Fri meg fra kjærligheten!


NB! OBS! Ohoi! Advarsel! Dette blogginnlegget er stemplet «SATIRE» av Gladbladet og kan medføre allergiske hjerterytmeforstyrrelser hos generasjon alvor. Særlig hvis de er gift, samboende, kjærester eller forelsket.

Nå er det altså Valentinsdagen igjen. Det er med økende bekymring jeg ser at feiringen av denne høytiden har bredt om seg i Norge de senere årene. Folk ser altfor mye på TV. Det er på tide med en advarsel. Det er enda ikke for sent for Norge å snu.

jordan4 069

Jeg har jo bodd mange og lange år på Jamaica der amerikansk kulturimperealisme har et mye strammere balletak på lokalbefolkningen enn her i Norge – så langt. Der feires Valentinsdagen med en kommersiell intensitet og et alvor vi foreløpig reserverer julen her hjemme.

Greit nok at dette er enda en kommersiell høytid som i hele sitt vesen er konstruert for å gjøre noen få mennesker enda rikere og få alle andre til å føle seg presset, utilfredstilt og utilstrekkelige. Alle høytider er jo kommersialisert nå.

divine_70_dark_chocolate_hearts_close_up_outer-500x334

En annen ting er at kommerset Valentins-kremmerne prakker på oss er det desidert mest horribelt klissete og tacky av dem alle. Norge har ikke sett denne røde og hvite pesten bre seg for fullt enda, men på Jamaica er altså hele landet tapetsert i rødt og hvitt på denne dagen. Man skulle tro de feiret Danmarks nasjonaldag. Folk tar til og med på seg klær i disse fargene.

I tillegg har de skrapet sammen sine siste kroner for å kjøpe hjerteformet sjokolade, røde roser og ikke minst teddybjørner med røde jakker og hjerter på. Jeg snakket akkurat med min venninne Sharon i Port Antonio på skype og hun hadde allerede fått to teddybjørner. Jeg måtte bare legge på. Når ble kjærligheten så jævla nusselig?

teddy bear 1

Sharon har seff fått seg kjæreste. Det var mye bedre før da hun også var singel. Da kalte vi Valentines day for «Singles Awareness Day». I et land der Valentines har fått spre sine tentakler i samfunnet fritt og uhindret, klarer man stort sett å fortrenge at man som singel og frivillig barnløs kvinne, tilhører samfunnets absolutte pariakaste sånn resten av året.

Men denne dagen tar samfunnet altså igjen og trøkker driten hardt ned i halsen på deg: Nei, det er ingen som elsker deg i år heller! Er du ikke tosom, må du være ensom. Kan du ikke vise frem hjerteformete symboler på at noen elsker deg, er du ikke verdt en dritt, din heks!

9c42730566fbeef2a0e9c7ff0c5f6c53I tillegg har man knapt råd til å trøstespise som man pleier siden alle godsaker er helt hinsides overpriset og pakka inn i rødt og hvitt for anledningen. Og alle de heeelvetes sjokolade- og kvinner-stirrer-forførerisk-på-fetende-mat-reklamene man må holde ut i ukene og dagene i forkant! Let`s face it: INGEN av oss ser sånn ut når vi spiser så mye sjokolade!

woman-chocolate-canstockphoto9738733-680x310

Men det er jo akkurat det samme glossy og virkelighetsfjerne bildet Valentines gir folk av kjærligheten der de sitter og lukter på blomster, spiser sjokolade og gleder seg til de skal ut på date denne kvelden: Kvinner stirrer forførerisk på kjærlighet. For let`s face det også! Det er stort sett bare damer som biter på Valentines. Gutta er bare in it for å få seg fitte!

jordan4 067

Det er ikke mye teddybjørner med hjerter på, duftende roser og sjokolade igjen av kjærligheten når dere sitter der noen år senere som førtis, dumpa og nyskilt med to unger og enda en sjekkeprofil på internett. Hah!

Blomster varer i beste fall en uke og sjokolade en liten time før du har inhalert hele konfekteska. Jeg håper derfor dere i det minste gir hverandre herpes denne valentinskvelden, det varer i hvert fall hele livet.

Og hvis noen av dere mot formodning skulle treffe på Amor med pilene sine der ute, ber jeg dere vennligst gi den lille feite jævelen en på trynet fra meg, takk!

Bitter, jeg? Det kan du banne på! Når folk på Facebook de siste dagene har spurt meg hva jeg skal gjøre valentinskvelden, har jeg svart som Sharon gjorde da hun fortsatt var singel og vi feiret Singles Awareness Day:

Hva tror du jeg skal gjøre? Jeg er jo singel. Seff skal jeg bare ligge hjemme og mastrubere intenst hele kvelden med mine bitre tårer som glidemiddel. Happy Valentines!


