Og påska varer helt til sommern


Jeg har aldri forstått meg på folk som drar til fjells for å gå på ski i påska. Her har vi slitt oss gjennom månedsvis med vinter og når våren endelig titter frem, er den første tanken som slår dem at nå må de trekke i høyden for å få med seg enda mer snø?! Galskap!

DSC04243Men i et versatilt og fargerikt samfunn, aksepterer jeg selvsagt at slike mennesker finnes og respekterer deres naturstridige behov selv om jeg ikke forstår dem. Personlig bruker jeg imidlertid alltid påska til å innlede grillsesongen i lavlandet og forberede meg på sommer.

DSC04339Det betyr imidlertid ikke at vi har kastet alle påsketradisjoner på båten her i Grimstad, vi har bare laget vår egen lille tvist på dem. Vi har for eksempel gjennomført den obligatoriske hatt påskeeggjakten i hagen.

DSC04273DSC04297Og har seff også spist påskeeggenes innhold etter et saftig lammelår.

DSC04307DSC04323Vi har hatt påskekrim-maraton med peiskos og alle tre Jurassic Park-filmene. Gudene skal vite at de inneholder nok drap selv om Jeff Goldblum ikke akkurat er noen Hercule Poirot.

DSC04227Og siden det alltid er fullmåne i påsken, har vi stått opp på natta for å ule litt mot den også.

DSC04235Men det vi har fokusert mest på, er altså våren som tyter frem overalt her i lavlandet nå.

DSC04192Noen ganger er dette med våren et ekstra stort mirakel fordi du nesten ikke kan tro at sommeren skal komme igjen. Noen ganger er vinteren så mørk at det virker utenkelig at lyset igjen skal bryte gjennom.

Med en far som er alvorlig kreftsyk betyr det i år derfor ekstra mye å se lyset tvinge seg frem igjen. Måtte det vare helt til sommern.

DSC04221God vår så lenge!

 


7 Responses to “Og påska varer helt til sommern”

 1. Trude
  5. april 2015 at 12:23 #

  Fortsatt god påske, av det som er igjen av den :)

  Selv gleder jeg meg masse til påsken er over.. Sikkert i likhet med alle andre som bare sitter hjemme alene uten noe påskekos. Jeg er syk med kronisk utmattelse, så det er ekstra synd i meg i påsken når alle andre er sammen med venner og familie :p

  Vurderer å gå innom en søndagsåpen butikk rett borti veien bare for å se et menneske. Haha, er det ille eller.

  Denne vinteren har vært lang og mørk og ensom, så lyset er mer enn velkommen :)

  Ha en fortsatt fin vår i Grimstad :)

  • Lene Wikander
   5. april 2015 at 12:53 #

   Du må ikke glemme at folk kan være ganske så oppskrytt også, Trude 😉 Men helt enig med deg at alt blir mye bedre med våren – også ensomheten :-)

 2. Elisabeth
  5. april 2015 at 13:34 #

  Hei. Jeg har heller aldri skjønt dette med å kjøre oppetter fjellsidene og jakte på snøen. Nei, bypåske er tingen! God mat og lav skulderføring:))) La humla suse litt. Å bruke tid på de vi er glad i er jo også et sikkerstikk. Fortsatt god påske!

  • Lene Wikander
   5. april 2015 at 13:44 #

   Kunne ikke vært mer enig, har sett opptil flere humler i hagen også! 😉

 3. Lisa
  6. april 2015 at 07:57 #

  Hei Lene!
  Vel blåst påske Lene. Så koselig og varm lesning. Så deilig å se den gode stemningen som varmer oss leserne. Bildene sier alt. Åhhhh så jeg unner dere det.
  Så deilig med sol og varme i fjeset.
  Homla har surret i hagen min denne påsken. Den homle historien til faren din og deg kommer jeg alltid til å huske. Føler jeg er blitt en humledame, LA homla leve.
  Vår påske har vært en landing vi er ute av spacen. Vi varmer hverandre. Gleder oss over de små tingene, forresten de er blitt store nå.
  Ønsker deg en knall vår

  • Lene Wikander
   7. april 2015 at 07:53 #

   Åh så kos at du husker den humle-historien Lisa, det vil han like å høre :-) Tusen takk, håper du får en riktig så oppmuntrende og fin vår :-)

 4. Lisa
  6. april 2015 at 07:59 #

  Varm vår hilsen fra Lisa

Leave a Reply