Afterscooter


Ikke at det kom som noe sjokk på meg akkurat, men nå er det i hvert fall endelig bevist at jeg ikke er noen villmarkens datter. Og det til spott og spe for halve Svalbard.

I går overhørte jeg faktisk noen nede på KB som mente jeg burde puttes på det globale frølageret her oppe, så sjelden mente de et besøk av mitt kaliber her i Arktis var.

svalbard8 039

Svalbard-humoren er som nordnorsk humor bare enda saftigere og hakket mer nådeløs, så jeg innser jo at jeg bare må tåle å bli vitset om. Særlig når jeg startet dagen i går med å stille til skytetrening før scootertur med følgende accessoir på ryggen…

svalbard8 023

Der de andre var standsmessig utstyrt med selskinnsluer og gevær over ryggen, hadde jeg altså pyntet meg litt med hotelltøflene som fulgte med rommet. Det er altså et sant helvete å kle av og på seg alt man trenger for å overleve en scootertur i tjue minus.

svalbard8 025

I tillegg er denne parkdressen min akkurat litt for trang, så å få den på seg med fjarten lag under, innebærer at jeg må åle meg rundt som en strandet sel inne på hotellrommet. Og da er det jo fort gjort at noe løsøre fester seg til borrelåsene.

«Heldigvis» er hjelpen alltid nær her i Longyearbyen så oppdager du det ikke selv, går det ikke lang tid før noen andre gjør det med tilhørende peking og latterbrøl. Forleden var det trekket til Anne B. Ragde sin scooterhjelm jeg hadde fått med meg ut mellom skinkene.

svalbard8 030

Jeg reiste meg fra røykebenken her utenfor SAS-hotellet og der lå trekket pent brettet under meg, fastfrosset i en kaffeskvett. Jeg klarte i hvert fall å unngå å dra med meg noen tomhylser fra skytebanen.

svalbard8 019

Men scootertur over tundraen ble det og det var en helt fantastisk opplevelse dere kan lese mer om i Tara til sommeren.

svalbard6 070

Men like viktig som selve scooterturen, har jeg nå lært at Afterscooter-festen er. Den involverer utepils som skal fryse til is langs kanten av glasset for hver slurk – ikke ulikt årringer i et tre.

svalbard8 053

I tillegg involverer den som dere ser av bildet over, utstrakt bruk av filtersigaretter og tyrkershots. Jeg husker derfor ikke så mye etter at dette bildet ble tatt:

svalbard8 048

Og i morgen er det ut på scootertur igjen. Det er nesten så jeg håper jeg blir spist av en isbjørn.

 

 

 


12 Responses to “Afterscooter”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php on line 62