Når politiet knebler norske jenter


I går ble det klart at vi lever i et land der politiet ber norske ungjenter holde kjeft av hensyn til sin egen sikkerhet når de trakasseres, sjikaneres og trues på livet av en gjeng mannfolk. Det er fullstendig uakseptabelt!

skjermbilde-9Jeg hadde egentlig tenkt å la de rundt 40 000 patetiske fjollene i Mannegruppa Ottar seile sin egen sjø med sine voldtektsvitser, humor om seksuelt mishandla spedbarn, trusler mot 13-åringer og ikke minst sin offentlige sjikane av blogger Sophie Elise.

Det ligger jo en helt spesiell form for hjelpeløshet og impotens i å sitte bak tastaturet som 35-åring og veive med armene etter «tre pils» og «jazze med gutta» om hvordan tenåringsjenter fortjener å voldtas og andre jenter bør «straffepules». Det er rett og slett mannskultur på sitt aller mest hjelpeløse.

DS7_2393Når du tror det gjør deg mandig, kul, morsom, sterk og tøff å prøve å løfte din egen manndom ved å tråkke på kvinner og barn, vel, da sorterte du åpenbart helt sist i køen da intelligens og evner ble utdelt. Bruk av slike primitive hersketenikker for å kjenne at man lever, er forbeholdt de aller svakeste gutta i flokken.

Å gi slik adferd oppmerksomhet, innebærer en slags legitimering av at disse gutta faktisk har injurierende kraft og makt bare fordi de er mannfolk. Derfor valgte jeg å holde kjeft.

Men så skrev altså Sophie Elise et steinbra blogginnlegg i går kveld der hun sto opp for seg selv, ga krapylene i mannegruppa det glatte lag og regelrett ba dem dra til helvete. Riktignok med litt penere ord. Jeg rakk akkurat å lese innlegget før det ble tatt ned. Og tatt ned ble det fordi politiet hadde anbefalt henne å gjør det.

skjermbilde-10Ikke bare har hun måttet finne seg i å få hevnporno spredt av disse gutta, bli sjikanert, trakassert og nå altså truet på livet – nå er det også hun som må ta ansvar for å dempe «konflikten» ved å la vær å ytre seg, forsvare seg og si hva hun mener.

Jeg driter fullstendig i hva slags trusselvurdering politiet har lagt til grunn for å råde Sophie Elise til å ta ned det blogginnlegget. Er det virkelig så stor grunn til bekymring over at hun skal komme til skade, burde de jo stilt med full politibeskyttelse fremfor å kneble henne.

Det er ikke hennes feil at gutta i denne gruppa er ute av kontroll. Det er ikke kvinner som skal ta ansvar for menns sjåvinisme. Det er ikke jenter som skal holde kjeft når gutta brøler høyest. Det er ikke byttedyret som skal tone flagg når det angripes.

At politiet likevel har valgt å legge seg på en sånn linje, tyder jo desverre bare på at grunnholdningene til Mannegruppa Ottar fortsatt strekker seg altfor langt ut i samfunnet for øvrig. Jeg håper derfor at Sophie Elise poster det innlegget på nytt. Vi har holdt nok kjeft nå!


64 Responses to “Når politiet knebler norske jenter”

 1. Anne
  5. oktober 2016 at 14:03 #

  Jeg kjenner så mange fine, flotte, gutter, menn, reale mannfolk. Disse amøbene sommer her refereres til fortjener ikke en gang å få komme under samme betegnelse! Heldigvis er det også ekte menn som har reagert på uttalelsene fra disse avvikerne. Dessverre er det fortsatt slik at også i Norge, det likestilling er noe vi tror er på plass så det holder, er dette fortsatt en pågående kamp. Way to go! Sophie Elise! ( og med min særdeles begrensede erfaring med jenta er dette et uttrykk jeg ikke trodde jeg noen gang ville bruke) Sier mer om meg enn henne at jeg trodde silikonpupper og extensions utelukka det å bruke stor medieoppmerksomhet og tilsvarende påvirkningskraft til noe positivt og nødvendig!

  • Lene Wikander
   5. oktober 2016 at 14:17 #

   Nei det gjelder langt i fra alle menn, likevel er det noe med grunnholdningen som er spredt i videre kretser når politiet reagerer som her. Det er svært uheldig. Go Sophie Elise, ja! :-)

   • Jonny Kristiansen
    6. oktober 2016 at 08:47 #

    Tja, nå var det fra Politiet et råd basert på realitets erfaringer.

    Og med det som utgangspunkt var det et godt råd.

    Men, Sophie Elise valgte selv å følge det rådet og fjernet selv innlegget basert på faren for egen sikkerhet.

    At folk ikke ser det, forundrer meg ikke et sekund i denne saken

 2. Øivind Nordahl
  5. oktober 2016 at 19:35 #

  Refererer du til Sophie Elises blogginnlegg der hun legger ut navneliste på medlemmer av gruppa hun mener man ikke bør ha sex med? Jeg er følgelig litt usikker på hvilken type aksjonisme du karakteriserer som «steinbra».

