Sivil ulydighet på Dagsrevyen


Dere får tune in på Lørdagsrevyen i kveld for der kjører de et innslag om gerilja-beplanting av det offentlige by-rom. Forleden deltok jeg nemlig i en aksjon til humlas fremme på Manglerud i Oslo.

IMG_8170Det er godt mulig at mitt og Bjørg sitt zzzummende engasjement ble for sterk kost for rikskringkastingen og er klippet bort i innslaget, men vi var der!

IMG_8153Og det var vi fordi vi hadde fått ansvar for vårt eget humle-bed. Pollinerende insekter som humler og bier dør ut over hele verden. Det er en stille katastrofe som til slutt vil ramme oss hardt hvis ikke noe gjøres. Uten pollinering, ingen frukt, blomster eller sjokolade!

IMG_8152Initiativtaker og geriljagartner i Oslo Senterparti; Daniel Stephanek, bedriver derfor utstrakt beplantning av offentlige grøntarealer for å gi mat til både pollinerende insekter og mennesker. Men også for å skape trivsel og sette fokus på miljøproblemene det urbane samfunnet står ovenfor.

IMG_8131Husker du barndommens hage som alltid summet sånn stille i bakgrunnen et sted? Legg deg ned i gresset og lytt i dag og du vil høre at summingen er i ferd med å stillne.

Facebooksiden Summende Hager kan du få mange gode tips til å gjøre noe med det så vi kan la humla få fortsette å suse også for fremtidige generasjoner.

IMG_8141Jeg har alltid vært tihenger av sivil ulydighet som virkemiddel når forholdene tilsier det, men ønsker du å holde deg innenfor lovens rammer er det mye du kan få til på både balkongen og i hagen. Slå et slag for en zummende fremtid og lag ditt eget humle-bed du også. La humla suse!

IMG_8157Se flere bilder fra geriljagartner-aksjonen på Tarapi sin Facebookside her.


6 Responses to “Sivil ulydighet på Dagsrevyen”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php on line 62