Lavsesongen her på Zanzibar er nå i april og mai under den store regntiden. Da har alle som jobber i turistnæringen har roligere dager og mange hoteller og restauranter stenger for viktig vedlikehold og oppgraderinger. Det betyr at mange av øygruppens kokker har bedre tid!

Derfor har ildsjeler som min favoritt-kokk her nede; Chef Jussi Husa, dratt i gang et prosjekt de kaller «Zanzibar Gourmet» som i flere år har arrangert en stor kulinarisk aften i lavsesongen hvert år.

Og forrige helg var det tid for denne eventen igjen og ohlala for en helaften det ble!

Dette er en anledning for de beste av de beste til å leke seg litt på kjøkkenet og lage kreative, morsomme og unike retter de vanligvis ikke lager på restaurantene der de jobber til vanlig.


Selv om du er chef på et femstjerners kjøkken er det grenser for hvor kreativ eierne lar deg være i den daglige menyen som skal tilbys en evig strøm med turister fra hele verden, så Zanzibar Gourmet er et kreativt pusterom til inspisarasjon, utvikling og ikke minst nytelse og moro for alle oss som for lov til å være med og smake.





I år var middagen lagt til splitter nye Zanziblue Waves hotel som er det nye prosjektet til mine gode bekjente Cris og Christina bak Zanziblue Villas der jeg har bodd med damene på jentetur før. Det er blitt et virkelig smellvakkert luksushotell i strandkanten så omgivelsene bidro virkelig til opplevelsen.


Lokale vin-importører og rom-produsenter var også behørig representert i menyen så vi startet med bobler og rundt åtte forskjelle små smaksbomber, eller amuse bouche som det heter på fin-fransk i gourmet-kretser. Så gjøv vi løs på den seks-retters hovedmenyen overstrødd med små overraskelser.








God mat er nydelig. God og kreativ mat er kunst. De mange, mange på kjøkkenet som kreerer smakfulle, morsomme, overraskende, kreative, fargesprakende og unike opplevelser for alle sanser til et langbord som dette, driver med noe mer enn kokkelering, de skaper opplevelser.






Å sitte rundt et langbord som dette, smake, nyte, la seg iverraske, le, kommentere og bli traktert av folk som virkelig vil gi deg en opplelvelse er noe av det beste jeg vet.

Så nå er jeg så inspirert at jeg pønsker på å lage en Zanzibar Gourmet jentetur til neste år. Jeg har konspirert litt med Chef Jussi på matfronten og med andre når det kommer til gourmet natur-opplevelser, hoteller og denslags, så får vi se. Det er bare å følge med! Og vil du være med og oppleve det beste av Zanzibar i år, har jeg nå kun en plass igjen på høstens jentetur 14. til 28. oktober HER.



Men i kveld skal jeg nyte noen glass førsteklasses vin og en bedre middag på takbaren til denne skyskraperen her i Bangkok der jeg er på ferie nå. Snakkes neste helg. Da har jeg en skikkelig stor overraskelse til dere…
Legg igjen en kommentar