  Personlig oppfatter jeg det som sexistisk å fremstille kvinner som byttedyr. Du er kanskje uenig?

  Utover dette – er det virkelig hensiktsmessig å svakeliggjøre kvinner når menn med idiotoppførsel slenger med leppa på sosiale medier? Jeg ser det uansett som kinkig og uheldig etter hvordan flere nå skal være traumatisert, redde, miste nattesøvn, gråte og trenge støtteapparat etter poster på fjasbok.

  Om man videre oppriktig mener at 40 000 medlemmer av en Facebookgruppe er «patetiske fjoller» ser dessverre ikke jeg forskjell på en slik grunnholdning vedr. menn enn en tilsvarende grunnholdning vedr. kvinner.

  Kanskje har du i din ytterliggående retorikk og overdrivelseevne mer til felles med enkelte av de du liker å kritisere enn du har tenkt over?

  Noe til ettertanke for enhver som engasjerer seg og kan lære litt mer nettvett. Ha en trivelig aften.

  • Lene Wikander
   5. oktober 2016 at 19:50 #

   Stakkars, du har tungt for det skjønner jeg. Kanskje du bør vurdere å lære litt du også?

   • Kamruddin
    5. oktober 2016 at 21:43 #

    Den type hersketeknikk bør en voksent menneske holde seg for god for. Kult at du ikke svarer objektivt og konkret på argumentene til Øivind, men istedet velger å indirekte kalle ham tilbakestående og kunnskapsløs uten engang å begrunne hvorfor.

    • Lene Wikander
     5. oktober 2016 at 21:52 #

     Det du kaller «argumenter», kaller jeg mannsjåvinistisk svada. At man ikke en gang forstår hvilket innlegg eller hva det snakkes om, understreker jo bare det ytterligere. Vi kan simpelthen ikke tillate at fjols som dere legger slike konstruerte premisser for debatt.

     • Frederic
      8. oktober 2016 at 13:21 #

      For et barnslig svar på saklige spørsmål. Du er både umoden og usaklig, og jeg mistenker at mange av mennene fra Mannegruppa Ottar er langt mer oppegående og voksne i hodet enn deg og de kompromissløse meningene dine, som du for øvrig ikke klarer å forsvare med stort annet enn cringy fornærmelser.

      Jeg mistenker at de som generaliserer en parodigruppe med 40000 medlemmer for handlignene til en brøkdel av gruppa, er akkurat de samme folka som skriker at vi ikke skal generalisere muslimer når et par sprø terrorister sprenger seg selv og andre i fillebiter mens de skriker Allah Akbar.

    • stuart burke
     5. oktober 2016 at 22:01 #

     Er jo akkurat det feminister flest gjør kamro. Rett og slett fordi de er en gjeng egoistiske kvinner uten noe rasjonelle argumenter (kvinnegruppen ottar), som også har spredd mannehat der jeg dømmer ikke og ber alle medlemmer av gruppen forlate gruppen basert på disse egoistiske, ulogiske bortskjemte kvinnene sine utsagn.

    • Connie
     5. oktober 2016 at 23:15 #

     Når noe er så åpenbart trengs det jo ikke begrunnes? Da attribuerer du kun til poenget om at vedkommende er så tilbakestående at det må forklares hvorfor han er tilbakestående? Absurditet på høyt nivå. Sarkasme er også en fin bruk av hersketeknikk, så du kommer ikke unna med å brøle ut om at slikt er uverdig i en diskusjon.

   • Jonny Kristiansen
    6. oktober 2016 at 08:50 #

    Lære hva da? Hva skrev han som er så galt? Hva med å begrunne det i stedet for å «bare snakke i gåter»?

   • Øivind Nordahl
    6. oktober 2016 at 11:22 #

    Heisann. Når det gjelder læring er jeg stadig åpen for dette, der behov sannsynliggjøres med gode og overbevisende argumenter. Dessverre går du ikke inn på hva du mener jeg burde lære, men tyr til stakkarsliggjøring av den som utfordrer deg, og kaller dette «mannssjåvinistisk svada» samt karakteriserer meg som «fjols».

    Mitt nå gjentatte poeng er at her har du valgt deg til å ha mer til felles med fulle folk, usosiale typer og verstinger på kritiserte nevnte fjasbokgruppe. Til felles med dem har du vanskelig for å ta tilbakemeldinger, men ønsker heller å fortsette på videre usosialt vis. Det er ditt valg og din valgte adferd.

    Videre – ikke alle sitter og leser på bloggen til Sophie Elise hele tiden og får med seg hvilke innlegg som kanselleres og legges ut igjen. Det har også skjedd flere ganger før. Det er følgelig ikke urimelig å spørre.

    Et annen vinkling med å spørre om dette innlegget er åpenbart også å vise til hvordan Sophie Elise selv bidrar med virkemiddelbruk på sak og en vurdering av denne som opplevd «steinbra» eller ikke.

