Å flagge (st)ut


Da jeg gikk på barneskolen i Bodø og det var lemen-år på Saltfjellet der smågnagerne sprakk i sinne i et slags kollektivt raseri-selvmord, hadde vi et uttrykk blant rampe-kidsa i gata som sa at «ti tusen lemen kan ikke ta feil».

Nå er det motbevist en gang for alle. Snart tjue tusen nordmenn har til nå meldt seg inn i FB-gruppa «Nei til nytt flagg» og i går måtte sjølveste Erna Solberg avkrefte at et nytt, norsk flagg var under planlegging da en representant for medlemskveget ba henne ta affære på FB-veggen.

norsk-flagg-islam

Hele dette kollektive selvmordet av den sunne fornuft er basert på et innlegg på den samme tullebloggen som for en tid tilbake lurte så mange til å tro at alle kunne se FB-passordet deres hvis de hadde en giraff som profilbilde.

Rene Kleiveland som han kaller seg, går nemlig friskt ut i en bare halvmorsom tekst og påstår at bildet av flagget over, nå straks er klart som Norges nye flagg. At så mange nordmenn kaster seg på, kan derfor ikke bare tilskrives deres elendige sans for humor, men også en enorm vilje til å få bekreftet sine dypeste fordommer, frykt og hat.

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Gratis skolegang biter ikke på alle. Hva slags jævla hatefull og fullstendig stupid stut må du ikke være for å harmdirrende bite på noe sånt og til og med poste det på FB-veggen til statsministeren og be henne ta affære?

index

Noe av det verste med denne kreftbehandlingen jeg gjennomgår for tiden, er at jeg må holde meg i Norge og nær Ullevål sykehus hele tiden. Norge er et fantastisk land på så mange måter, men nettopp derfor gjør det meg dobbelt deprimert å se det intellektuelle forfallet en velstand som vår desverre ser ut til å medføre blant så altfor mange.

Men nå kan jeg endelig snart flagge ut litt igjen. Nyttårstur til Thailand er allerede booket og neste mandag har jeg siste cellegift før jeg begynner på stråling. Når jeg har kommet meg litt etter den, setter jeg kursen til Berlin for å intervjue fantastiske stand-up komiker Margaret Cho som kommer til Norge med showet «Mother» på Latter i Oslo 15. Desember. Det kan dere bare ikke gå glipp av!

prvw_0_165858

I mellomtiden tenner jeg et FB-lys med flammekaster over alle rasehatende, imbesile nordmenn som truer med å rive landet i filler med sin manglende evne til kildekritikk og tilgang til sosiale medier. Det er de som er den virkelig skammen over nasjonen!

Jeg sier som Margaret Cho: I don`t like it when it gets racial:

 

 


34 Responses to “Å flagge (st)ut”

 1. Anita
  17. november 2013 at 13:17 #

  Bøyer meg i støvet…… du får satt ord på tanker jeg har hatt en stund. Kunne tenkt meg ett midlertidig eksil jeg også, men siden jeg ikke har anledning, sier jeg bare god tur og kos deg :)

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 13:18 #

   Takk for det, jeg lover å poste bilder og blogg fra turen så kan du være litt med du også 😉

 2. Elisabeth Hake Lunde
  17. november 2013 at 13:25 #

  Åh, så bra skrevet! Du får sagt det, Lene! :) Ser deg for meg sittende foran PCn og skrive i rasende (!) tempo så tastene spruter. 😉
  Thailand-tur er velfortjent! 😀

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 13:26 #

   Haha, ja det var ikke fritt for at tastaturet skvatt litt, Elisabeth! 😉

 3. Kamelrytterske
  17. november 2013 at 14:27 #

  Norge ut av golfstrømmen, og fårikål til massene,sier nå jeg. Da blir det nok vei i vellinga med manko på innvandrere som kan ta jobbene vi ikke gidder å ta og alt annet som smaker av utenlandsk.
  (Men multekremen, den vil jeg ha)

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 14:28 #

   Hahaha, Norge ut av Golfstrømmen indeed ,-)

 4. Jege Bjørnson
  17. november 2013 at 14:40 #

  For en dame! Deg digger jeg, tvers i gjennom, du smelter jo på tunga:=)!!! Du er ikke damen som er tapt bak stein skjønner jeg, utrolig bra skrevet, rett på sak, sylskarpt og gjennomtenkt. I tilegg har du en ironisk undertone det er lenge siden jeg har hørt i det offentlige rom, stå på vi trenger stemmen din sårt i dette samfunnet som utvikler seg i en farlig og stygg rettning.

