Nygiftes mange ansikter


VIDEO: På mandag fikk jeg min siste cellegiftkur. Hvis alt går bra de neste årene og ingen nye svulster dukker opp på kontroll, er jeg ferdig med den driten nå. Jeg hadde i grunnen trodd at jeg skulle bli langt mer ekstatisk, men sannheten er at når du går på din 6. dose med intravenøs FEC 60 cellegift, har du rett og slett ikke energi til så ekstreme følelser. Da hjelper det heller ikke at Ullevål gir deg flagg for å feire.

sistecellegift 030

Du er liksom ikke helt i form til parader. Særlig ikke etter at kreftlegen din akkurat har lekset opp alle bivirkningene du kan glede deg til med strålebehandlingen og antiøstrogen-behandlingen du nå skal begynne på. Det der må jeg rett og slett bare vente litt med å ta innover meg. En ting av gangen.

sistecellegift 008

Jeg er uansett fortsatt for kvalm og dement av cellegiften til å sette meg ordentlig inn i det. Cellegift-demens funker sånn at du midt i en setning ikke for ditt bare liv klarer å huske det helt vanlige ordet du har tenkt å bruke, og at helt vanlige ord plutselig får en ny betydning fordi du slurver med uttale og teksting.

sistecellegift 010

Og fordi du er frilanser og selvstendig næringsdrivende, må du seff konse på å få jobba mest mulig når hodet er noenlunde klart så du ikke skal gå fullstendig konkurs, så da gjelder det å multitaske som en gal før ny cellegiftdose setter inn og reduserer deg til en siklende åndspygme igjen.

sistecellegift 018

For da blir det sånn at når noen venner tekster deg og inviterer deg ut på en øl som de gjorde med meg i går, så resulterter det i sjokkbølger gjennom hele venneflokken med påfølgende strøm av FB-medlinger og sms fordi du svarer: Nygift i dag så altfor surrete i hodet som det er, holder meg til vann.

sistecellegift 005

Jeg skulle jo egentlig holdt bryllup og giftet meg med meg selv lørdagen etter at jeg fikk påvist kreft. Det ble naturlig nok avlyst. Så da tenker jeg at det bare var rett og rimelig at vennegjengen fikk litt valuta for invitasjonen nå, et halvår senenere via en dement sms. Som dere ser av filmen fotograf Xenia Villafranca har satt sammen fra mandagens siste cellegift, leverer jeg i hvert fall nok ansiktsuttrykk en nygift verdig:

 

 

 

 

 


12 Responses to “Nygiftes mange ansikter”

 1. Astrid Lie Engelsjord
  27. november 2013 at 09:56 #

  Puh… Har lite å klage på egentlig, når jeg tenker etter…
  «Man måste jämföra!»
  Brudebukett, en og annen energigivende latterkule samt moderat kvalme ønskes deg!
  Hilsen stum beundrer. 😉

  • Lene Wikander
   27. november 2013 at 10:01 #

   Haha, takk for brudebuketten, den tar jeg med meg når jeg kreker meg avgårde på Tara`s julebord i morgen! Da kan jeg i hvert fall være veggpryd med stil! 😉

 2. Rita Lønn Hammer
  27. november 2013 at 13:58 #

  Er det ille det der med cellegift? Jeg har hørt at det virker forskjellig fra person til person og hva slags kreft man har. Selv har jeg kreft i magen. Og aner ikke hvordan giften vil virke på meg. Kjenner jeg gruer meg. Tror jeg skal bestemme meg for at dette skal gå bra. Tankens kraft er det noen som sier, vel verdt et forsøk om ikke annet. Skal ha tre runder før de fjerner magesekken. Høres dramatisk ut, å fjerne hele magesekken….. blir tynn av det sier dem, som om det er noen trøst.

  Sender gode tanker, nygift eller ikke. Du er min store inspirasjon :)

  • Lene Wikander
   27. november 2013 at 14:06 #

   Cellegift er ikke bare cellegift, det er veldig mange forskjellige typer, ikke bare avhengig av hvilken type kreft man har, men også graden innenfor den typen igjen. I tillegg spiller individuelle forskjeller stor rolle. Noen tåler det bra, andre ikke så bra. Jeg er nok alt i alt en av de som har tålt cellegiften min godt. Alt det der kan kreftlegen din/onkologen svare ordentlig på i ditt tilfelle, men ta høyde for at du blir sliten mens det står på og ikke vil ha energien til å leve et «vanlig» liv liksom. Og nei, det er IKKE så jævlig at du ikke vil fikse det! Bare vær snill med deg selv! Alt går når man må! Lykke til, Rita! :-)

   • Rita Lønn Hammer
    28. november 2013 at 12:03 #

    Tusen takk for svar kjære deg. Jeg må jo fikse dette, ingen andre som gjør det. Jeg må bare venne meg til tanken at jeg faktisk er syk. I disse dager er kvalmen og matlysten jeg sliter mest med, men det kunne vært verre ting.
    Som sagt du er min inspirator og jeg lærer mye av deg :) Det var nok meningen jeg skulle se deg hos Lindmo, enda da visste jeg ikke at jeg var syk engang.

    Heier på deg hele veien Lene!!!

    • Lene Wikander
     28. november 2013 at 12:08 #

     Snakk med legen om det med kvalme. Jeg var også helt slått ut av kvalme de første gangene, men så justerte vi litt rundt på de kvalmestillende pillene og da ble det mye bedre! Verdt et forsøk. Føler med deg og heier på deg også :-)

 3. janna
  27. november 2013 at 16:47 #

  Du er er fantastisk flott dame, Lene, og siden jeg så deg på TV (afasien slo inn nå, så jeg husker ikke hva dama heter, men du vet; hos ho supertrivelige, blonde talkshowvertinna… 😉 ) har jeg ofte tenkt på deg. Du imponerer av mange grunner, men det vil føre for langt å ramse alle opp her, så jeg vil bare ønkse deg all mulig lykke til i resten av din kamp mot kreften.

  Ha en fin førjulstid.
  Mvh. Janna

  • Lene Wikander
   27. november 2013 at 16:52 #

   Haha, Anne Lindmo heter favorittblondina vår på TV :-) Takk Janna, det varmer :-)

 4. Nina
  28. november 2013 at 21:25 #

  Heia Lene
  Jubler ilag med deg for den siste cellegift kuren.
  Du er ei tøff dame som man bare må beundre for ditt mot og åpenhet. Kos deg på julebord da:-)

  • Lene Wikander
   29. november 2013 at 10:00 #

   Takk for det, julebordet ble veldig bra, jeg fikk pris og greier. Blogger om det senere i helgen 😉

Trackbacks/Pingbacks

 1. Nakensjokk og annen adventskos | Lene Wikander - 30. november 2013

  […] var jo på dag fire etter siste cellegift så jeg hadde jo tatt kvalmepillene mine og hadde ingen problemer med å få ned hele fire biter […]

 2. Jeg savner cellegiften! | Lene Wikander - 4. desember 2013

  […] fikk jeg jo siste cellegift forrige mandag og det var en dag jeg hadde sett frem til. Men etter møtet med kreftlegen i forbindelse med den […]

Leave a Reply