    Jeg har stilt spørsmål ved og utfordret ditt bidrag til debatt. Om du tåler dette eller ikke er opp til deg. Om du har innspill til læring og nettvett – kom med dette, og slipp gjerne taket i den usosiale retorikken.

    • Lene Wikander
     6. oktober 2016 at 12:00 #

     Hva i all verden mener du? Trenger du støtteapparat for litt fjas på FB? Er du svak? Skal jeg kanskje snakke nedsettende om utseendet ditt eller den travle endetarmsåpningen din? Eller bør jeg kanskje true deg på livet eller med voldtekt? Eller kanskje jeg skal legge ut adressen din og telefonnummeret ditt på internett med oppfordring om at folk oppsøker deg og utøver vold mot deg? Sånt må man jo bare tåle helt ned i 13-årsalderen i følge deg. Hvis ikke er man jo bare svak. Gi gjerne slipp på den fjollete retorikken hvis du vil unngå å bli kalt fjols.

     • Øivind Nordahl
      6. oktober 2016 at 15:24 #

      På det nivået du legger deg på vil ingenting av dette forundre. På meg virker du hverken mer eller mindre farlig enn hvem som helst andre som ytrer noe slikt. Det er følgelig ikke mer skummelt enn at du ødelegger for deg selv, samt en noenlunde oppegående samtale.

      Men du ønsker åpenbart ikke dette og deltar på samme måte som de du oppgir å kritisere, er usosial og slenger dritt. Dette er det jeg har rettet kritikk mot. Og du ønsker ikke å ta tilbakemeldinger på egen retorikk. Du har åpenbart mer til felles med disse enn du liker å høre.

      Dette med å legge ut fulle navn på folk på nett i sanksjonsøyemed er noe både Sophie Elise samt medlemmene av gruppen 13-åringen var med i har bedrevet.

      13-åringen, som var den som selv la ut og spredte en anmeldelse på nett med sin egen adresse og telefonnummer, har ikke oppfordret til vold – og heller ikke den som bragte innlegget ut av gruppa – så hvorfor skulle du i så fall dette?

      Hvis du opplever såkalt «fjollete» retorikk kan du kanskje prøve å eksemplifisere, og vise til dette, slik jeg har vist til hvordan din retorikk er usosial, lite hensiktsmessig og mer lik den du oppgir å kritisere hos andre.

     • harald
      7. oktober 2016 at 16:34 #

      https://www.youtube.com/watch?v=oavMtUWDBTM

  • Henriette
   6. oktober 2016 at 19:48 #

   Nei, det er ikke det innlegget det refereres til, det er dette som VG har gjengitt nederst i denne artikkelen her:
   http://www.vg.no/rampelys/sophie-elise/her-er-innlegget-sophie-elise-slettet/a/23812641/

   Og en ting til er at selv om dette var en gruppe med nesten 40.000 medlemmer, før medlemstallet stupte, så er den tiltross for at den er «lukket» regnet som offentlig da det er mer enn 35 medlemmer. Dette har i alle fall blitt dømt som offentlig i en norsk domstol tidligere i en annen sak.

   Nå er ikke saken det at man svakligjør kvinner. Hvordan hadde du reagert om dersom det hos deg haglet inn meldinger fra kvinner da, siden du er mann, hvor de truet deg på livet. Delte adressen din og oppfordret andre til å besøke adressen din, og la deg gjennom gå diverse ting som du karakteriserer som det «menn med idiotoppførsel slenger med leppa på sosiale medier». Har du noen gang kjent deg så liten som en grå mus? Hvor det river i magen, og det føles ut som om bena er limt fast i bakken, samtidig som knærne ikke tåler vekta av kroppen din?

   Sexuell trakkasering er noe dritt. Og det skjer ikke bare på sosiale medier. Jeg, som jente, må desverre finne meg i og bli kalt det ene og det andre på byen. Og det selv om jeg er på jobb. Er det fortsatt «menn med idiotoppførsel som slenger med leppa» og jeg som bare må finne det i meg?
   Hadde jeg fått en hundrings for hver gang noen slengte med leppa mot meg hadde jeg vært millionær. Hadde politiet giddet og tatt sånne saker litt serriøst, så hadde man kanskje situasjonen vært litt annerledes. Men dette, det er ikke bare «menn med idiotoppførsel som slenger med leppa» – det er en ukultur i Norge. Både på sosiale medier, og på byen.

   • Lene Wikander
    6. oktober 2016 at 22:18 #

    Nemlig, veldig bra kommentar, jenter må bare slutte å finne seg i all denne åndssvake dritten og begynne å slå tilbake! Og nei, da mener jeg ikke fysisk 😉

    • Kenneth
     7. oktober 2016 at 10:11 #

     Enig med deg i at dette var en veldig bra kommentar. I motsetning til dine egne var jo denne faktisk et ganske adekvat svar på innlegget til Øivind Nordahl.

