Skarru ha jul-ing eller?


Røkk meg i sjela så drittlei jeg er av alle som klager og syter over førjulstresset i Facebook-feeden om dagen! Såååå synd det er på dere som må handle, vaske, pynte, poste julekort og ellers sprette rundt som smånisser på speed for å sikre at det blir hyggelig i år også. Dere kan godt få bytte med min førjulstri hvis dere vil  altså. No fucking problem!

mr 001

Nå som jeg er ferdig med cellegiften er det nemlig stråling som står for tur, men ikke før et par ytterligere komplikasjoner er ryddet av veien. Siden jeg har pådratt meg en rygg som et skadeskutt reinsdyr og bare kan gå eller stå sånn ca. fem minutter av gangen, måtte de kjøre hele sylta med hodet først inn i en sånn MR-maskin igjen i går.

mr 047

Siden jeg har lagt på meg rundt ti kilo vann og flesk av cellegiften som enda ikke har sluppet taket og samler gass som kraftverket på Mongstad, er det en grasiøs affære når jeg skal bestige benken inn til det svette, trange, musehullet der man må ligge og skrike i dødsangst sånn musestille inni seg i tretti minutter mens helvetesmaskinen kjører soundtracket til andre verdenskrig på repeat. Det er ikke sjans for å passe seg for fella og ikke gå i den når de smokker deg inn som en litt for godt stappa julepølse i slaktetiden.

mr 024

Også må vi jo for guds og alle englenes skyld ikke glemme min innebygde flaks som seff førte til at helvetesmaskinen streika midt i torturen og derfor sendte både meg og sykepleierne ut på en milelang ferd gjennom Ullevåls bakre korridorer for å finne en annen maskin. Meg på sokkelesten med gradvis knebøy for å avlaste den stadig mer sviktende korsryggen med sånn stående urkvinne-fødestilling i åkeren. Det er da du virkelig kjenner at du lever!

mr 034

I tillegg har de satt meg på noen blodtrykkspiller med en slags Mogadon-lignende effekt som gjør meg slapp og sløv som et dovendyr etter ribba. Det skal visstnok gå over når blodtrykket får stabilisert seg, men det hjelper meg fint lite akkurat nå siden en annen bieffekt av disse pillene er en skrallende tørrhoste som kommer kastet på når jeg minst aner det. Da er det bare vann som hjelper. Juleakevitten er det bare å la stå siden jeg blir ape dritings bare av å lukte på glasset.

mr 008

Og i dag var det opp på Ullevål igjen for å simulere stråling og ta CT som er en slags light-versjon av MR der støynivået bare er for et middels gerilja-angrep å regne i forhold til verdenskrigslyden MR-maskina lager. Ja, også fikk jeg på meg årets julepynt også da seff. Fire saftige tatoveringer og noen tusjstreker hist og her rundt puppene så de skal finne frem når jeg skal begynne med stråling etter juleferien.

strålepupp 008

Siden cellegift-utslittheten heller ikke har sluppet taket enda, må jeg stoppe og puste ut sånn hvert femte minutt så cellene skal få samlet oksygen til å gå videre. I tillegg til at jeg jo må sette meg ned for å avlaste korsryggen og er det ikke noe å sitte på, setter jeg meg på gata. Man er ingenting om ikke praktisk anlagt.

mr 011

Men en åpenbar fordel med å være så utslitt, gjennomtatovert, tygd og spytta ut igjen av diverse maskiner, er jo at når jeg satt meg på trikken etter å ha kjøpt de siste julegavene med innlagt sittestopp og fødestillings-gange på Oslo City nå i stad, så gir jeg fullstendig faen når et plutselig tørrhosteanfall fremkalte en brå prump som fikk sidemannen til å hoppe i setet av skuddredsel.

Med så mye gass som jeg har samlet de siste månedene og den enorme rekylen et kraftig tørrhosteanfall avstedkommer, snakker vi nemlig ikke om en beskjeden, liten fjert, men snarere om et langtrukkent tordenskrall. Jeg har jo ikke et eneste hårstrå igjen i ræva til å dempe lyden med heller. God jul! Håper de av dere som klager mest, setter en pepperkake i halsen snart!

 


232 Responses to “Skarru ha jul-ing eller?”

 1. Gro Hallan Tønsberg
  20. desember 2013 at 14:51 #

  Fantastisk beskrivelse av rikets tilstand hos deg, Jeg lo så tårene spratt da jeg leste dette. Jeg er snart på vei inn i denne behandlingsreisen og ser at bloggen din vil være et godt tilholdssted for meg! Lykke til videre med den strålende julen :)

  • Lene Wikander
   20. desember 2013 at 14:53 #

   Ja kjedelig blir det ikke, Gro, så det er bare å bite seg fast! 😉 Riktig god jul til deg også :-)

  • Reidar
   22. desember 2013 at 01:00 #

   takkskarrufaanemgha, jeg orka ikke å lese hele greia. Men liker deg alikavel 😉

 2. Espen Irgens
  20. desember 2013 at 15:21 #

  Lo så jeg gråt av siste par avsnitt såklart. Hvordan er det med ryggen? Fått prolaps som en slags bonus?

  • Lene Wikander
   20. desember 2013 at 15:23 #

   Ja en eller annen form for julebonus er det snakk om i hvert fall, men vet ikke mer før jeg får resultater av MR, men det venter jeg med til over jul gitt 😉

   • Anne Brita Solvang
    20. desember 2013 at 18:34 #

    Eg har akkurat de samme plagene med ryggen som du har. Klarer med nød å gå ca 100 m, og kan stå i ca ett minutt. Så må eg sitte en stund til smertene gir seg. Eg har slitasje i korsryggen, + litt spinalstenose. Legene sier at det eneste som KAN gjøres, er å stive av 5 ryggvirvler med lange bolter. Men det er ikke å anbefale, fordi det kan like gjerne bli verre som bedre. I og med at jeg fortsatt kan sitte, så sykler eg mye når det er sykkelføre. Ellers er det bilen eg må ty til. Lykke til med videre behandling etter jul, og eg ønsker deg en fin jul.

   • Hege van der Pol
    21. desember 2013 at 15:49 #

    Så godt det var å lese dette <3 Snakke om å sette ting i perspektiv! Ønsker deg mest av Alt God Bedring og ønsker deg en God Jul <3 Skal love at jeg skal ikke syte og klage for jeg vill ikke ha en pepperkake i halsen! Håper du blir Norges beste og mest besøkte blogger! 😉

 3. Mona
  20. desember 2013 at 15:30 #

  My goodness grace, du er utrolig! Tørker tårer etter latter-kicket,

 4. Heidi
  20. desember 2013 at 15:36 #

  Veldig bra skrevet, artig, lo for meg selv, med litt dårlig samvittighet til stede. Du sliter jo tydeligvis med ditt. Og jeg er glad for at jeg IKKE er en av de som syter som værst! Kreften er no dritt! Jeg har kjørt taxi i min tid, og har hatt mange samtaler med mennesker som skulle til radiumhospitalet. Ønsker deg masse lykke til videre, og en riktig god jul!
  Tøff dame du 😉

  • Lene Wikander
   20. desember 2013 at 15:39 #

   Kan man ikke le, kan det være det samme 😉

   • Aud
    21. desember 2013 at 10:33 #

    Man må ha galgenhumor i en slik situasjon !! Har benyttet meg mye av det ettersom behandlingene skrider frem !!! Og selvironi er også brukbar . Du er en fabelaktig skribent !!!! <3

   • