Skjør i toppen


Enda godt at ikke beinskjørhet er sånn akutt dødelig for jaggu tar det sin tid å få time til den slags kontroller. Jeg brista jo to ribbein under den famøse Thai-massakren i januar og fikk seff beskjed av kreftlegen min så fort jeg kom hjem om at nå måtte jeg utredes for beinskjørhet for den slags var ikke normalt.

Hun booket meg umiddelbart inn til utredning siden beinskjørhet jo også er en bivirkning av de antiøstrogen-pillene de setter mange av oss brystkreftpasienter på, så jeg så jo øyeblikkelig rullatoren spøke i det fjerne og forleden var det omsider duket for time hos spesialist.

IMG_7614Bevæpnet med urinprøve, troppet jeg opp mens jeg stille ba til guden av en helt annen kirke enn den dritkjipe norske som jo sa nei til kjærligheten denne uka ved å nekte å vie homofile.

Det jeg først og fremst ba om var at undersøkelsene ikke måtte involvere min store skrekk MR-maskina eller nåler inn i ryggmargen som jeg levende hadde sett for meg i et antiøstrogen-svett mareritt natten før.

Hvilken lykke da testene viste seg kun å bestå av blodprøver og en skikkelig pinglete røntgen-scanner i forhold til de Tsjernobyl-maskinene jeg har vært vant til på Ullevål. Jeg danderte meg derfor seiersikkert på liggebenken som en proff. Det har sine fordeler å ha vært ute for stråling før.

xray6Og da spesialisten fikk analysert bildene litt sa hun at hun rimelig sikkert kunne konkludere med at det ikke var tegn til beinskjørhet i hofter eller rygg, men at hun måtte avvente de andre prøvene for å konkludere med at jeg ikke var skjør i toppen siden det var de øverste ribbeina som hadde bristet.

IMG_7612Og da jeg så listen over alt blodet og urinen min skulle testes for, føler jeg meg rimelig sikker på at de finner ut av det. Gud bedre så mye rart vi sleper med oss rundt inne i kroppen. Det er jo det reineste solsystemet.

Men jeg er så driiiita lei av å være pasient. Det siste året føler jeg nesten ikke jeg har gjort annet enn å bli stukket med nåler, scannet, testet og analysert. Etter to prolapser og siste runde med eksem-bivirkinger av anti-østrogenene, er jeg rimelig forsynt foråsirresånn.

Jeg bestemte meg derfor for å gjøre mitt for å holde meg unna sjukehusene fremover og har nå flesket i gang med å svømme minst et par ganger i uka. 2000 meter i Tøyenbadet burde bidra til å holde knoklene samlet enda en liten stund tenker jeg.

IMG_7623Og da får det ikke hjelpe at jeg genererte en aldri så liten flodbølge da jeg hoppa uti første gang og at et par badelekende skole-ungdommer fikk et ufrivillig grunnkurs i hvordan en tsunami utvikles.

Flesk flyter og i vann blir man nesten vektløs. Og at kidsa etter all himlingen med øynene å dømme, helt klart konkluderte med at jeg må være skjør i toppen også, gir jeg like totalt faen i som kirka gjør i de kristne homofile. Her hører jeg bare på ekspertene og rullatoren kan vente!


20 Responses to “Skjør i toppen”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php:62 Stack trace: #0 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php(18): the_commenter_link() #1 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content in /customers/2/9/a/tarapi.no/httpd.www/wp-content/themes/crisp/includes/theme-comments.php on line 62