     Henriette _argumenterer_. Du kommer nærmest utelukkende med _karakteristikker_ av både innlegg og forfatter i en svært nedlatende og fiendtlig tone. Dette mener jeg er dårlig stil, og er ikke til hjelp for noen. Aller minst er det til hjelp for en opplyst debatt om de store og viktige sakene som ligger bak denne forpostfektningen: likestilling, respekt for kvinner og kvinners rettigheter.

     For ordens skyld: Jeg er ikke nødvendigvis verken enig eller uenig med verken Øivind Nordahl eller Henriette i det de skriver i innleggene over.

     • Lene Wikander
      7. oktober 2016 at 14:17 #

      Du er jaggu ikke lite selvhøytidelig, er du vel? «Opplyst debatt» du liksom, hæ? Hva slags «opplyst debatt» er det du ønsker å avspore dette inn på da? Her er det ikke stort å diskutere. Politiet har opptrådt bakstreversk og kvinnediskriminerende, Mannegruppa Ottar er en gjeng med patetiske bøller alle som en. Kanskje du burde vurdere å holde mer kjeft enn å forklare andre hvordan de skal uttrykke seg og hva de bør diskutere? Det er jo dette som er hovedproblemet til menn som ytrer seg som de har gjort mot Sophie Elise her; de snakker altfor mye og det helt uten grunn.

 3. Petter Falch Rasmussen
  5. oktober 2016 at 20:43 #

  Når man henger ut folk og offentliggjør private bilder er det ikke noe ok ved det (det skal vel også sies at MgO ikke var først ute med uthengingen), det er svært kritikkverdig, uansett hvem som begynte.
  Harry sosiolekter og talemåter, som kan se ut som voldsytringer utenfra, kan diskuteres, om man absolutt vil lage problemer av ting, men det blir litt i drøyeste laget om man skal kritisere noen for svart humor

  • Henriette
   6. oktober 2016 at 19:50 #

   Vel, jeg vil ikke kalle vitsing om krybbedød, voldtekt, incest noen form for humor….

   • harald
    7. oktober 2016 at 16:35 #

    At du ikke liker en gitt form for humor betyr ikke at det ikke er humor.

    Hva med at Tusvik&Tønne har vitset med samme/lignende ting? De får ikke noe kjeft for det.

  • Dolly duck
   7. oktober 2016 at 13:38 #

   Ehhhh..har du fulgt med overhode… har du fått med deg noe av det som er skrevet på MgO??? Hvis du gidder å lete så finner du trusler om voldtekt og det som verre er av flere navngitte jente laaaangt tilbake i tid. Noe har de slettet for å virke litt mer serriøse… så der tar du feil om hvem som starta… men bare drit i det… så lenge disse jentene trues på livet så kan de der lavpanna amøbene som slenger med leppa og tror de er noen store sterke testosteronbomber av noen mannfolk (og de som både støtter og beskyttet dem) bare forvente at vi «kjerringene» tar igjen. Gjør hva dere vil, men vær da for søren meg voksen nok til å ta ansvar for det dere gjør. Hvis de virkelig er så små og svake at de må sitte bak en pc skjerm og true unge jenter med både det ene og det andre for å føle seg bedre så sliter de. De trenger serrøst en god psykolog. Ikke en gjeng med «såra testosteronbomber» for å forsvare dem. Heldigvis finnes det ennå en majoritet av «ekte» mannfolk som tar avstand. Så håpet er ikke helt ute ennå. Og dessuten, hvis intellektet er tilstede så bør mannfolka tenke seg litt om. For oss som har opplevd overgrep er det ingen vits. Pedofili er ingen vits. Er da mye annet man kan vitse om her i verden. Tenk om det var din sønn eller datter som hadde blitt utsatt for dette…hva ville du tenkt om dine kompiser begynte å vitse om det? Hadde du følt det greit? Hva om det var du som ble truet på livet eller fikk trussler om å bli «tatt bakfra» i flere døgn med en slapp øltiss? Veldig voksent… ikke sant. Slike uttalelser vitner om en lavt utviklet intelligens og en underutviklet frontallapp som igjen gir seg til kjenne i mangel på sosiale antenner. Rett og slett en inadekvat aforist…

 4. Vibeke Bull-Tornøe
  6. oktober 2016 at 03:29 #

  Så utrolig bra Sophie Elise og Lene Wikander! Det finnes lukkede grupper også for kvinner på facebook. Om de ble brukt til å henge ut mannlige enkeltpersoner, og på det groveste sjikanere menn, ja da tror jeg fanden hadde vært løs! Skremmende at hat mot kvinner utløser råd om å tie, og det i 2016!

 5. Vibeke Bull-Tornøe
  6. oktober 2016 at 03:37 #

  Ho, ho… Der ble det en pussig formulering gitt. Det skal selvfølgelig være: Skremmende at REAKSJONER PÅ hat mot kvinner utløser råd om å tie, og det i 2016!

