Full fart fremover!


Da jeg ble utskrevet fra Radiumhospitalet etter over fire ukers innleggelse, traff beina bakken utenfor utgangsdøra der oppe på Montebello i lett løpefart. Karpe Diem og heisann Montebello sier bare jeg. Fuck off til neste gang!

DSC08900Inspirert av min fantastiske far som jo desverre døde av kreft mens jeg lå innlagt, bestemte jeg meg nemlig for å ta igjen det tapte, åpne armene og si ja til det meste som hørtes gøy ut.

DSC08848Da får det ikke hjelpe at hetetoktene på grunn av antiøstrogen-behandlingen brystkreftlegene har satt meg på, viste seg å bli såpass forverret av fire uker i sykeseng at jeg måtte sitte og føne meg selv med kaldluft da sminkøren skulle sminke meg til en fotoshoot med Dagens Næringslivs helgemagasin D2.

Litt svette har aldri drept noen selv om den kan stresse sminkører til det ytterste. Saken blir ikke å se før 8. januar, men da står jeg til gjengjeld frem som kjæledyret til et mannepar så det er bare å bruke adventstiden til å glede seg eller grue seg, alt etter som. Selv velger jeg å glede meg. Voff!

DSC08905Julebord med pinnekjøtt, riskrem og gode venner har jeg seff også klart å klemme inn.

DSC08915Det er jo noe av det aller beste med adventstiden slik jeg ser det. Å sitte rundt et deilig bord med enda deiligere mennesker og le, nyte og til og med kanskje gråte en skvett. Det er viktig å velge å være med folk som tåler deg og å tåle dem tilbake. Alt annet er bullshit.

DSC08907Denslags snakket jeg nemlig litt om da jeg ble invitert til intervju med NRK P1 sitt program Mellom himmel og jord her forleden. Foranledningen var mitt forrige blogginnlegg der jeg ba julestress-klagerne kjøsse meg i ræva. Og ingenting gledet meg mer enn å få gjenta nettopp det i forskjellige varianter 45 minutter til ende.

DSC08926Men vi snakket også en del om boka mi Fuck tante Augusta og hvorfor livet ikke er for pyser. Boka rekker dere fortsatt å bestille til jul fra forlagets nettbutikk til bare 199 her, og programmet kan dere høre på P1 førstkommende søndag.

Og mens jeg først var på Marienlyst, tok jeg meg seff også tid til en svingom med fabelaktige Per Fuggelli i gangene utenfor store studio.

DSC08928På en dag som denne da rosablogger Sophie Elise igjen får førstesideoppslag med sin innholdsløse sutring, tar jeg meg selv i å bli mektig irritert over at vi lever i en mediekultur som presenterer hundre på dusinet av hennes kaliber, når de heller kunne gravd etter Fuggelliene i vår tid.

DSC08942Jeg og Fuggelli gjorde nemlig mer enn å danse. Vi var begge intervjuobjekter til en audition for unge håpefulle som hadde søkt ny programlederjobb i NRK`s Brennpunktavdeling. Vår oppgave var å gi de unge søkerne litt motstand i første program ut som skal handle om dem selv; nemlig generasjon prestasjon.

DSC08929Sophie Elise er lavterskel-varianten av dem. Enhver idiot klarer jo å sminke seg, kjøpe seg silikonpupper og ta selfies i flatterende lys så lenge man har penger til alt stashet det krever. Høyterskel-varianten er broilerne som i tillegg til å se flatterende ut også skal gjøre kometkarriere innenfor gjeldende trender og statusfelt.

Jeg vet ikke hva Fuggelli sa til disse kidsa, men da en av dem spurte meg om hva jeg tenkte om dem og generasjon prestasjon, måtte jeg si det som det var. At jeg hadde vondt av dem, at jeg tror de har blitt lurt. At de er labrotter i det pågående kapitalistiske eksperimentet om å skape flest mulig kunstige behov for folk med penger og muligheter.

At de fleste av dem kommer til å stresse seg forderva i rotteracet eller miste livsgnisten i marsvinhjulet til en kunstig elitekultur som bare skaper enda flere tapere. At det ikke er verdt det. At de må høre mer på seg selv og mindre på andre. At de ikke må gjøre som mora dems sier. At de aldri må legge seg til.

DSC08933 God adventstid og fuck tante Augusta indeed! 😉


9 Responses to “Full fart fremover!”

 1. Bente ØH
  8. desember 2015 at 14:51 #

  Vidunderlig å se deg i farta igjen! <3

  • Lene Wikander
   8. desember 2015 at 15:02 #

   Så hyggelig å høre, ganske deilig å være tilbake også :-)

 2. Anne
  8. desember 2015 at 15:13 #

  Hvileskjær er for amatører, skjønner jeg :-)

  • Lene Wikander
   8. desember 2015 at 15:16 #

   Haha, hvile kan jeg gjøre i graven! 😉 Dessuten har jeg jo ligget i en seng i nesten fem uker så følte vel jeg hadde hvilt nok 😉

 3. Liv Andersen
  8. desember 2015 at 16:41 #

  Litt av et radarpar. To flotte, unike personligheter i samme sofa. Skulle gjerne opplevd det.
  Så flott at du nå er kjekk nok til å prøve deg på utelivet. Gode venner er gull verdt, og etter en tøff tid er det ekstra godt å være blant dem.
  Satser nå på at du slipper mer f»¤#&% og at oppfølgeren til fuck tante Augusta nå er underveis.
  Ønsker deg en fin førjulstid med alt det måtte romme av fest og glede, Klem. Liv

  • Lene Wikander
   9. desember 2015 at 00:43 #

   Takk vennen, en riktig god førjulstid til deg også :-)

 4. Gunnhild
  9. desember 2015 at 09:13 #

  Velkommen ut. Og laurbær er øyensynlig ikke til å hvile på for deg. Heia!!
  Hva om vi samler en del taletrengte mennesker som er drittlei tåkeprat, prestasjon og perfeksjon, rosabloggende kroppsdyrkere og trendy, glatte pisspreikere og skaper et forum for høye stemmer og tydelige meninger?
  Det er virkelig på tide å skape en motvekt til glade perfeksjonister.
  Det ser jo ut til at du klarer denne jobben alene – men … Få meg på for faen, som det heter

  • Lene Wikander
   9. desember 2015 at 10:10 #

   Haha, det syns jeg er en glitrende ide! I`m in! 😉

 5. Birgitte
  9. desember 2015 at 19:27 #

  Flottandes par dere to! Ser ut som dere trives i hverandres selskap :)
  Regner med de fikk litt å bryne seg på de «unge lovende»- ja!
  Flott å se at du er oppe og «ute» igjen! Det trengs!

Leave a Reply