  Mvh

  Jeger B

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 14:42 #

   Så hyggelig å høre! Smeltenuss til deg fra meg 😉

 5. Latoya
  17. november 2013 at 14:48 #

  Fornuftens røst! Takk! :)

 6. Trude
  17. november 2013 at 15:04 #

  Ja jeg blir også trist og litt skremt over kunnskapsnivået på folk her i landet. Folk som tydeligvis har bodd bak en busk hele livet.

  Flyttet fra Bergen til Oslo i fjor sommer, og får fortsatt sms av enkelte om at jeg må passe meg i den farlige byen jeg bor i med alle de kriminelle utlendingene og romfolket. De lurer sikkert på hvordan jeg fortsatt kan være i live.

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 15:10 #

   Jeg sliter med det samme når det gjelder enkelte sambygdinger fra Grimstad der jeg kommer fra. Holdt på å le meg ihjel da en gjeng av dem hadde besøkt Oslo i forbindelse med en cup-finale i fotball som vel må være det mest potensielt livsfarlige og veldig etnisk norske arrangementet vi har her i byen, og sa de ikke hadde turt å gå ut av hotellet som lå farlig nærme Grønland, bortsett fra når de skulle på kampen og fotballpubene på Karl Johan! Fordommer lever farlig må jeg si 😉

 7. msjackson
  17. november 2013 at 15:31 #

  Fantastisk bra skrevet! Du klarer gang på gang å blande alvor med humor. Det er imponerende! :-)
  Det er skremmende aktuelt det du skriver om. På tide vi nordmenn ser i oss selv. Vi har så mange gode og muligheter, men skal ha alt for oss selv. Gjerrige, smålige og fiendtlige er pinlige egenskaper som gir en ekkel smak i munnen. Og ikke minst at dumskapen kan være så fremtredende når vi har alle muligheter til å lære oss om verden.

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 15:35 #

   Ja det er helt tragisk og nesten så jeg vil begynne å tro på karma og at den hinsides egoistiske, menneskefiendtlige og hatefulle dumskapen vil komme tilbake og bite dem i rassen!

 8. kristin hagen
  17. november 2013 at 16:19 #

  Vi ler av dem, men faen heller, det er egentlig bare tragisk. Det hjelper ikke holde seg unna kommentarfeltene heller når du sammenfatter det i en artikkel.
  Når det er sagt; god tur til sydens lande :)

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 16:21 #

   Det er de lettleda massene som gjør fascismen mulig så jeg ler ikke så veldig høyt 😉

 9. Pål Smebye
  17. november 2013 at 16:42 #

  Du skriver befriende godt. Jeg slutter meg umiddelbart til lystenninga.

 10. willy (pepper) Skram
  17. november 2013 at 17:59 #

  H

 11. willy (pepper) Skram
  17. november 2013 at 18:05 #

  Hei Lene
  Tusen takk for en poengtert artikkel,dette er egentlig ikke noe å le av, dette er bare tragisk. Med fare for å virke pompøs så er det fristende å sitere meg selv; Indisk mann truer norsk gutt. Kongefamilien er involvert. Hest kommer til unnsetning. #sjakk
  Det nærmeste vi kommer en relgionskrig her i landet.
  keep up the good work

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 19:51 #

   Haha, takk for det, men jeg satser på at religionskrigen fortsatt er et stykke unna 😉

 12. Åge Brorstad
  17. november 2013 at 18:23 #

  Hei

  Godt skrevet.

  Du har mange gode og riktige synspunkter og jeg er helt enig med deg om at mange av de som har meldt seg inn denne og andre lignende FB grupper er så rasistiske at det er skremmende.

  Jeg er 60 år, agnostikker og , i samme situasjon som deg. Jeg har tatt det enda litt lengre. Rundt 1999 kvittet jeg med alt det jeg hadde, kone hus og fast bostedsadresse og har klart meg fint med det lille jeg har, En liten bag med noe klær og en laptop. Har siden det reist rundt og levde/bodd i Kuwait, Saudia Arabia, Qatar, Bahrain, Thailand , Oslo, Usa, Tyskland, Sverige Danmark og lille navlebeskuende Norge

  Jeg har jobbet som selger hele livet og har sett/erfart og advart mot disse rasistiske undertonen som er mye mer utbredt i norges befolkning enn politikerene er klar over.