  • Lene Wikander
   6. oktober 2016 at 07:24 #

   Haha, ja det er helt sjukt. Ser jo at noen av dinosaurene har lurka seg inn i kommentarfeltet her også. Det er bare helt tragisk at denslags mannslinger fortsatt finner gehør for hatet sitt. Det kan vi ikke finne oss i!

  • Jonny Kristiansen
   6. oktober 2016 at 08:53 #

   Vel, det Politiet til en hver tid må gjøre er å vurdere et realistisk trusselbilde.

   Det hopper du bukk over. Noe som i seg selv er et tegn på en skremmende naivitet.

 6. Dag Westhrin
  6. oktober 2016 at 06:41 #

  Dette var to the point Lene. Etter å ha sett skjermdump fra MgO vil jeg si det er overraskende at menn med litt vett i behold fremdeles er med i gruppa. Jeg trodde ærlig talt vi hadde kommet lenger i 2016.

  • Lene Wikander
   6. oktober 2016 at 07:28 #

   Ja det er jo det vi ofte blir forledet til å tro, men i folkedypet, på gutterom og mancaves rundt omkring, sitter desverre mange fortsatt fast i gjørma. Man hadde jo egentlig syntes mest synd på dem, hadde det ikke vært for at de er så sinnsykt FREKKE! At de VÅGER! Og det er vel der tenninga deres ligger; i å gjøre kvinner forbanna, opprørt eller redde for å booste sine egne ego, det er jo fullstendig patetisk!

  • Jonny Kristiansen
   6. oktober 2016 at 08:58 #

   Og hva har det med «vett» å gjøre? Folk kan være medlemmer av en gruppe av individuelle årsaker og det er en frihet vi i et demokrati har.

   Det er skrevet at det er et LITE antall medlemmer som står for denne sjikanen, noe som betyr at de aller fleste styrer unna.

   • Siril Færestrand
    6. oktober 2016 at 10:04 #

    Noko dei fleste lærar allereie i barnehagen er at dei som står rundt og «ser på» er like mykje med som dei som faktisk utfører handlinga. Å vere medlem i ei gruppe der slike utsegn vert sett på som underhaldning, er i openbart like ille som å sjølv publisere. Å skulde på at fleirtallet berre observerer vert ei tåpeleg unnskuldning.

    Frihet i eit demokrati betyr ikkje at å byggje opp om haldningar frå dinosaurtida er greitt.

  • johnny bruvik
   6. oktober 2016 at 12:08 #

   Beklager Dag, men det finnes faktisk også menn som går i kirken… Ja idioter finnes overalt. ikke bare i facebook grupper

 7. Roger næss
  6. oktober 2016 at 09:58 #

  «Ville ikke anbefalt sletting
  Egil Jørgen Brekke, sjef for felles kriminalseksjon ved Oslo Politidistrikt, har lest innlegget som ble fjernet.

  Han kan ikke se at noen kan føle seg direkte uthengt som følge av innholdet. Han ville heller ikke anmodet Isachsen om å slette posten.»
  Og du kom på førstesiden ved å skrive at hun ble kneblet av politiet ??

  • Lene Wikander
   6. oktober 2016 at 10:25 #

   Den uttalelsen fra Brekke kom jo etter at mitt innlegg forlengst var publisert og heftig debattert og det han sier her bekrefter jo bare mitt utsagn om at det er helt horribelt uforsvarlig av politiet å råde Sophie Elise til å ta ned innlegget av hensyn til hennes egen sikkerhet in the first place. Det er derfor gledelig å konstatere at politiets ledelse ved Brekke også kritiserer en slik rådgiving.

   • harald
    7. oktober 2016 at 16:37 #

    Hvordan vet man at noen i politiet faktisk har gitt et slikt råd? Sjefen for avdelingen har tydeligvis ikke verifisert at en av hans ansatte har gitt en slik anbefaling, for han sier han ikke vet noe (altså har han ikke snakket med vedkommende).

    Med andre ord har man bare SEs ord for at hun fikk en slik anbefaling.

 8. Johansen
  6. oktober 2016 at 10:08 #

  Hva er det med denne saken som får oppegående mennesker til å koble ut all logikk, er det fordi det er så enkelt å score billige moralpoeng? Her sitter forfatter av innlegget å generaliserer 40000 mennesker. Alle i Halden er pedofile fordi 7 stk der er dømt for det. Høres det riktig ut? Videre skriver hen om hjelpeløshet, impotens, løfte sin egen manndom ved å tråkke på kvinner og barn… Akkurat ja, snakk om dobbeltmoral. Tråkke på 40000 uskyldige medlemmer av ei facebookgruppe ved å tillegge dem negative karakteristikker, for å fremheve seg selv som den med moralsk fasit og fortrinn som menneske. Hyklersk, useriøst, og som «alle i mannegruppa sier; kvinnfolk klarer ikke skille følelser og sunn fornuft». Diskusjonen rundt denne saken ligger på høstens desiderte lavmål.

