Afterscooter


Ikke at det kom som noe sjokk på meg akkurat, men nå er det i hvert fall endelig bevist at jeg ikke er noen villmarkens datter. Og det til spott og spe for halve Svalbard.

I går overhørte jeg faktisk noen nede på KB som mente jeg burde puttes på det globale frølageret her oppe, så sjelden mente de et besøk av mitt kaliber her i Arktis var.

svalbard8 039

Svalbard-humoren er som nordnorsk humor bare enda saftigere og hakket mer nådeløs, så jeg innser jo at jeg bare må tåle å bli vitset om. Særlig når jeg startet dagen i går med å stille til skytetrening før scootertur med følgende accessoir på ryggen…

svalbard8 023

Der de andre var standsmessig utstyrt med selskinnsluer og gevær over ryggen, hadde jeg altså pyntet meg litt med hotelltøflene som fulgte med rommet. Det er altså et sant helvete å kle av og på seg alt man trenger for å overleve en scootertur i tjue minus.

svalbard8 025

I tillegg er denne parkdressen min akkurat litt for trang, så å få den på seg med fjarten lag under, innebærer at jeg må åle meg rundt som en strandet sel inne på hotellrommet. Og da er det jo fort gjort at noe løsøre fester seg til borrelåsene.

«Heldigvis» er hjelpen alltid nær her i Longyearbyen så oppdager du det ikke selv, går det ikke lang tid før noen andre gjør det med tilhørende peking og latterbrøl. Forleden var det trekket til Anne B. Ragde sin scooterhjelm jeg hadde fått med meg ut mellom skinkene.

svalbard8 030

Jeg reiste meg fra røykebenken her utenfor SAS-hotellet og der lå trekket pent brettet under meg, fastfrosset i en kaffeskvett. Jeg klarte i hvert fall å unngå å dra med meg noen tomhylser fra skytebanen.

svalbard8 019

Men scootertur over tundraen ble det og det var en helt fantastisk opplevelse dere kan lese mer om i Tara til sommeren.

svalbard6 070

Men like viktig som selve scooterturen, har jeg nå lært at Afterscooter-festen er. Den involverer utepils som skal fryse til is langs kanten av glasset for hver slurk – ikke ulikt årringer i et tre.

svalbard8 053

I tillegg involverer den som dere ser av bildet over, utstrakt bruk av filtersigaretter og tyrkershots. Jeg husker derfor ikke så mye etter at dette bildet ble tatt:

svalbard8 048

Og i morgen er det ut på scootertur igjen. Det er nesten så jeg håper jeg blir spist av en isbjørn.

 

 

 


12 Responses to “Afterscooter”

 1. Elisabeth Hake Lunde
  7. april 2013 at 11:52 #

  Haha, skratt, SKRATT, HYYYYL!!!! Den tøffelen på den skeive hetta (eller var det skeiv eier?) var bare toppen på kransekaka! Utroooolig komisk! Takk for dagens latterkrampe :)

  • Lene Wikander
   7. april 2013 at 12:08 #

   Ja hetta har løsna litt i borrelåsen også tror jeg, Elisabeth. Det er virkelig ingen spøk på tur. Reine treningsøkta å få kledd seg!

 2. Unni Lindell
  8. april 2013 at 20:30 #

  KJÆRE LENE.

  Stakkars deg! Hold ut! Ville dyr hverken røyker eller drikker, men ikke la deg lure. Du har havnet i villmarka med et villdyr. I know all about it! Selv er jeg på vei til Syd Frankrike. Har med høyhælte sko i kofferten. GRAV DEG OPP I TIDE! Selv skal jeg holde meg i vater ved å gå i oppoverbakker med høyhælte sko!
  Jeg melder deg savnet om få dager!

  Klem Unni

  • Lene Wikander
   8. april 2013 at 20:36 #

   Hahaha, takk Unni! Jeg har lagt Sysselmannens kontor inn på speed-dial for lenge siden, men satser på at vi kommer oss helskinnet til fastlandet på onsdag som planlagt. Forholdene tatt i betraktning setter jeg virkelig pris på ryggdekning fra Sør-Frankrike også. LA8PV! 😉

   • Unni Lindell
    8. april 2013 at 20:38 #

    Bare ikke la Anne styre flyet. Men de har vel ikke sjøfly på Svalbard.

    • Lene Wikander
     8. april 2013 at 20:42 #

     Nei gud forby, vi har vært forutseende nok til å booke oss inn på to forskjellige flyselskap hjem også og jeg tviler på om SAS lar Anne ta over spakene, skjønt jeg tror det hadde gått bra skal jeg dømme etter hennes ferdigheter på scooter! 😉

     • Unni Lindell
      8. april 2013 at 20:45 #

      Ja, skutere går jo ikke så høyt oppe i lufta.

 3. knockofflouisvuitton
  28. april 2013 at 15:43 #

  Hello, your articles here Afterscooter to write well, thanks for sharing!

 4. Candra
  5. juli 2013 at 03:48 #

  Please let me know if you’re looking for a article writer for your blog. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love
  to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please blast me an e-mail if interested. Many thanks!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Farvel søte karbo – igjen! - 17. april 2013

  […] er likevel den pløsete, oppblåste følelsen jeg får i kroppen av høykarbolivet. Ikke rart jeg nesten ikke fikk presset meg inn i termo-sparkebuksen på Svalbard. Prøv å slipp en promp inne i en sånn heldekkende og litt for trang termodress og […]

 2. Med Anne B. Ragde til Svalbard - 11. juni 2013

  […] Det første after-scooter-partyet tok oss faktisk så bokstavelig talt på senga da Anne serverte tre og tre tyrker-shots i slengen at vi fant sengen allerede før klokken sju på kvelden. […]

 3. Carlsbad Limo - 6. august 2015

  Wikia

  Wika linked to this website

Leave a Reply