  Jeg er ikke rasist…, er tilhenger av fri flyt av alle innsatsfaktorer i næringslivet. Varer, tjenester,kapital og ARBEIDERE og ikke bekymret for fremed kulturs påvirkning av det norske samfunn.
  Jeg er tilhenger av åpne grenser og liker ikke måten vi, alle verdens nasjoner, behandler og tar i mot invandrere

  Jeg har advart mot disse sidene lenge.

  Nå blir je imidlertid mer og mer redd for holdninger vi ser innen ekstrem og moderat islam, kristne (amerikanske fundamentalister) og vår egen godtroenhet.

  og jeg er spesielt bekymret for sider og den Muslimske

  Jeg er bare blitt mer og mer bekymret jo mer tiden går og jo mer jeg lærer om disse sidene ved den muslimske troen

  Detsverre så ødelegger disse undertonen samt du og dine meningsfeller for muligheten en saklig diskusjon om disse problemene.

  Jeg tror at islamistene har som mål å innføre sharialover i hele verden, og dette bekymrer meg sterk. Vi må ikke være så naive at vi ikke innser dette. Skulle ønske at du med Din skarpe og kvasse penn vil ta opp og se med nye øyne på disse tingene.

  Er nå i Thailand og det hadde vært hyggelig å møtes for en saklig diskusjon om dette samt mange andre viktig ting sum kvinneundertrykking, traffiking, slavehandel og prostitusjon.

  Er forøvrig glad jeg er mann med den fremmarsjen vi ser av den muslimske tro 😀

  Fortsette gjerne diskusjonen via e-mail

  Ha en fin dag med vennlig hilsen.

  Åge B

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 19:53 #

   Og jeg tror du er paranoid og lever med ønskedrømmen om et tydelig fiendebilde så verden skal bli enklere å forklare for deg og dine meningsfeller 😉

 13. Arne Andersen
  17. november 2013 at 18:55 #

  Fint innlegg, Lene. Du setter lys på det åpenbare. Lykke til med behandlingsopplegget, og god tur.

 14. Vigdis
  17. november 2013 at 21:32 #

  Ha det knallbra i Thailand – jeg håper dere styrer unna de skandinaviske basene der nede? Jeg har en hemmelig lokal strand som er vidunderlig – gi beskjed om du vil ha info :) Bare søte thaier og italienere:)

  • Lene Wikander
   17. november 2013 at 21:43 #

   Vi skal ha base i Krabi med masse kjentmannsinfo så dette blir bra :-)

 15. PC
  18. november 2013 at 02:47 #

  Du blander begrepene rase og religion der på slutten, dessverre. Det er som kjent stor forskjell på rasisme og å mislike religion.

  Og det er naturlig at folk (også de dumme) er redde for en ideologi som islam, etter at vi har kjempet så lenge mot kristendommen.

  Så jeg synes kritikken din her blir veldig ufokusert.

  Dette Sam Harris-sitatet er mer spisset og sier mye mer om Norge enn det du skriver. Avsnitt nummer to handler om akkurat det du har gjort i din bloggpost:

  ‘As I regularly emphasize when discussing Islam, no one is suffering under the doctrine of Islam more than Muslims are—particularly Muslim women.

  Those who object to any attack upon the religion of Islam as «racist» or as a symptom of «Islamophobia» display a nauseating insensitivity to the subjugation of women throughout the Muslim world.

  At this moment, millions of women and girls have been abandoned to illiteracy, forced marriage, and lives of slavery and abuse under the guise of «multiculturalism» and «religious sensitivity.» This is a crime to which every apologist for Islam is now an accomplice.’

  • Lene Wikander
   18. november 2013 at 12:26 #

   Jeg blander intet. Det er du som prøver å lage et kunstig skille for å forsvare din egen rasistiske hat-ideologi.

 16. Archimedes
  18. november 2013 at 08:20 #

  «Rasehatende»… for islam er som kjent en rase?

  Virkelig? Du klarte ikke å kritisere den tsunamien av dumhet som skyller inn over landet uten å ty til dumheter?

  Djises…

  • Lene Wikander
   18. november 2013 at 12:31 #

   Hva har islam med rasehatende nordmenn å gjøre? Det er jo du som trekker parallellen her 😉

 17. Ahmed
  18. november 2013 at 09:31 #

  Thailand er en søppelfylling :)

 18. morten
  18. november 2013 at 14:19 #

  Hva er galt med å være glad i det landet man bor i og like det norske flagget? Hvilke andre land har skiftet nasjonal flagget sitt fordi det har støtet våre nye landsmenn? Er ikke de like glad i det landet de lever i og deler med oss? Kan vi ikke ha «både ó og»?

Leave a Reply