  • Lene Wikander
   6. oktober 2016 at 10:26 #

   Den som tier samtykker og velger du å henge med rasshøl må du ikke bli så overraska over at du er innsmurt i dritt. Det er komplett uinteressant om noen eller mange i den gruppa «egentlig er ålreite folk» som ikke truer 13-åringer med voldtekt, sprer hevnporno og trakkasserer navngitte kvinner så lenge ikke en eneste av de ynkelige pinglene selv har protestert offentlig mot at den type fullstendig uakseptabel adferd foregår i et offentlig forum. For jo, det er offentlig når en gruppe har så mange medlemmer. Så til samtlige medlemmer av Mannegruppa Ottar: Piss off!

   • Kjell Lambrigtsen
    6. oktober 2016 at 10:35 #

    Bra innlegg, men litt vel satt på spissen. Synd at du skal generalisere 40.000 stk på bakgrunn av et fåtalls handlinger, dog. Det er jo kommet fram (før ditt innlegg ble publisert) at flere av brukerne i gruppen har reagert på disse innleggene og rapportert inn de som har postet dem til moderatorene. At moderatorene ikke har kapasitet til å få sett på alt de får inn, eller velger å se en annen vei får stå på deres kappe, ikke de som har reagert og rapportert.

    Når det er sagt; så er kommentarene som er postet, og spesielt forsvaret av dem, rett og slett ynkelig.

   • Johansen
    6. oktober 2016 at 10:44 #

    Hva vet du om det ikke ble protestert på gruppa? Det ble det, men så har vi dessverre så mange som mener noe om alt og alle basert på media sin sensasjonsfremstilling uten mer kjøtt på beina enn en skjermdump. Hva mener du med at 40000 skal ta avstand offentlig, sånn i praksis? 40000 leserinnlegg fra hvert enkelt medlem? 40000 lokalavisintervjuer? At det ene medlemmet fra Rakkestad skal gå i demonstrasjonstog alene, mens de to fra Lørenskog skal gjøre det samme? Så var det dette med billige moralpoeng og å hive seg på enkle korstog. Og skille fornuft og følelser. Og å ikke reise til Halden der alle er pedofile fordi ingen har gått ut offentlig og fordømt de 7 som er fengsla. Regner med du samtykker i Orderud-drapene, har ikke sett at du har fordømt det akkurat, den som tier vet du… Men du er jo unntatt dine egne argumenter. Ha en fortreffelig barnløs dag

    • Lene Wikander
     6. oktober 2016 at 12:06 #

     Ja guri, det er skikkelig, skikkelig komplisert å ta avstand fra voldtektstrusler, hevnporno og sjikane. Innmari komplisert asså. Hvordan GJØR man det egentlig?!?

     • johnny bruvik
      6. oktober 2016 at 12:20 #

      for å ta avstand fra sjikanering kan en f.eks ikke skrive nedlatende ting om en hel gruppe mennesker på bloggen sin?

      Du kan ikke være i mot sjikanering når du bedriver det selv.

    • Godt voksen
     6. oktober 2016 at 14:45 #

     Hva er dette for noe vås? De som faktisk har reagert og sagt i fra trenger vel ikke ta seg nær av kritikken. Medlemmene i gruppa vet vel selv om de er medskyldige eller ikke.

     Eller mener du kanskje at du ikke er medskyldig om du vet at en pedofil misbruker et barn og du ikke sier ifra?

     Tror du bør pusse litt på logikken din.

   • johnny bruvik
    6. oktober 2016 at 10:52 #

    Det du drive med her er hetsing av uskyldige mennesker.. For et hykleri..

    Menn norske hvite menn er jo et lett mål å angripe… Jeg oppforder deg til å lage et like vemmelig innelgg om andre individer fra store grupper religiøse dødnakker som faktisk gjør noen skade……
    men det tør du ikke for det er ikke politisk korrekt.. Men hyggelig for deg å få ut litt aggresjon mot norske menn som jeg antar du ikke har særlig mye kontakt med..

    Vi er ikke så farlige som du tror, det finnes nok en til deg også

    • Lene Wikander
     6. oktober 2016 at 12:08 #

     Hehehe, dere antifeministiske, islamofobe småfjoller er egentlig litt søte. Jeg skulle gjerne hatt en av dere i bur på verandaen.

     • johnny bruvik
      6. oktober 2016 at 12:11 #

      Ja mannfolk hadde nok ikke holdt seg på terrassen din frivillig…

      Ikke det at jeg er antifeministisk, men jeg ser ikke mye kvinnelig med deg.

   • Andreas
    6. oktober 2016 at 11:30 #

    Du er ikke skyldig for dine bekjentes synder.

  • Godt voksen
   6. oktober 2016 at 14:34 #

   Billige moralpoeng? Saken er at en eller annen niding har tatt bilder av Sophie Elise mens de hadde sex for så å poste det på nettet. Dette bildet blir postet flere ganger på facebookgruppa til disse ottar»mennene». Hvis noen av de i gruppa som så dette bildet hadde hatt noe i nærheten av baller hadde de vel tatt et oppgjør med det. Men slik var det jo ikke. Sannsynligvis fordi disse mennene som har kost seg med et foto, tatt uten hovedpersonens vitende og samtykke, synes at kvinner skal innordene seg og holde kjeft.

