Radiumdumdidei


Jupp, her ligger jeg fortsatt på Radiumhospitalet. Ikke noe klarhet i når jeg slipper ut annet enn at det i hvert fall ikke er noe i nærheten av umiddelbart. Etter ti dager hadde jeg imidlertid helst sett at det var i forigårs. Men det går ikke, det skjønner selv jeg såpass mye smerter som jeg har og så hjelpeløs som jeg har blitt.DSC08490Derfor kunne jeg jo ha brukt dette blogginnlegget til å snakke om hvor sjukt imponert jeg er over kule leger som lot meg knipse dette bildet mens de torturerte meg i går. De kaller det jo «behandling» og ikke «tortur», men sånn helt mellom oss er sistnevnte mer dekkende, subjektivt sett.

DSC08483Eller jeg kunne brukt dette innlegget til å undrestreke at jeg har nok periodisk erfaring som stolt traktorlesbe til å vite å verdsette at deler av utstyret på operasjonssalen holdes sammen av gaffatape. Det er jo noe alle traktorlesber vet: Det som ikke kan fikses med gaffatape er ikke verdt å reparere!

DSC08485Eller jeg kunne blogget om hvor sjukt jævlig det er å ligge og stirre i taket uten lov til å reise seg og måtte ha hjelp til alt på de aller mest private måter og steder når du har en intimsone på en kvadratkilometer mot fremmedfolk sånn til hverdags. Eller hvor sinnsyk du blir av å ligge sånn en hel uke uten internett.

DSC08474Og hvor hinsides glad du blir for til slutt å få din egen internettkabel selv om den er så kort at den prøver å ta strupetak på deg bakfra hver gang du blir litt ivrig på Facebok. Ja også vifta da. Siden det er rundt 30 grader på rommet, dårlig luft og du går på antiøstrogener som utløser hetetokter som får Niagarafossen til å fremstå som uttørket.

DSC08481Eller jeg kunne blogga om hvor lei jeg er av å ikke bare å ligge i seng, men også å kjøre seng rundt i korridorene mellom forskjellige undersøkelsesrom.

DSC08479Eller om hvordan det er å nesten ikke ha muskler i beina, våkne i ørska om morgenen, åpne døra for å kreke seg ut og hente kaffe på kjøkkenet, bare for å tryne inn i posttralla noen syns det er praktisk å parkere rett foran pasientdører klokka sju om morran. Men jeg skal ikke det, jeg skal heller blogge litt om håndarbeid.

DSC08499Siden det offentlige tidtrøyte-tilbudet med hekling og brodering bare får meg til å tenke på den dritstøgge hardangersømmen kirurgene har pyntet dåsa mi med, valgte jeg heller noe jeg har bedre erfaring med fra tidligere kreftsjukehus; nemlig blomsterdekorering.

Bilde2Siden de fleste av oss her på avdeling for gynekologisk kreft blir skranten til beins, har de nemlig et hjelpemiddel som de kaller for prekestoler ute i gangene her. Det er basically armhulehøye rullatorer du kan vralte avgårde på mens du støtter deg på dem med overkroppen. Dere kan se en av dem til venstre i bildet her.

DSC08500Disse prekestolene og andre transporthjelpemidler står i sånne små øyer rundt omkring på sjukehuset som her. Svarte, grå og kjedelige. I tillegg mangler de noe helt vesentlig: En form for sykkelkurv så du kan transportere med deg det du trenger på langtur. Så voila. Før:

DSC08494Etter:

DSC08502Jeg anser dette for å være en prototype og i samarbeid med en operasjonssykepleier her som foreslår å også legge inn sånn stang man kan henge cellegiftposer og annet på, regner jeg med å ta patent og bli milllionøse innen året er omme.

DSC08512Bare se så praktisk! Her har jeg for eksempel fått plass til både elsigaretten, parfymen jeg fikk av Tara for å spraye bort ekkel sykehuslukt og vannflaska.

DSC08508Siden jeg er bedre til beins i dag, har jeg nå satt den ut i gangen der jeg satser på at den vil vandre videre sammen med de andre prekestolene til andre hjelpemiddel-øyer på huset der den forhåpentligvis vil være til nytte for noen som er dårligere enn meg.

