Bryllupskake og kaffe


Det er vååååår! I hvert fall var det strålende sol og tre pluss her på gravlunden i går og det var mer enn nok til at jeg virkelig klarte å begynne å tro at denne vinteren ikke er begynnelsen på en ny istid likevel.

På Facebook har det vært vår lenge. Helt siden jeg kom tilbake fra Afrika i januar har jeg nemlig sett et skremmende antall vårbryllup planlegges i feeden min der. Særlig har diskusjonene rundt bryllupskakene gjort inntrykk. Det har fått meg til å ta grep.

bryllinvit 017

Som dere kanskje husker, giftet jeg meg jo med meg selv i fjor. Det har jeg helt glemt å feire! Hvorfor er det bare brudepar som kan bestille bryllupskake, hæ? Jeg tok derfor sporenstreks kontakt med kokk og kakebaker Sten J. McNeil Ånnerud som denne våren lager kaker i TV3-programmet «Hele Norge baker» og bestilte bryllupskake i tre etasjer.

643911_10152546414200125_2028072494_n

Etter et par timers dialog i innboksen på Facebook holdt jeg likevel nesten på å gi opp: Vil du ha fromage eller krem? Skal den være marsipantrukket? Sjokoladebunn eller vanilje? Marsinpanfrukt eller sjokoladedyppet frukt? Til 30 eller 40 personer?

Etter å ha tatt stilling til alle de femti tusen alternativene en bryllupskake tydeligvis representerer, endte vi til slutt opp med en magenta sjokkrosa affære i tre etasjer med en sjokoladebolle på toppen og jeg med en nyfunnet respekt for hvilket sinnsykt mareritt det må være å planlegge et helt bryllup der det også skal serveres noe før kaken.

Så da Sten spurte om jeg ikke skulle servere noe saltmat også, svarte jeg et rungende; Nei, bryllupskake og kaffe holder lenge, takk! Deretter møttes jeg og bestevenn Roy til vårens første utepils som raskt ble til innepils da plussgradene forsvant med sola. Med hver vår PC og Roys innsikt i internett, forfattet vi en elektronisk invitasjon til bryllupskake og kaffe på gravlunden.

bryllinvit 006

Jeg kan ikke love at jeg ikke kommer til å stille i både brudekjole og slør! Invitasjonen lyder som følger:

Som kakemons har det lenge irritert meg at man må gifte seg for at det skal være stuerent å bestille bryllupskake. Jeg er også drittlei denne mini-kake-trenden med cupcakes og makroner. Skal det være kake, må det være nok! Jeg har derfor bestemt meg for å feire mitt tidligere inngåtte ekteskap med meg selv, med en skikkelig tjue kilos bryllupskake.

funny-wedding-cake-tops-9

Du inviteres derfor herved til bryllupskake og kaffe på gravlunden lørdag 11. mai kl. 17.00 presis. Bryllupskake i tre etasjer leveres av eminente kokk og baker, nå også kjent fra TV; Sten J. McNeil Ånnerud som denne våren baker på TV3`s «Hele Norge baker». Kaffekopper leveres selvfølgelig av Fittekoppen som selger sitt moderne kunsthåndtverk her.

524863_483059898424431_1601333540_n

Da min bolig på gravlunden ikke er større enn et middels gravkammer i oldtiden, er dette å regne for en svært eksklusiv invitasjon og du som særlig utvalgt, noe jeg forventer du vet å verdsette ved å ta med deg en klunk avec og forsikre deg om at du virkelig kan komme hvis du takker ja. Maybe is not an option. Antrekk: Queer galla.

Og til alle dere der ute som jeg ikke får plass til her på gravlunden: Kjøp dere en Fittekopp og ta en kaffeskål med oss 11. mai så lover jeg å blogge behørlig fra eventen. Jeg vurderer å få Tara-redaktør Torunn Pettersen til å filme også! After all – hva er vel et bryllup uten film nå til dags!


4 Responses to “Bryllupskake og kaffe”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php on line 62