   Det har i store deler av historien vært viktig for menn å kontrollere kvinners seksualitet, gjerne gjennom religion og/eller sosiale kontrollmekanismer. Kvinner dør hver dag på grunn av menns enorme behov for å bestemme over andres kropp.

   Når det blir kjent hva denne gruppa står for skal det selvfølgelig bagatelliseres med at det er dårlig humor folk reagerer på. Nei – det er ikke det. Normale mennesker reagerer på at folk blir truet – spesielt når barn trues med å bli seksuelt mishandlet. Da skjønner vi hvilket middeladergufs det er vi kjenner kulden fra. Sitter du stille og ser på slikt er du ikke et hår bedre enn de som poster dritten.

   Når det gjelder politiet så forventer jeg faktisk at de gjør jobben sin istedet for å pålegge andre selvsensur. Dette var virkelig skuffende. Ikke forundret da, det er ikke første gangen.

   Sophie Elise har mer baller enn noen av de pinglene i den gruppa. Hun kan ha sex med hvem hun vil uten å spørre bitre mannfolk. Hun har ingenting å skamme seg over. De som skal skamme seg er nidingen som postet bildet og alle de ryggesløse wannabemennene som har sett det uten å si i fra. Skamme seg burde også «menn» som ikke har annet å komme med enn å ty til trusler om vold og seksuell mishandling. Er jævlig glad for at jeg ikke er en av disse for da hadde jeg blitt seriøst kvalm hver gang jeg hadde vært i nærheten av et speil.

   De som er ekte mannfolk kan vel starte en ny gruppe. Den kan hete «Menn med baller». Da slipper de problemet med at ottargutta melder seg inn.

   • Lene Wikander
    6. oktober 2016 at 22:26 #

    Hehehe, dagens kommentar. Nicket «Godt Voksen» i kombo med denne fantastiske meldingen ut, er intet mindre enn spektakulært bra. Jeg tror det er på tide at godt voksne børster støvet og begynner å oppdra krapyla igjen! 😉

 9. Johansen 2
  6. oktober 2016 at 10:23 #

  Mottoet ditt «livet er ikke for pyser» og så gråter du over at 4-5 stk har posta smakløse kommentarer på ei vitsegruppe på fjasebok. Overbevisende.

  • Lene Wikander
   6. oktober 2016 at 10:26 #

   Grininga er det vel du som står for her 😉

  • johnny bruvik
   6. oktober 2016 at 12:13 #

   Det er vel mest det at en slik «figu» som henne sliter med å få positiv oppmerksomhet så da blir hetsing og sutring eneste måten å få littegrann oppmerksomhet..

   Innerst inne er hun glad for at hun har fått noe å skrive om… Jeg vil tro at hun har en interessekonflikt med seg selv

 10. johnny bruvik
  6. oktober 2016 at 10:47 #

  Hei

  Er det nå blitt sånn at alle norske menn kan skjæres under en kam når de er med i en gruppe?

  Når en muslim sprenger seg i luften og dreper uskyldige så skal vi aldeles ikke dømme allle muslimer etter handlingene til noen «få» millioner som er terrorister.

  Men nåde deg om du er medlem i der upassende oldgamle vitser blir gjenfortalt… krybbedød vitsen har vi også alle hørt på radion P3.. Dersom du betaler lisens har du bidratt til at denne blir fortalt på radioen..

  Spørsmål til rødstrømpen: Jeg leste i dag om en AP politiker som er blitt sparket fra sitt verv pga upassende seksuell atferd ovenfor en pasient.. For meg er dette veldig galt.. Må jeg nå slette alle mine venner som stemmer AP eller er medlem der for at jeg skal bli politisk korrekt?

  Her en sak fra dagbladet du bør lese frøken.

  http://www.dagbladet.no/kultur/eg-har-meldt-meg-inn-i-mannegruppa-ottar/63946309

  • Lene Wikander
   6. oktober 2016 at 11:05 #

   Ja for det er jo akkurat det samme! Millioner av medlemmer av en mangefasettert verdensreligion og 40 000 nolduser i en Facebookgruppe som lar medlemmene spre kvinneforakt, trusler og sjikane mot navngitte personer. Nøyaktig likt faktisk! Gratulerer! Du har virkelig skjønt det! Og plusspoeng for å klare å opprettholde islamofobi-fanatismen din såpass at du klarer å trekke den inn i denne debatten også! Imponerende! Fjols.

   • johnny bruvik
    6. oktober 2016 at 12:05 #

    nå sprer religiøse tullinger mer kvinneforrakt enn hva medlemmene i den gruppa gjør… poenget er bare at du drar alle over en kam… Det er ikke riktig uansett hvordan du vinkler hatet ditt

 11. Andreas
  6. oktober 2016 at 11:28 #

  Dette trodde jeg var innlysende, spesielt med headere på siden her som «livet er ikke for pyser», men kanskje folk ikke er så veldig kjente på internett.