20 Responses to “Fri meg fra kjærligheten!”

 1. SUPERJANNE
  14. februar 2013 at 15:02 #

  Du skal få en klissete suss fra meg! Hæppi valentin :)

  • Lene Wikander
   14. februar 2013 at 15:03 #

   Tusen takk får suss, her får du en i retur fra meg: Smask! :-)

 2. Jenny
  14. februar 2013 at 21:50 #

  Fantastisk innlegg!
  Utrolig mange gode argumenter, og det er nok sant – det med gutta 😉

  Jeg titter innom seinere og !

 3. Astrid
  15. februar 2013 at 18:57 #

  Hm.. 30 år om et par uker. Og aldri hatt en valentin/kjæreste som har vart ut februar (eller januar for den saks skyld). Og egentlig er det godt å slippe valentinstyret, jeg er jo ikke katolikk. Ikke en gang pyttelitegranne kristen. Og ikke har jeg penger til roser, sjokolade eller teddybjørner heller.

  Derimot feira jeg Ballantine’s day i går. En liten whisky er aldri helt feil en kald dag i februar. Skål!

 4. vargas12
  13. februar 2014 at 14:34 #

  Hei du vakre gode:)

  Elsker innleggene dine! Og du treffer som vanlig så godt på alle punkter.

  Har anbefalt innlegget til VG- blogg, har de litt vett i skallen så velger de ut ditt på selveste Valentines Day;)

  Ta det pent min mastruberinga he he:):) Herlig!

  http://www.vargas12.com/2014/hun-vil-enten-ha-sex-eller-sjokolade-pa-valentinsdagen/

  Din venn Vargas

 5. Brit Valla
  13. februar 2014 at 23:02 #

  Bloggen din er super! Elsker at noen MENER noe og ikke er redd for å si d! Humor og galskap er d alt for lite av, d finner jeg her. Selv når du skriver om d dødsalvorlige, gjør du d på en ikke-dødsalvorlig måte :)
  Skulle bakt en hjertekake til deg om du bodde nærmere, sånn at vi begge kunne følt oss som en del av d store hjertefellesskapet…. Sender deg for sikkerhets skyld et <3 …. D funker visstnok også andre dager enn valentines….

 6. Gro
  14. februar 2016 at 13:20 #

  Hehe. Takk og pris for at min kjære ikke kommer drassende med bamser og klissete sjokolader på denne dagen i februar. Vi har igjen et lager med marsipangriser fra jula og kjeller og loft er allerede fullt av ræl. Vi har tilbrakt 25 år sammen og trenger ikke denne klissete og kommersielle dagen for å vise hverandre kjærlighet. Heller en gris av marsipan til kaffen enn en sjokoladebamse i glosset, rødt papir.

 7. JohnJohn
  14. februar 2016 at 16:10 #

  som jeg sa til en annen, liker bedre å tenke på at det morsdag!

  Også er det vel ærlig talt bedre å gjøre en god gjerning enn å skulle drive å pushe ‘kjærlighet’ , syns folk kan gjøre hverandre glade helt vanlige dager istedenfor…

  Forøvrig så hjalp jeg exen og kjæresten hennes,
  det må da for faen være mye bedre enn å gi sjokolade eller roser til en eller annen tinder date 😛

 8. Katrin
  14. februar 2017 at 12:15 #

  Herlig 😀
  Er midt i et brudd, så ser på meg selv som singel og utnytta 😮
  Så denne var perfekt!

  Men lo og godt av reklamen i bunn: «alle gifteringer 20%»
  20% meg et vist sted…. Og gifte ring ennå lengre opp et vist sted….

  Er på vei ut for å kjøpe sjokolade…. masse sjokolade!!

 9. Elisabeth Hake Lunde
  14. februar 2017 at 19:17 #

  Hehe Lene. Nå bare MÅ jeg sende deg et ❤!

Trackbacks/Pingbacks

 1. I bunad over Grønland - 21. april 2013

  […] Derfor leverer Tarapi seff både dagens antrekk, overlevelselsesguide for Ikea-turer og Valentines day, samt interiørtips og matoppskrifter. Men nå som jeg er tilbake på lavkarbo igjen syns jeg det […]

 2. Bodø Nu » – Jeg håper dere gir hverandre herpes, det varer hele livet! - 14. februar 2014

  […] Dette blogginnlegget er publisert på Lenes blogg Tarapi. […]

Leave a Reply