Oss fittetryner imellom


I går fløy jeg veggimellom hos Nrk for å snakke litt om oss fittetryner i den offentlige Facebook-debatten samt selvfølgelig helgas riktig store Pussy-event; nemlig Women`s March Global.

Snapchat-1961264417Hvis du ikke har fått det med deg så kalte altså Frp`s Kristin Brataas Oslos samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg for «fittetryne» og «vietnamesermegge» på Facebook denne uka.

Fittetryne er bare siste skrik i en retorikk som polariserer og på mange måter kastrerer samfunnsdebatten for tiden, sånn for å holde meg til kjønnslige uttrykk siden det er så populært.

Jeg mener likevel vi får de politikerene vi fortjener og at det er alle oss hverdags-fittetryner som sitter her på Facebook og slenger med tastaturfingrene som gir dem lov til å snakke til folk på denne måten, men det kan dere høre meg si en hel del mer om på Nrk Ytring på P1 og P2 i morgen, søndag.

Snapchat-1951622744I dag har jeg feira oss fittetryner på engelsk og marsjert i Oslos gater med pussyhat på hodet. Women`s March Global har sitt utgangspunkt i Women`s March on Washington der en halv million mennesker har samlet seg for å demonstrere i dag.

Marsjen arrangeres i alle verdensdeler og flere titalls land og er blant annet en protest mot den ekstreme og kvinnefiendtlige retorikken USA`s nye president sto for under valgkampen.

For det er nettopp retorikken og ordene vi bruker som truer med å velte hele lasset nå. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Språk er kultur, kulturen bor i språket og språket skaper kultur.

Snapchat-1304507485Heldigvis snakket hele folkehavet som møtte opp til marsj i Oslos gater i dag, samme språk.

Snapchat-722244573Og med det språket sa vi høyt og tydelig fra om at dette finner vi oss ikke i. Det er nok nå. Nok angrep på kvinners rettigheter. Nok diskriminering av seksuelle og etniske minoriteter.

Nok fascisme, nok nedrakking på funksjonshemma, nok misbruk av planeten vår og fornektelse av klimakrisen. Mer enn nok! Fremtiden begynner nå og det er nå vi slår tilbake.

16174435_1334999073229717_6351149662129269608_nOgså ble jeg adoptert av den perfekte storfamilien i mine øyne. Fordi alle trenger flokken sin og nå må flokken bli større. Nasty women av alle kjønn og i alle aldere – unite! Det er nå eller aldri.


5 Responses to “Oss fittetryner imellom”

 1. Silje
  21. januar 2017 at 19:11 #

  Då ser eg fram til å høyre på NRK ytring i morgon Lene. Knakande bra at folk står opp og seier i frå at nok er nok,og at undertrykking ikkje er akseptabelt – uansett.

  Når me no skriv 2017 skulle ein tru at likestilling og toleranse var norma, men tydelegvis ikkje. 8. mars er og blir ein viktig dag for kvinnene i verda.
  Hmm- innføre rosa lue fast?

  • Lene Wikander
   21. januar 2017 at 19:15 #

   Ja jeg legger ikke lua på hylla her altså! Det er jo sånn med rettighetskamp at man aldri må lene seg tilbake og tro at rettigheter blir vunnet en gang for alle. De må kjempes for igjen og igjen!

 2. Bente
  22. januar 2017 at 19:07 #

  Jeg kommer til å bruke min rosa lue daglig. Den er blitt et symbol på at vi ikke lenger aksepterer mange mannfolks holdninger og talemåter, og må derfor ikke legges på hylla eller i en skuff og bare tas frem hver 8. mars.

  Lene, håper du jevnlig vil oppfordre kvinner til å bruke lua!

  • Lene Wikander
   22. januar 2017 at 19:16 #

   Jeg legger ikke lua på hylla før sommer`n jeg heller, nei! :-)

 3. rolf
  19. februar 2017 at 13:56 #

  Slutt å prøv å splitt det Norske folk med dine marxistiske propaganda og verktøy, du er enten en dum brikke i et spill du ikke skjønner, eller så vet du hva du gjør og da er du ondskapsfull. En ting til, finn deg en svak bitch av en mann du kan domminere og få noen mullat barn også!

Leave a Reply