Burkini-babes og Mullah-hipstere


Seriøst, nå er jeg så drittlei av å lese om hva nordmenn mener om burkini at jeg snart kjøper en selv!

s-l1000For det er jo stort sett menn som mener i denne saken. Her jeg ligger og skvalper i havgapet på sørlandet nå i sommerferien, er det jo nærmest umulig å ta med seg en avis ut på skjæra uten å måtte lese om hva en eller annen forarget gubbe mener om denne bademoten.

Selv sverger jeg til en torsodekkende leopardbadedrakt, men vurderer nå å bytte til burkini eller bare bade kliss naken.

13723885_10154189872920781_165879075956642150_oBurkinikronikørene har jo nemlig det felles at de er opprørt over hvor kvinnediskriminerende og seksualiserende en slik badedrakt er. Særlig på små pikebarn visstnok. Åh, fuck off, sier bare jeg.

09b39a64d1b436a5d4af91721a9b0386hotshots_model_aug1_01Bildene over er av pikebarn fra frigjort vestlig motebransje i vår tid. Eller jeg kunne nevnt klesmerket «Hot as Hell» som sendte småjenter vrikkende nedover catwalken i bikini under Miami Fashion Week for tre dager siden.

Men det er jo ikke poenget det heller. Poenget er at kvinnekroppen og hva den kan ha på seg alltid har vært regulert i alle kulturer til alle tider og at den fortsatt reguleres – også av etnisk norske burkini-motstandere.

Er det noe som er kvinnediskriminerende så er det jo menn og samfunnets tusenår lange diktat av hva kvinner skal ha på seg og hvordan vi skal se ut for å være akseptable.

Women in Chicago being arrested for wearing swimsuits that show too much leg, ca. 1922På bildet over blir kvinner i Chicago arrestert for å ha på seg usømmelig lite tildekkende badetøy i 1922. Noe sier meg at disse damene snur seg i graven over å se hvor deres kamp for mer praktisk og funksjonelt badetøy endte opp.

nina-shaving-cream-11Kultur er ikke bare noe de har i andre kulturer, kvinnesyn like så. Og har man først et kvinnesyn, har man også et mannsyn.

c99746bfa308e9cf1e10d60fc7382286Jeg tror derfor ikke det blir noe orden på dette før forargete kvinner begynner å skrive kronikker om forbud mot hipsterskjegg på unge gutter fordi det fremmer machokultur og i verste fall jihadisme.

Eller tar til orde for å tvinge unge menn til å gå i kjole hver søndag for å fremme feminismen. Skal du argumentere mot sosial kontroll av garderoben bør du i det minste ha kjent det på kroppen!

Sann frigjøring kommer alltid innenfra. Aldri gjennom diktat utenfra. Støtte, dialog og debatt hjelper alltid, men det siste verdens kvinner trenger er enda flere menn som forteller oss hvordan vi skal kle oss med nye forbud og regler.

For en ting er i hvert fall sikkert: Ingen har noen sinne blitt mer undertrykt av å lære seg å svømme!


5 Responses to “Burkini-babes og Mullah-hipstere”

 1. Anne
  21. juli 2016 at 11:38 #

  Det er mulig min umiddelbare reaksjon er litt på sida av poenget her, men de bildene av ungene!!!!!!!! i dameklær, er de ekte vare??? I så fall må gudene vite i hvilken retning utviklinga har gått!! Det som jeg med skikkelig flauhet må innrømme er at jeg egentlig aldri har tenkt over at gutta kan gjøre omtrent hva de vil i klesveien, uten at noen reagerer. Det er vel heller ikke mange andre enn David Beckham som ville sluppet levende fra å stille opp i sarongskjørt :-) Det sagt så holder de fleste seg godt innafor løse rammer og når de ikke trekkes mot dameklær, slik kvinner i sin tid gjorde mot f.eks mennenes bukser, så er det vel fordi herreklær alltid har vært mye mer funksjonelle enn dameklær.
  Deri ligger selvsagt også en effektiv bremsekloss på damenes gjøren og laden. Brems dem med uhensiktsmessig påkledning. Heldige meg som bor et sted der man stort sett kan gjøre som man vil, ikke alltid uten sinte opprop fra gubber og kjerringer som har for små problemer og trangt verdensbilde, men vi har jo muligheten til rett og slett å drite i surmulinga fra dem. Ikke dermed sagt at man ikke skal ta til orde for å gjøre noe med holdninger, tanker og handlinger. Har nettopp lest ei bok som kort fortalt handler om kvinners situasjon i Afghanistan for drøyt hundre år siden og, parallellt en historie fra vår tid. Der hadde det heller ikke skjedd all verden på 100 år…. Uten sammenligning forøvrig, men det slår meg når jeg leser det du skriver om her at vi blir jammen (forsøksvis) tøylet her i vesten også, til denne dag, og gjerne via kleskode! Det er jo så urkomisk, så dumt, så latterlig, hadde bare ikke vært så dønn alvorlig. Jeg tenker også at i vesten fordømmer vi de som vil holde gutter og jenter adskilt eller godt påkledd i svømmetimene på skolen, mens vi markedsfører luksusprodukter ved hjelp av Lolitastylete småunger. Var det noen som kremtet dobbeltmoral. Jeg trur pinadø den vestlige verden blir bare dummere og dummere i takt med økt velstand. Velstand kan føre til (selv)tilfredshet som kan føre til likegyldighet…. Det er misnøye som er grunnlaget for utvikling.

 2. Lene Wikander
  21. juli 2016 at 12:33 #

  Ja barnebildene er desverre ekte og hentet fra hhv katalogen til Boobs & Bloomers: http://www.boobs-bloomers.nl/ og Vogue.

 3. homofiles rettigheter
  26. juli 2016 at 20:20 #

  Morsomt at et såkalt feminist gjør seg til en nyttig idiot for islamistenes kjønnsapartheid.

 4. Nudisten
  2. august 2016 at 19:13 #

  Buuuuuuuh!

  Klær er kjipt!

 5. Lill
  17. august 2016 at 13:28 #

  Bare ett ord: AMEN! Og en liten edit: Vurderer selv å anskaffe meg burkini nettopp pga alt oppstyret -for MEG er det INGEN som får bestemme hva jeg kler meg i! 😉

Leave a Reply