Kilt og kampsang


Helgens tur til fabelaktige Edinburgh ble virkelig et veritabelt kinderegg. Selv om det som vanlig var mye jobb, så jobbet vi altså med menn i kilt! Sikle, sleve, slafse.

DSC05948Det er altså noe med menn i skotteskjørt som får meg til å begynne å kvitre som en lallende rugekasse, klar for både tosomheten, småbarn og heterohelvete. God damn, for å si det med skottene. Det er bare hot!

11651129_10155754512510607_1162148866_nKvitringen min gir seg imidlertid hver gang jeg blir minnet om de åndsforlatte kjønnsrollene heterohelvetes rugekasse-rekkehus egentlig byr på.

DSC05876Ikke et vondt ord om heterolivet generelt, men når kjerneverdiene hva kjønnsroller angår, er så fastlåst at de blir til «humor» av typen på skiltet ved denne puben, velger jeg altså å kalle det heterohelvete. Far drikker øl mens mor shopper. Mor vasker opp mens far hviler middag. Over mitt råtnende lik!

DSC05857Jeg satte meg derfor resolutt ned og nøt en velsmakende og mikrobrygget IPA mens jeg stirret olmt på alle gutta som kom alene.

DSC05881Sorry, men sånn derre konemor og far-jokes fra den fulleste og mest irriterende idiot-onkelen i konfirmasjonen, syns jeg bare er helt på trynet. Tenk alt man går glipp av med så fastlåste tanker om hva kjønn er og skal være?

For eksempel det å bare være seg selv uten å måtte innrette seg etter at det du har mellom beina skal bestemme adferden din slik andre ser det. Det er desverre altfor langt igjen før vi kommer dit, men det driter jeg i. Jeg løper i forveien og ler av sånne høner og haner i bur, hele veien til friheten.

DSC05898Særlig siden det viste seg at Edinburgh også arrangerte Pride denne helgen og hele paraden dundret rett forbi hotellet der vi bodde med trommer og deilige kampsanger om full frihet for alle – uavhengig av kjønn og legning.

DSC05976DSC06013Så da er det jo ekstra deilig å komme hjem til Pride-uka her i Oslo. Jeg skal både gå i tog på lørdag og fremføre mitt binne-manifest på bamsescenen i Pride Park på fredag. Tema for årets pride er «kjønn», noe som passer meg utmerket. Save the Planet, drep en heteronormativ kjønnsvits du også!

DSC06061Se flere bilder fra Edinburgh på Tarapi`s Facebookside her.

 


5 Responses to “Kilt og kampsang”

 1. Lisa
  23. juni 2015 at 15:14 #

  Ha. ha.ha hetrohælvete…. Du er bare så kanon bra. You make my day.
  Can I pleace look under you kilt , spurte jeg en brisen skotte da jeg var med bestisen til Abberden
  Ha.ha vi hadde veddet om resultatet og jeg vant. .
  Skotten var vellvilligheten selv og bød rikelig på seg selv.
  God st.hans Lene
  Lisa smil

  • Lene Wikander
   23. juni 2015 at 16:27 #

   Haha, lucky you! :-) Riktig god St. Hans til deg også, Lisa :-)

 2. Ingrid
  23. juni 2015 at 21:10 #

  Innsideinfo fra mitt heteronormative ekteskap: Mannen lager middag mens jeg ser på TV. Jeg vasker opp mens han spiller. Han er flink på kjøkkenet, jeg har støv på hjernen. Jeg har lite lyst til å stå ved kjøkkenbenken og føde barn, han er ikke spesielt interessert i å dra på rypejakt hver helg. Så i stedet for å bekrefte 50 år gamle kjønnsroller gjør vi heller det vi er gode på. Det er så mye mer logisk å gjøre noe fordi du er flink til det enn på grunn av hvordan tissen din ser ut.

  • Lene Wikander
   23. juni 2015 at 21:53 #

   Så sant, men da er jo heller ikke ekteskapet deres særlig heteronormativt og takk for det :-)

   • Ingrid
    24. juni 2015 at 22:24 #

    Vær så god 😉 Nei, men på utsiden ser vi jo helt vanlige ut. Ingen kan se om jeg liker å bake eller om jeg liker å fiske. Nå liker jeg riktig nok begge deler, men det er helt på siden av poenget mitt.

Leave a Reply