Skjør i toppen


Enda godt at ikke beinskjørhet er sånn akutt dødelig for jaggu tar det sin tid å få time til den slags kontroller. Jeg brista jo to ribbein under den famøse Thai-massakren i januar og fikk seff beskjed av kreftlegen min så fort jeg kom hjem om at nå måtte jeg utredes for beinskjørhet for den slags var ikke normalt.

Hun booket meg umiddelbart inn til utredning siden beinskjørhet jo også er en bivirkning av de antiøstrogen-pillene de setter mange av oss brystkreftpasienter på, så jeg så jo øyeblikkelig rullatoren spøke i det fjerne og forleden var det omsider duket for time hos spesialist.

IMG_7614Bevæpnet med urinprøve, troppet jeg opp mens jeg stille ba til guden av en helt annen kirke enn den dritkjipe norske som jo sa nei til kjærligheten denne uka ved å nekte å vie homofile.

Det jeg først og fremst ba om var at undersøkelsene ikke måtte involvere min store skrekk MR-maskina eller nåler inn i ryggmargen som jeg levende hadde sett for meg i et antiøstrogen-svett mareritt natten før.

Hvilken lykke da testene viste seg kun å bestå av blodprøver og en skikkelig pinglete røntgen-scanner i forhold til de Tsjernobyl-maskinene jeg har vært vant til på Ullevål. Jeg danderte meg derfor seiersikkert på liggebenken som en proff. Det har sine fordeler å ha vært ute for stråling før.

xray6Og da spesialisten fikk analysert bildene litt sa hun at hun rimelig sikkert kunne konkludere med at det ikke var tegn til beinskjørhet i hofter eller rygg, men at hun måtte avvente de andre prøvene for å konkludere med at jeg ikke var skjør i toppen siden det var de øverste ribbeina som hadde bristet.

IMG_7612Og da jeg så listen over alt blodet og urinen min skulle testes for, føler jeg meg rimelig sikker på at de finner ut av det. Gud bedre så mye rart vi sleper med oss rundt inne i kroppen. Det er jo det reineste solsystemet.

Men jeg er så driiiita lei av å være pasient. Det siste året føler jeg nesten ikke jeg har gjort annet enn å bli stukket med nåler, scannet, testet og analysert. Etter to prolapser og siste runde med eksem-bivirkinger av anti-østrogenene, er jeg rimelig forsynt foråsirresånn.

Jeg bestemte meg derfor for å gjøre mitt for å holde meg unna sjukehusene fremover og har nå flesket i gang med å svømme minst et par ganger i uka. 2000 meter i Tøyenbadet burde bidra til å holde knoklene samlet enda en liten stund tenker jeg.

IMG_7623Og da får det ikke hjelpe at jeg genererte en aldri så liten flodbølge da jeg hoppa uti første gang og at et par badelekende skole-ungdommer fikk et ufrivillig grunnkurs i hvordan en tsunami utvikles.

Flesk flyter og i vann blir man nesten vektløs. Og at kidsa etter all himlingen med øynene å dømme, helt klart konkluderte med at jeg må være skjør i toppen også, gir jeg like totalt faen i som kirka gjør i de kristne homofile. Her hører jeg bare på ekspertene og rullatoren kan vente!


20 Responses to “Skjør i toppen”

 1. Gro Hallan Tønsberg
  10. april 2014 at 12:48 #

  Skjøre i toppen kan vi vel bli noen og enhver, men bare det som er mellom øra holder seg på plass, så burde vi holde noen år til uten for mange hjelpemidler. Så lenge vi kan løfte vinglasset opp til munnen (og treffe munnen), le rått av gode historier og forbli livsnytere så burde dette gå helt fint!

 2. Inger-Anne
  10. april 2014 at 19:55 #

  Hei. Jeg har hatt stor glede av å følge deg disse månedene. Jeg fikk konstatert brystkreft ikke lenge etter deg og operert 3.juli. Jeg har fulgt tett etter deg i behandlingsforløpet. Må si du formidler godt og med herlig humor det vi må gjennom. Du har hjulpet meg gjennom en vanskelig periode. Tusen takk :) Hadde siste stråling 11. mars og planlegger nå oppstart svømming :)

  • Lene Wikander
   10. april 2014 at 23:47 #

   Så fantastisk fint å høre Inger-Anne! Dette er virkelig ikke noe for pyser som du selv har erfart og uten humor går det bare ikke! 😉

 3. Anett
  11. april 2014 at 10:12 #

  Godt å høre at det virker som om du har sluppet benskjørhet. Og kos deg med svømminga. Godt for kroppen å få benyttet litt flere muskler.