  Denne bloggposten, såvel som Sophie Elises, var ment til å såre. Det var en respons av samme ambisjoner som de opprinnelige kommentarene på Mannegruppa. Men så har det seg slik at Mannegruppa tar det et par skritt lenger, og mange skritt grovere. For å si det enkelt, dette blir en konkurranse i å slenge dritt, og Mannegruppa Ottar, såvel som nettdyr som meg selv, er bare bedre i å være slemme.

  Så når Sophie Elise blir rådet om å ta ned bloggposten er det nok en ganske triviell grunn. Hun ville ikke ha mer hets og sjikanering. Dersom du ikke vil delta i drittslengingen som internett er så perfekt designet for, da er det en god ide å knebles. Men dersom du har en overveldende selv-tillit, en overbevisning om idiotien til din motstander, og kanskje litt erfaring i å se slemme kommentarer, da bør din ytringsfrihet ringe ut i det store hvelvet av hat som nettet kan stoles på å levere.

  Enkelt sagt, folk som hater deg er mye mer engasjerte en folk som driter flatt i deg. Og det må du tåle hvis du vil ha din mening hørt.

 12. Dag
  6. oktober 2016 at 12:17 #

  Kanskje du skulle ta en titt på Kvinneguiden også?
  Sånn for balansens skyld kanskje?
  Slik at man slipper å bli stemplet som hyklersk kanskje?
  Tenker det kanskje hadde vært lurt jeg….

  https://www.facebook.com/Libertiniusen/posts/1132446553510041:0?hc_location=ufi

  • Lene Wikander
   7. oktober 2016 at 07:43 #

   Jeg ser ikke noen trusler om å voldta trettenåringer, hevnporno, seksuelle voldstrusler mot navngitte personer eller offentlig forfølgelse av navngitt blogger her. Hvis du er så tjukk i huet at du tror dette handler om dårlig humor, er nok alt håp ute for din del. God bedring.

 13. Nei
  6. oktober 2016 at 16:38 #

  Jeg synes dere bloggere er VELDIG flinke til å gre alle under en kam, men det er vel lettere å få følgere og likes hvis det virker som om det er David mot Goliat istedenfor ei stakkars jente mot 4-5 idioter.
  Jeg støtter ikke utehengingen av enkelt individer. Ikke støtter jeg truslene og hatmeldingene heller, og faktisk heller ikke seriøse kvinnediskriminerende utsagn. MEN! Men jeg skjønner ikke oppstyret de teite død-baby og incest vitsene fikk. De er dumme vitser, intet annet. De er atpåtil GAMLE dumme vitser, og folk oppfører seg som om alle som skriver dem skriver av personlig erfaring. Hvordan i pokker lar folk seg fornærme av slikt?

  Siste ting: Jeg synses at mange av de som er sintest på MGO er en gjeng med hyklere. Ifølge mange av dem som skriver er jeg både pedofil, kvinnehater, voldtektsmann, idiot og ting som verre er. Jeg er faktisk på linje med ABB som drepte 77 mennesker. Alt det fordi jeg er med i en gruppe. Jeg har ikke skrevet noe, jeg har ikke liket noe, men alikevel er jeg ett monstrum uten like. Det er urettferdig.

 14. Morgan
  6. oktober 2016 at 20:52 #

  Ærlig talt; Dere kan ikke mene at hu skal ta bort bloggen, Hun kan skrive absolutt hva hu vil; Hu blir beskyttet av norsk rett. Alle som skriver noe på en blogg har en absolutt rett til å publisere dette. (unntatt kvinner)
  Vi menn kan publisere naken bilder av dere …dette er en rett som er nedfellt i neandertalloven..politi har ingen påvirkning..vi kan gjøre som vi vil..( jmfr norsk politi) alle damer som er tilfeldigvis nakne på et bilde er horer ( ! ) Mannfolk er ikke nakne ( pga liten stak)…..Kan ikke vi nå få litt fred med vår porno?

  • Morgan
   6. oktober 2016 at 20:57 #

   Ps
   Jeg nyter å se nakne damer på nett.. men ikke de som ikke ønsker å være der. Hvis dere er ekte menn …; la nakenbildene ligge på tlf….og bare der

 15. Anne-Helene
  7. oktober 2016 at 11:13 #

  At politiet ber jenter og kvinner om å dempe seg er ganske skremmende. Det er da de voldelige mennene som skal dempe seg!

  • harald
   7. oktober 2016 at 16:33 #

   Politiet ba ingen om å dempe seg.

 16. harald
  7. oktober 2016 at 16:33 #

  Hvordan knebler politiet henne? Hvis det faktisk stemmer at de har rådet henne til å ta ned innlegget (noe som slett ikke er sikkert, da ikke engang sjefen for politiavdelingen ser ut til å ha verifisert dette selv) så er det faktisk bare et råd og ikke en befaling.

  Hun sto fritt til å la innlegget stå.

Leave a Reply