Heksen i mitt liv


Ah, det er ingenting som å finne seg sjæl. Enda morsommere er det å finne sin dobbeltgjenger. Etter en hektisk uke der jeg blant annet har vært gjest i NRK P2`s program Salongen som kan høres på podcast her.

11124493_758083060927225_2492286929276946014_nOg lest høyt fra boka mi «Fuck tante Augusta» på VG`s arrangement og fotoutstilling til ære for hverdagskroppen som du kan se på VG-TV her.

bilde(7)bilde(9)bilde(11)Så fikk jeg plutselig en åpenbaring da et krapyl på fire-fem år dro sin mor i armen på trikken, pekte på meg og sa: Mamma, se, det er heksen Ursula fra den lille havfrue!

Det var en kombinasjon av ærefrykten i stemmen til snørrungen og min småsenile senskada cellegifthjerne som ikke helt huska denne tegnefilmen, som fikk meg til å google Ursula da jeg kom hjem. Og hvem skulle trodd; den lille tølperen viste seg å ha helt rett!

1263141_origJeg måtte jo sporenstreks se hele filmen på nytt og jaggu er ikke Ursula helt genialt kul i tillegg til å se smashing ut. Hadde det ikke vært for den prektige drittkjerringa den lille havfrue, hadde hun garantert rula hele undervannsriket også.

Alltid må de der gladkristne bondetuppene med plettfri vandel, vinne i Disney-filmer. Æsj! Så i ren fryd over endelig å ha funnet min sanne dobbeltgjenger, har jeg nå tatt den helt ut og farga håret grått!

DSC04367Siden jeg trener tre ganger i uka i Tøyenbadet, er jeg jo heller ikke fremmed for det våte element, så jeg tipper mitt alter ego Ursula ville vært bra fornøyd med sin avlegger på landjorda. Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd med ny sveis som jeg virkelig føler bringer frem min indre heks.

DSC04369Så nå kan bare badesesongen komme. Dukker den lille havfrue opp i Oslofjorden skal jeg nok få vist henne at som gammel sørlandsjente vet jeg hvordan man fileterer fisk!

dac25996c61cd988_ursulaRiktig god helg der ute, gi din indre heks litt tender love and care du også.

 


7 Responses to “Heksen i mitt liv”

 1. Inger
  11. april 2015 at 18:54 #

  Dere er jo bare helt superflotte begge to, kan jo se en viss likhet.
  Jeg pleier å «sammenligne meg» med Askepott jeg. Denne lille, søte, mobbede, heltemodige jenta med bittesmå nette føtter. Jeg er Askepott jeg også, på min måte, men jeg er høy og har store føtter, og slett ikke spesielt søt, snill og heltemodig heller. Men jeg er meg, med alle mine 188 høydemeter og med føtter i skostørrelse 43! Jeg er gift med min «drømmeprins» som synes jeg er flott og best, og slett ikke stygg og slem som stesøstrene.

 2. Lisa:-)
  13. april 2015 at 13:09 #

  Fikk meg en god latter nå. Flirte med kjeften åpen så drøvelen og tenna glinset .
  Og det bilde av deg der en ser den nye hårstasen bakfra ser det ut som en drage..håret er alldeles vanvittig bra stailet. Veldig tøfft.
  Får du det til selv sånn i hverdagen.
  Jeg synes jeg er så kanon når jeg sklir ut av salongen. Allerede dagen etter lurer jeg på om det er samme sveisen.
  Du er så bra Lene . Og være Ursula er liksom heldt greit.
  Jeg fikk ett kort fra en venninne. På forsiden var mummimamma, hærregud for en fornærmelse. ….:-)
  God uke da Lene.
  Lisa smil

  • Lene Wikander
   13. april 2015 at 15:52 #

   Haha, jeg stylet det faktisk selv i salongen, var hos min gode venn Haakon på The Suite i Skovveien. Blir best sånn, når frisøren gjør det blir det aldri helt som jeg vil syns jeg. Mumimamma kan gå og vogge, Lille My derimot! 😉

 3. Janne
  22. april 2015 at 16:53 #

  Wow, jeg snubla helt tilfeldig over denne bloggen mens jeg søkte på noe helt annet, og dette innlegget fikk meg til å le skikkelig godt, du er jo bare helt fantastisk morsom! Mistenker jeg må lese mer på denne forfriskende bloggen. 😀

  • Lene Wikander
   23. april 2015 at 07:53 #

   Så hyggelig å høre, velkommen skal du være :-)

 4. merete W
  26. juni 2015 at 15:44 #

  Festlig festlig,ja unger kan få sagt det:) Kjekt med grått hår,da slipper man jo farge etterveksten:)

Leave a Reply