Fjols til fjells


Ok, nå blir dere sikkert sure alle dere som spæmmer Facebook-feeden min med endeløse bilder av hvitstrakte vidder, ski, Marius-gensere og peiskos på fjellhytta, men hallo? Er dere helt gale eller?

DSC04357Når vi først bor i denne gudsforlatte avkroken på toppen av den nordlige halvkule med fimbulvinter og mørketid halve året, må det være et utslag av alvorlig Stockholmsyndrom å stresse livet av seg for å finne frem til snøgrensa akkurat når det begynner å tine i lavlandet.

Egg-Jail-random-23825342-554-369Ikke var det nok med fem måneders Facebook-bitching over hvor kaldt, mørkt og jævlig det var å stå opp i isødet. Så fort morgenene blir lysere og snøen har smelta, er det første som slår dere å ile til fjellet for å grave dere ned i snøhuler på påsketur.

funny-picture-chicken-lineupDere aner jo ikke hva dere går glipp av! Selv stikker jeg til sørlandet hvert år på denne tiden for å feire våren, starte grillsesongen, sette ut båten og sole bort skummamelkfargen på overkroppen.

Sist jeg sto på ski holdt jeg på å revne på midten da jeg skulle ploge, men i stedet gikk ut i en høyst ufrivillig spagat. Aldri mer! Men det er godt vi er forskjellige her i landet.

Jeg er for eksempel ikke noe god på å pynte til påske heller. De to kyllingene jeg hadde i fjor gikk i støvsugeren da jeg ble litt overivrig med vårrengjøringen. Men det er lov å tenke litt utenfor boksen, folkens. Kylling er kylling!

funny-easter-eggs-baby-strollers-egg-yolk-1God påske!


6 Responses to “Fjols til fjells”

 1. Mona
  21. mars 2016 at 13:24 #

  Hahaha! Jeg kan ikke være mer enig! Her er det bypåske, og takk f**n for det når det første som skjer er at Murphy og Karma har fest i min bakgård og drar med seg bilen i dragsuget! Farvel, grunker! Hadde vært hyggelig å bruke dere på noe annet enn verkstedsregninga! Oh well! GOD PÅSKE!

  • Lene Wikander
   21. mars 2016 at 13:30 #

   Haha, uff, shit happens, du får trøste deg med at det i det minste ikke skjedde på påskefjellet! 😉

 2. Eva Beate Holm
  21. mars 2016 at 15:14 #

  Å herregud så enig! Mannen og jeg feirer i år påske i London for femte år. Hurra for vår, øl og gamle, skeive puber.

 3. Lunamon Design
  8. april 2017 at 14:09 #

  Jeg elsker snø og vinter, på vinteren.
  I april nyter jeg lange turer i skogen med unger/hunder.
  Nyter at sola varmer og det er krokus i hagen,
  tørre veier og det nærmer seg vår.
  I morgen skal jeg til Oslo en tur, jeg har bursdag,
  for å nyte våren med eldstepia.
  Fjellpåske kunne ikke ramla meg inn.
  God påske til deg.

 4. Bente ØH
  8. april 2017 at 20:58 #

  Ha ha ha! Jeg ble inspirert til å virkelig prøve å tenke utenfor boksen når det gjelder påskepynten i år! Hvis jeg kommer så langt, da. Noen ganger er jo påsken over før jeg har funnet så mye som et kyllingben.

  Håper du kommer deg til Sørlandet også i påsken 2017, at solen vil skinne på deg – og at du kan både drikke vin & spise godt!
  <3 <3 <3

  Heia Lene – en av mine helter! <3

Leave a Reply