(SPONSET INNLEGG) Eller juvelene flertall, burde man vel omdøpe det populære slagordet for Sri Lanka.
Denne turen blir nemlig bare bedre og bedre dag for dag. Sri Lanka trender innen reiseliv nå og jeg skjønner godt hvorfor.
Det er varmt, det er vakkert, eksotisk, annerledes og så og si fritt for masseturisme etter at den siste bølgen ga seg på 80-tallet. Den nye turismen i Sri Lanka er rett og slett veldig moderne.
Som på bildet over der mor sjøl har designet en stripe strandrestaurant om til en selvmalt «gate» og serverer hipt fusionkjøkken på The Dutchman`s street Restaurant i Matara da vi tok en detour sørover på vei fra Colombo til Weligama. Vi fant henne på Tripadvisor som den beste maten i byen.
Her er det botique-opplevelsen som gjelder. Enten det dreier seg om hoteller eller seff juveler som Sri Lanka også er så berømt for.
Nå er det særlig Ceylon-safirene de er kjent for her, men jeg gikk på en smell og kjøpte blå topaz av dama over. Men det var bare fordi topaz er min favorittsten og hun jobbet på anerkjente Fashion Jewellery i Galle Fort, som vi også fant høyt ranka på Tripadvisor.Sist jeg kjøpte topaz var i Jordan, men den forsvant med kamelen Olga et sted i Wadi Rum-ørkenen så jeg trengte helt klart fornyelse av juvelgarderoben.
Men den mest eksklusive juvelen fikk vi helt gratis siden Casa Colombo Collection inviterte oss til å bo i sin praktfulle Villa Weli i Weligama der vi ble vartet opp på hender og føtter av vår egen stab. Personlig butler ser ut til å bli et tema for turen. Badekar også. Bare SJEKK utendørsbadekaret mitt!
Med svømmebasseng, tropisk hage, egen piazza med enda et basseng fullt av flytende blå lotusblomster, falt det seg helt naturlig å ta lunsjen på møblerte Fort Bazar.
Og middagen på funky W15 med vaskekte vannpipe-shisha og cognac til dessert.
Men de virkelige juvelene jeg har funnet her på Sri Lanka så langt, har vært menneskene. Som den fantastiske familien til Shahira som guidet oss rundt i Galle Fort.
Hun og familien var en av de rikeste edelstensfamiliene på Sri Lanka, men mistet alt under Tsunamien. Møysommelig har de bygget seg opp et liv igjen og driver nå Ceylon Soul som driver med bærekraftig turisme på lokalbefolkningens egne premisser.
Hun inviterte oss hjem på te og ga meg en blå månesten fra det som er igjen av familiens samling. Blå månesten finnes bare på Sri Lanka. Det gjør Shahira og familien også. Sånne folk og sånne prosjekter som de driver tar verden og turismen på alvor og prøver å gjøre den til noe annet og mer enn den er i dag.
De skal jeg derfor jobbe mer med når jeg skal ut og reise for det nye nettstedet pioniirs.com fem uker i sommer, men mer om det senere. Nå må dere bare glede dere til neste stopp på Sri Lanka-ruta for da skal vi hit!
Lunamon Design
Helt fantastisk, ord blir fattige når man ser disse bildene.
Nyyyyyyyt!
Lene Wikander
Ja her er det deilig! Takk 🙂