Fri meg fra kjærligheten!


NB! OBS! Ohoi! Advarsel! Dette blogginnlegget er stemplet «SATIRE» av Gladbladet og kan medføre allergiske hjerterytmeforstyrrelser hos generasjon alvor. Særlig hvis de er gift, samboende, kjærester eller forelsket.

Nå er det altså Valentinsdagen igjen. Det er med økende bekymring jeg ser at feiringen av denne høytiden har bredt om seg i Norge de senere årene. Folk ser altfor mye på TV. Det er på tide med en advarsel. Det er enda ikke for sent for Norge å snu.

jordan4 069

Jeg har jo bodd mange og lange år på Jamaica der amerikansk kulturimperealisme har et mye strammere balletak på lokalbefolkningen enn her i Norge – så langt. Der feires Valentinsdagen med en kommersiell intensitet og et alvor vi foreløpig reserverer julen her hjemme.

Greit nok at dette er enda en kommersiell høytid som i hele sitt vesen er konstruert for å gjøre noen få mennesker enda rikere og få alle andre til å føle seg presset, utilfredstilt og utilstrekkelige. Alle høytider er jo kommersialisert nå.

divine_70_dark_chocolate_hearts_close_up_outer-500x334

En annen ting er at kommerset Valentins-kremmerne prakker på oss er det desidert mest horribelt klissete og tacky av dem alle. Norge har ikke sett denne røde og hvite pesten bre seg for fullt enda, men på Jamaica er altså hele landet tapetsert i rødt og hvitt på denne dagen. Man skulle tro de feiret Danmarks nasjonaldag. Folk tar til og med på seg klær i disse fargene.

I tillegg har de skrapet sammen sine siste kroner for å kjøpe hjerteformet sjokolade, røde roser og ikke minst teddybjørner med røde jakker og hjerter på. Jeg snakket akkurat med min venninne Sharon i Port Antonio på skype og hun hadde allerede fått to teddybjørner. Jeg måtte bare legge på. Når ble kjærligheten så jævla nusselig?

teddy bear 1

Sharon har seff fått seg kjæreste. Det var mye bedre før da hun også var singel. Da kalte vi Valentines day for «Singles Awareness Day». I et land der Valentines har fått spre sine tentakler i samfunnet fritt og uhindret, klarer man stort sett å fortrenge at man som singel og frivillig barnløs kvinne, tilhører samfunnets absolutte pariakaste sånn resten av året.

Men denne dagen tar samfunnet altså igjen og trøkker driten hardt ned i halsen på deg: Nei, det er ingen som elsker deg i år heller! Er du ikke tosom, må du være ensom. Kan du ikke vise frem hjerteformete symboler på at noen elsker deg, er du ikke verdt en dritt, din heks!

9c42730566fbeef2a0e9c7ff0c5f6c53I tillegg har man knapt råd til å trøstespise som man pleier siden alle godsaker er helt hinsides overpriset og pakka inn i rødt og hvitt for anledningen. Og alle de heeelvetes sjokolade- og kvinner-stirrer-forførerisk-på-fetende-mat-reklamene man må holde ut i ukene og dagene i forkant! Let`s face it: INGEN av oss ser sånn ut når vi spiser så mye sjokolade!

woman-chocolate-canstockphoto9738733-680x310

Men det er jo akkurat det samme glossy og virkelighetsfjerne bildet Valentines gir folk av kjærligheten der de sitter og lukter på blomster, spiser sjokolade og gleder seg til de skal ut på date denne kvelden: Kvinner stirrer forførerisk på kjærlighet. For let`s face det også! Det er stort sett bare damer som biter på Valentines. Gutta er bare in it for å få seg fitte!

jordan4 067

Det er ikke mye teddybjørner med hjerter på, duftende roser og sjokolade igjen av kjærligheten når dere sitter der noen år senere som førtis, dumpa og nyskilt med to unger og enda en sjekkeprofil på internett. Hah!

Blomster varer i beste fall en uke og sjokolade en liten time før du har inhalert hele konfekteska. Jeg håper derfor dere i det minste gir hverandre herpes denne valentinskvelden, det varer i hvert fall hele livet.

Og hvis noen av dere mot formodning skulle treffe på Amor med pilene sine der ute, ber jeg dere vennligst gi den lille feite jævelen en på trynet fra meg, takk!

Bitter, jeg? Det kan du banne på! Når folk på Facebook de siste dagene har spurt meg hva jeg skal gjøre valentinskvelden, har jeg svart som Sharon gjorde da hun fortsatt var singel og vi feiret Singles Awareness Day:

Hva tror du jeg skal gjøre? Jeg er jo singel. Seff skal jeg bare ligge hjemme og mastrubere intenst hele kvelden med mine bitre tårer som glidemiddel. Happy Valentines!


20 Responses to “Fri meg fra kjærligheten!”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php on line 62