt hehe. Men det kommer seg! Helt enig i at forholdene på radium er under enhver kritikk!

Leave a Reply