Nå går det strålende!


Man kan vel trygt si at jeg startet det nye året med et smell – for ikke å si to smell – siden jeg klinka til og brista to ribbein under Thai-massakren i Ao Nang forleden.

Og i taxi på vei til flyet hjem fra Thailand, ringte jaggu Ullevål og gratulerte meg med resultatet av MR-scannen jeg tok för jul og fortalte at den hadde funnet ett prolaps i nakken min og ett i korsryggen. Godt nytt år, hilsen Ullevål.

206028_530246269ycjDisse prolapsene kan jeg likevel ikke behandles for enda siden jeg nå er i full gang med stråling så jeg må nok vralte rundt noen uker til. Ribbeina er det jo heller ikke noe å gjöre med. Men jeg har fått noen fryktelig fine tusjtegninger på hele frontpartiet da!

lIMG_1864Stråleteamet må nemlig tegne opp et sinnrikt mönster på puppen og rundt sånn at röntkenstrålener skal treffe der de skal og ikke ved et uhell forkulle lunger, hjerte eller tilstötende vev. Derfor må jeg også bedrive såkalt pustestyrt stråling.

lIMG_1851Det er et helvetes opplegg som involverer et par Robocop-briller med dataskjerm inni, noen fargestriper og en maskin som kommanderer deg til å puste inn og ut over höyttalerne. Glem alt jeg har sagt om at MR-maskinene er alien abduction-teknologi, det er strålemaskina som er alle alien-maskiners mor!

lIMG_1846I tillegg er det fryktelig vanskelig å ligge musestille under strålingen med denne törrhosten jeg har fått som bivirkning på blodtrykksmedisinene, men bivirkningen av å ha vært på TV midt i Taco-tiden er likevel verre.

Det er bare hyggelig når jeg blir stoppet på gata og Ullevål av folk som leser bloggen og likte det jeg sa hos Lindmo, men enkelte eier rett og slett ikke folkeskikk.

lIMG_1857En gjeng med gubber på venteværelset, var av denne arten. Som dere kan se i videoen fra förste stråledag nederst i dette innlegget, ikke bare gaulet de «deg har vi sett på TV», men krevde også at jeg skulle smile på kommando som om jeg var en ting man kan skru av og på akkurat som TV-skjermen.

Og ja, nevnte jeg at stråletidene jeg har fått er klokken 07.30 hver morgen? Nestemann som peker på meg og roper at de har sett meg på TV kommer jeg og gnurer den radioaktive puppen min inntil! Ha en riktig strålende uke dere også!

 

 

 


12 Responses to “Nå går det strålende!”

 1. Gro Hallan Tønsberg
  12. januar 2014 at 14:25 #

  Lykke til videre på denne reisen Lene. Det er neimen ikke barnemat vi forholder oss til, og om man kan beholde humoren oppi denne galskapen så er jeg sikker på at det er helsebringende!

  • Lene Wikander
   12. januar 2014 at 14:27 #

   Uten humor er det bare å bestille avlivning först som sist ja, Gro 😉 Lykke til med deg også :-)

 2. Maia
  12. januar 2014 at 14:46 #

  Så godt at du ikke har fått lymfødem (ennå) Og kan fly så langt som til Thailand uten at armen hovner opp. Så fint at du kan legge armen over hodet ved strålingen. Så bra at smertene i ryggen ikke er metastaser. Så bra å ha fått stråle – time så tidlig på dagen, for da slipper du å vente lenge hver dag. Du får kanskje drosje dekket av helfo til og fra behandling hver dag? Så godt at strålingen er pustestyrt, da er er det mindre fare for at den skader hjertet og musklene rundt.

  Lykke til.

  Hilsen en som gikk gjennom nøyaktig samme mareritt på samme sted for noen år tilbake og som fremdeles sliter med mange ettervirkninger og restriksjoner og vil gjøre det resten av livet.

  • Lene Wikander
   12. januar 2014 at 14:49 #

   Ja jeg har mye å glede meg over, det er det ingen tvil om! :-)

 3. Beate
  12. januar 2014 at 15:48 #

  Vær veldig glad for at de gjør alt de kan for å ungå lungene dine! Jeg fikk stråling før de hadde begynt å tenke på å skåne noe som helst….med det resultat at jeg nå trenger lungetransplantasjon :-(

  • Lene Wikander
   12. januar 2014 at 15:51 #

   Å fy faen så jævlig!!!! Jeg er superskeptisk til hele strålegreia uansett, men man har jo liksom ikke noe annet valg enn å gjöre som de sier heller :-( Lykke til med transplantasjon, håper det blir vellykket og du får bedre livskvalitet! :-)

 4. Maia
  12. januar 2014 at 17:06 #

  Støtter Beate. Skånet ikke noe som helst hos meg heller. Lungene mine synes å være akseptable. Hjertet og regionen rundt derimot…..det er godt at behandlingen har utviklet seg i positiv retning.

  • Lene Wikander
   12. januar 2014 at 17:13 #

   Uff ja det er godt det går fremover, men föler vel ikke det er helt safe enda, men må man så må man.

 5. Anne
  13. januar 2014 at 10:06 #

  Du er bare ei helt hærlig jente,kjenner en klump i brystet når jeg tenker på allt du har gått igjennom og allt du skal igjennom.Ønsker deg all mulig lykke.Varm klem til deg:)

  • Lene Wikander
   13. januar 2014 at 10:10 #

   Tusen takk for det Anne, men sjekk ut den klumpen hos en lege! 😉

 6. Elisabeth Hake Lunde
  13. januar 2014 at 11:08 #

  Ja du er herlig, Lene! 😀 Holdt pusten, jeg, helt til jeg så at du kom UT av maskinen igjen. Ser farlig ut, ser ut som om den kan spise deg. Den gjør nok ikke det… Og hyggelig å lese oppmuntrende innlegg fra Maia :)

  • Lene Wikander
   13. januar 2014 at 11:21 #

   Den minner egentlig mye om en diger Kenwood-maskin, heldigvis uten visp! 😉

Leave a Reply