DSC08514Men skulle planen om patent og millionøse-status mot formodning ikke slå til før jul, anbefaler jeg fortsatt at dere kjøper et eks av boka mi Fuck tante Augusta til bare 199 fra forlagets nettbutikk her så jeg har til salt på juleribba i år også. God helg.


11 Responses to “Radiumdumdidei”

 1. Anne
  6. november 2015 at 14:04 #

  Det er jammen bra du ikke klager, du som ikke har noen ting å klage på, men lever livet i stabilt (side)leie med full service og understellsbehandling inkludert, og det bare fordi det er litt smårusk på unevnelige steder. Det kunne vært verre! Tenk om de doble fustasjeopphengsforkoblingene tok kvelden?! Hva tror du da havna hvor? Og ikke nok med all denne velstand og herlighet, nå skal du jammen bli millionøse, på rekordtid! I sannhet en gledens tid. Jeg har heldigvis en anstendig roman liggende her, om leger og sykehus og tilhørende herligheter i svarteste Afrika for innmari lenge siden. Tenker den viser tydelig hvor langt fremover vi har kommet, jeg mener, dem hadde ikke gaffateip der! Denne får gjøre nytte til den fuckings Augustaboka finner det betimelig å innfinne seg i postkassen her.

  • Lene Wikander
   6. november 2015 at 14:29 #

   Hahahahahaha, åh nå tror jeg at jeg lo opp et sting her, Anne, hahaha. Takk for dagens latter!!! :-)

   • Anne
    6. november 2015 at 16:12 #

    Au, au, men er skjeden først skadd så er du på rette plassen, ja om du ikke er for nøye på broderiferdighetene…

    • Lene Wikander
     6. november 2015 at 16:16 #

     Haha, jeg har aldri vært noe særlig til brodering selv så det lar jeg passere 😉 Veldig flinke folk her ja, det skal de ha!

 2. June
  6. november 2015 at 16:04 #

  hehehe…ubetalelig den humoren din, altså! Og selv om jeg ikke er traktorlesbe, så er det år og dag siden jeg fant ut at gaffatape er vidundermiddel…jeg har sågar tapet rustne skjermer på en gammel Volvo med gaffatape. Jeg tror faktisk at det eneste som var igjen av den bilen til slutt var motoren (kul umulig å ta livet av..!) og skjermene innsurra med gaffa. Men har du spurt dem hvorfor de har brukt stygg hardangersøm å lappe dåsa di med fremfor gaffatape…??? Det lurer jeg litt på…
  Ønsker deg masse god bedring! Må du komme deg fort på beina og få i gang lårmusklene og gangsynet om mårran i full fart! Klem fra meg <3

  • Lene Wikander
   6. november 2015 at 16:15 #

   Hahahahaha, ja herreguuuud, hvorfor i all verden brukte de ikke gaffatape på dåsa?!? Jeg dævver :-)

 3. Gunnhild
  6. november 2015 at 18:35 #

  Gaffatape = duct tape
  Her i gården heter det: «If you can’t duck it – fuck it». Og jeg legger til: «And if you can’t fuck it – fuck tante Augusta»
  God bedring til deg

  • Lene Wikander
   6. november 2015 at 18:50 #

   Hahahaha, det siste uttrykket der likte jeg spesielt godt 😉

 4. Lisa
  6. november 2015 at 19:51 #

  Hærregud du er så bra Lene.
  Ha.ha flirte høyt av de bildene du har tatt. Full service i Dåse, spyling og gode greier.
  Pass på så de ikke broderer den heldt igjen. Fort gjort.
  God bedring Lene .
  Jeg tenker på deg.
  Lisa smil og grisslyklem

  • Lene Wikander
   6. november 2015 at 20:01 #

   Ja her er det all inclusive og spares ikke på noe! 😉

Trackbacks/Pingbacks

 1. Instagram fra lasarettet | Lene Wikander - 8. november 2015

  […] har fått noen meldinger i innboksen fra folk som syns selfien jeg tok med legene på behandlingsbenken var for drøy. Oh boy do I have news for […]

Leave a Reply