Sommerkroppen er for alle!


Hvordan er det å være førti pluss, rundt 100 kilo, kreftsenskada, stiv og støl med bare halvannen pupp og velte seg rundt på TV i badedrakt sammen med en ung og lovende komiker på 22 og en av de strammeste gutta fra årets Paradise Hotel? En meget blandet fornøyelse!

IMG_20170524_175613_214Men etter at kronikken min for Nrk Ytring om Sommerkroppen 2017 gikk fullstendig bananas på nett, ble det faktisk nødvendig å takke ja til å stille opp i badedrakt for Lørdagsrevyen nå til helgen sammen med komiker Piateed aka Maria Stavang og Grunde Myhrer fra Paradise Hotel.

Snapchat-2005421351Hvis du ikke er vant til det, er det nemlig ganske sjukehus å ha sånne kronikker med bilde av deg selv naken bakfra gå viralt på internett.

DS7_6064Kommentarfelt og innbokser renner helt over av folk (særlig godt voksne mannfolk) som skal fortelle deg hvor «kvalmende ekkel» du ser ut, tillegge deg alskens egenskaper som at du er lat, liker potetgull, er ekshibisjonist, har et sykelig eksponeringsbehov, er misunnelig på «de som har utseendet med seg», de veltrente og de unge siden du selv er «ei gammal og bælfeit drittkjerring som bare vil at alle skal se like jævlige ut som deg selv» og selvfølgelig gjengangeren: At du burde skamme deg!

Snapchat-1803347176Sorry alle sammen, men jeg gidder rett og slett ikke å skamme meg! Sånn kroppshets og hjelpeløse forsøk på sosial kontroll, virker rett og slett ikke på meg. Jeg skrev kronikken og delte bildet fordi jeg er med på kampanjen til ExtraStiftelsen som går ut på å kuppe, bombe og spamme Instagram-hashtaggene #sommerkroppen #sommerkroppen2017 og #sk17 med bilder av alle slags kropper i alle aldre og fasonger.

Snapchat-697951981Og det funka! Nå er det ikke bare vaskebrett og svulmende biceps som fyller de hashtaggene, men også gamle kropper, syke kropper, tjukke kropper, tynne kropper, gravide kropper og helt vanlige kropper. Alle som har en kropp har en sommerkropp! Sommerkroppen er for alle! Det betyr ikke at det er noe galt med de veltrente, unge kroppene, det betyr bare at det er veldig mange som er veldig drittlei av at de skal være det eneste idealet for sommerkroppen.

20170524_171554Og når jeg våknet i dag og så at hun Playboymodellen i USA har blitt dømt for å snappe det bildet av hun 71 år gamle damen i treningsgarderoben med teksten «If I can`t unsee this then you can`t either» til alle sine følgere, kjenner jeg at jeg gir enda mer faen i alle kommentarene jeg vet vil komme etter at folk har sett meg i badedrakt på Lørdagsrevyen også.

Snapchat-1051950750For hun Playboy-dama er desverre ikke alene. At hun gjorde som hun gjorde, skyldes en kroppskultur og et utseendefokus som har forgiftet hele den vestlige kulturen – også her hjemme i Norge. Når kroppens ideelle utseende er blitt viktigere enn trening for funkjson, helse, en sunn kropp og kroppslig velvære, må noen bare si stopp.

Snapchat-628214922Kroppshetsing er pinglenes måte å kjenne seg verdifull og elsket på. Kroppshetsing er pinglekultur for folk som rett og slett ikke evner bedre. Kroppshetsere er ynkelige bøller som trenger å bli oversvømt med virkelighet. Livet er så skremmende kort. Nyt kroppen din og sommeren mens du har den og piss off til alle som mener du bør skamme deg og holde deg borte fra stranda. Sees på Lørdagsrevyen!


7 Responses to “Sommerkroppen er for alle!”

 1. Rødhette
  25. mai 2017 at 23:43 #

  Årh, jeg digger deg, tøffa! :)

 2. Rita Lønn Hammer
  26. mai 2017 at 04:27 #

  Jeg blir forbanna av folk som hetser, som opphøyer seg selv til noe de IKKE er. Som sitter bak et tastatur og tror de eier verden. For meg blir slike patetiske små ynkeligheter som ikke tør å vise sitt sanne jeg. Jeg hyller slike som deg. Som tør og som vil gå foran for å brøyte vei og for å gjøre et forsøk på å få vekk denne ukulturen som er mediaskapt. Vi blir tyta ørene fulle hver dag om hvordan vi skal se ut. Hvordan ungene våre skal se ut. Hvordan hjemmene våre skal se ut og ser det ikke sånn eller slik ut så blir vi fortalt at da er vi rett og slett ikke bra nok. Det er et press på mennesker i dag som nærmer seg det totalt umenskelige! Ungen kvinner og menn blir hele tiden presset til grensen for hva de kan tåle fra bla media. Du MÅ se sånn og slik ut og du MÅ ha minst 5 i snitt skal du komme noen vei i denne verden. NEI Du må ingen ting av dette. Det du må er å være deg selv og du kommer til å klare alt du ønsker deg UTEN medias hjelp.

  Så Lene DU er er stort forbilde for mange og deg elsker deg! Jeg elsker kronikkene dine. Snappene dine og spesielt fra Grand Prix da jeg lo så jeg skrek flere ganger. Jeg er også kreftoverlever og jeg har et stort behov for å vite at jeg også er bra nok selv med mitt. Jeg har et motsatt problem. Jeg har blitt for tynn. 47 kg sånn ca. Og hvor mange ganger har ikke folk stoppet meg og nærmest ropt ut : Herreguuuuuuuuuuuuud så tynn du har blitt!! Nå må du spise!!!! Ehh ja……men du jeg har ikke magesekk så hvordan gjør jeg det a? Tror du ikke jeg prøver? Men jeg spyr og drite hver da forstår du så det er ikke så lett……….I en periode gikk jeg med store klær for å skjule det men ikke nå. Nå bruker jeg hva jeg vil når jeg vil og driter i om folk mener det er upassende. Fuck dem tenker jeg. Min kropp. Mine hengepupper (som egentlig ikke henger de er bare ikke der mer ) :) min hengerumpe, mine hengearmer. Joda ting henger når du blir for tynn også. MEN JEG ER MEG!!

  Sorry nå skrev jeg meg helt bort her men du inspiserer meg så himla mye Lene <3 TAKK!!!

  • Lene Wikander
   26. mai 2017 at 06:03 #

   Haha, takk – og kunne ikke vært mer enig! Vær stolt av og glad i den kroppen du har, tenkt hva den har holdt ut og den lever fortsatt!!! :-)

 3. Nora
  28. mai 2017 at 12:59 #

  Digger deg! Har du link til hvor man kan se dette? :)

  • Lene Wikander
   28. mai 2017 at 13:35 #

   Takk. Se hva da mener du? Dagsrevyen? Prøv Dagsrevyen på nrk.no 😉

 4. Mr Nordstroem
  31. mai 2017 at 21:48 #

  Jeg er 54 år, tynnfeit, utrent og lever etter mottoet » en vakker kropp er en uthvilt kropp». Jeg synes også at en sterk personlighet er det mest sexy man kan ha. Takk for ditt klare, enkle og ærlige budskap; Sommerkroppen er for oss alle!

Leave a Reply