  Når det gjelder kirken, er jeg så skuffet etter tirsdagen, at jeg vurderte sterkt å gå ut i protest. På den andre siden, dersom alle oss som ønsker at prester også skal få vie homofile forsvinner, så blir det jo enda mindre sannsynlig at vi skal få gjennomslag for denne drømmen, så jeg blir værende, for aktivt å kjempe for homofiles likeverd og likebehandling.

  Kryss fingre og tær for meg. Her samarbeides med lokal prest for at vi skal få gjennomført drømmen i neste runde!

  • Lene Wikander
   11. april 2014 at 10:14 #

   Jeg krysser fingrene for dere, Anett! Hadde vært fantastisk om dere fikk det til :-)

   • Anett
    11. april 2014 at 10:22 #

    Det er drømmen min for kirken, og for alle mine homofile venner. Ingen skal føle seg som annenrangs medlemmer, vi er alle like verdifulle, og alle skal ha samme rett til kjærlighet.

    Men jeg tror ikke vi får dette til dersom alle som er enige med meg, går ut av kirken!

    • Lene Wikander
     11. april 2014 at 10:26 #

     Vanskelig for meg å si, jeg har vært utmeldt av statskirken siden jeg var 15 år og nektet å bli konfirmert. Jeg mener kirken har utspilt sin rolle fullstendig og at den burde fratas vigselsretten og holde seg til velsignelser av de som vil så kan folk gifte seg på rådhuset der alle er velkommen. Men siden jeg ikke er kristen, står jeg som sagt litt på sidelinjen her.

  • Camilla
   25. mai 2014 at 16:38 #

   Håper det gikk bra med muskler og likbehandlingen,Anett!

 4. Lisa
  11. april 2014 at 13:36 #

  Hei Lene!
  Takk for smile , Finse litt , humre innlegg.
  Du Lene……..opplevde noe utrolig artig i går, gikk over Torgallmenningen i kveldningen, jeg hørte ett hvin, trodde det var en haug med festglade damer godt i farta, ha ha. Gjett ka , det var altså en mannegjeng i frisk bris med høye og ellers pyntet til fest, hylet skyldes altså en politi bil somkom glidende og to staute politimenn som kom ut av bilen, , politi mennene var flotte de stoppet opp og lot seg beundre.
  Lene….. Hva er det med disse flotte mannfolkene som er så begeistret.
  Disse mannfolkene var ute på utdrikkingslag….
  Jeg stiller spørsmålet for jeg er ikke så bevandret i miljøet men jeg er så begeistret.
  Ønsker deg en frisk og flott helg.
  Med eller uten kosesegdrapsvåpen som kan kvele deg.
  Lisa :-)
  ——(———-@

  • Lene Wikander
   12. april 2014 at 00:34 #

   Haha, menn digger menn, ofte så mye at de puler dem 😉 Homosex ække for homoer alene, må bare åpne litt øya 😉

 5. Lisa
  12. april 2014 at 09:33 #

  Ha.ha.ha
  Hærlig svar…………..

  God helg til deg. :-)

 6. Camilla
  25. mai 2014 at 16:21 #

  Fin blogg og fine innlegg du har Lene Wikander

  • Lene Wikander
   25. mai 2014 at 16:26 #

   Hyggelig å høre, tusen takk for det Camilla :-)

 7. Camilla
  25. mai 2014 at 16:27 #

  spesielt den med nyheten som kom i VG.Bra det finnes blogg og sånt.

 8. Camilla
  25. mai 2014 at 16:34 #

  Bare hyggelig!Det er så spennende og lese blogger.Spesielt din.jeg ser ofte på blogger..»SKJØRTET I TOPPEN»fint navn på en blogg..Jeg skal fortsette og se på denne bloggen…jeg

 9. Camilla
  2. juni 2014 at 13:15 #

  Lene,jeg skjønner ikke hvordan du kommer på disse gode ideene!Det kan til og med føle andre bedre!

  • Lene Wikander
   2. juni 2014 at 17:43 #

   Ingenting er bedre enn hvis noe jeg skriver kan inspirere :-)

 10. Camilla
  3. juni 2014 at 17:13 #

  Thats true,vennen❤

Leave a Reply