Nå er jeg trygt installert i gamlelandet og hjembyen Grimstad. Frukttrærne blomstrer, jeg har fått gjensynskos av lillepus og sørlandet viser seg fra sin beste side i strålende sol.
Jeg har til og med fått reker!
Mange spør hva jeg savne mest fra Norge når jeg bor på Zanzibar og det er først og fremst norske reker.
Vi har mye deilig skalldyr på Zanzibar også, men ingenting slår reker fra kaldt vann her i nord.
Men jeg må likevel alltid ha en liten smak av sydlige breddegrader til den rene smaken av nordiske reker og skalldyr, så da lager jeg alltid kald skalldyrsaus med chilli, hvitløk og sitron til!
Det var jo også her i Grimstad vi arrangerte de etter hvert legandariske feriekoloniene for voksne damer under pandemien.
Der serverte vi seff også reker ombord på skjærgårds-cruise med skonnerten Solrik og da lagde jeg selvfølgelig også denne skalldyrsausen til damene. I all beskjedenhet må jeg bare skryte litt av at det har gått gjetord om den sausen i ettertid så her skal dere få oppskriften dere også:
Strengt tatt er det ingen oppskrift, jeg bare blander like deler majones og creme fraiche, hiver oppi ferskpresset sitron, finhakket chilli, fersk dill og ferskpresset hvitløk etter smak, rører sammen og lar stå i kjøleskapet minimum 3 timer så smakene får satt seg, gjerne over natten. En garantert vinner på koldtbordet til på 17. mai også for eksempel!
Som mange av dere vet er både Merete og jeg fra Grimstad og det er også her vi har lageret til nettbutikken vår som Meretes mor Frøydis har ansvaret for.
Det er Frøydis som holder styr på alle varene og sender dem så fint innpakket til alle dere som handler hos oss.
Så i dag har Merete, Frøydis og jeg gått gjennom lageret, det jeg hadde med meg i kofferten fra Zanzibar og forberedt vår store Dronningkveld i Oslo lørdag 1. juni.
Der blir det selvsagt goodiebags til alle de 70 damene som kommer og de må jo pakkes med lekre produkter fra både nettbutikken vår og moderskipet Tara.
Tara-redaktør Torunn Pettersen stiller selvsagt i Dronning-juryen der kveldens hverdagsdronning skal behørig kåres.
Også fikk jeg jaggu med meg en ekstra rosa og tre ekstra blå eksemplarer av våre splitter nye, lange og håndlagde batikk-kaftaner:
Så disse fire kaftanene har vi lagt ut i nettbutikken HER allerede nå i dag. Første kvinne til mølla. Sist vi la ut noen få eksemplarer av disse batikk-kaftanene ble de revet bort på noen timer.
Alle de nye kolleksjonene våre i batikk, chiffon og klassiske kaftaner sydd av organiske reststoffer fra Europeisk fast fashion, blir først lansert på Dronningkvelden vår 1. juni.
Den kvelden er nå helt utsolgt, men allerede søndag 2. juni blir kaftanene som er igjen etter eventet, lagt ut for salg sammen med de andre kaftanene våre til alle som vil ha.
Det blir korte og lange kimono-kaftaner i chiffon og mange forskjellige mønstre og farger.
Korte og lange, håndlagde batikk-kaftaner i fem forskjellige farger.
Og lange, klassiske kaftaner sydd av organiske reststoffer fra Europeisk fast fashion i hele ni forskjellige farger og prints.
Så her er det bare å glede seg til en skikkelig kaftan-sommer! I år blir min første, Norske 17. Mai på over ti år og jeg har ikke bunad så det må bli kaftan på meg denne grunnlovsdagen, gitt.
Nå er ikke værmeldingen for 17. mai her i Grimstad den aller beste med både relativt kjølig temperatur og innslag av overskyet regn, så jeg kan ikke gå for de tynneste Zanzibar-kaftanene jeg har med. Men på kles-stativet mitt med vinterklær her i Grimstad hang det jaggu to eksemplarer i grønt og blått av de aller første kaftanene vi laget sammen med Sisters in Business her i Norge.
De er i en så tung, tykk og høy kvalitet at VIP-damene som har reist med oss før bare kaller dem «sarkofagen». Fordi de er så solid laget at de nok varer så lenge at man kan begraves i dem, lol.
Her snakker vi nemlig bunads-kvalitet. Så Zanzibar-bunad på 17. mai it is. Jeg lover å ta bilder med både flagg, kaftan og barnetog. Siden jeg bare har den grønne og den blå her i Grimstad, velger jeg den blå så er jeg i hvert fall iført en flagg-farge. Snakkes med full 17. mai-rapport neste søndag!
Legg igjen en kommentar