Nygiftes mange ansikter


VIDEO: På mandag fikk jeg min siste cellegiftkur. Hvis alt går bra de neste årene og ingen nye svulster dukker opp på kontroll, er jeg ferdig med den driten nå. Jeg hadde i grunnen trodd at jeg skulle bli langt mer ekstatisk, men sannheten er at når du går på din 6. dose med intravenøs FEC 60 cellegift, har du rett og slett ikke energi til så ekstreme følelser. Da hjelper det heller ikke at Ullevål gir deg flagg for å feire.

sistecellegift 030

Du er liksom ikke helt i form til parader. Særlig ikke etter at kreftlegen din akkurat har lekset opp alle bivirkningene du kan glede deg til med strålebehandlingen og antiøstrogen-behandlingen du nå skal begynne på. Det der må jeg rett og slett bare vente litt med å ta innover meg. En ting av gangen.

sistecellegift 008

Jeg er uansett fortsatt for kvalm og dement av cellegiften til å sette meg ordentlig inn i det. Cellegift-demens funker sånn at du midt i en setning ikke for ditt bare liv klarer å huske det helt vanlige ordet du har tenkt å bruke, og at helt vanlige ord plutselig får en ny betydning fordi du slurver med uttale og teksting.

sistecellegift 010

Og fordi du er frilanser og selvstendig næringsdrivende, må du seff konse på å få jobba mest mulig når hodet er noenlunde klart så du ikke skal gå fullstendig konkurs, så da gjelder det å multitaske som en gal før ny cellegiftdose setter inn og reduserer deg til en siklende åndspygme igjen.

sistecellegift 018

For da blir det sånn at når noen venner tekster deg og inviterer deg ut på en øl som de gjorde med meg i går, så resulterter det i sjokkbølger gjennom hele venneflokken med påfølgende strøm av FB-medlinger og sms fordi du svarer: Nygift i dag så altfor surrete i hodet som det er, holder meg til vann.

sistecellegift 005

Jeg skulle jo egentlig holdt bryllup og giftet meg med meg selv lørdagen etter at jeg fikk påvist kreft. Det ble naturlig nok avlyst. Så da tenker jeg at det bare var rett og rimelig at vennegjengen fikk litt valuta for invitasjonen nå, et halvår senenere via en dement sms. Som dere ser av filmen fotograf Xenia Villafranca har satt sammen fra mandagens siste cellegift, leverer jeg i hvert fall nok ansiktsuttrykk en nygift verdig:

 

 

 

 

 


12 Responses to “Nygiftes mange ansikter”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php on line 62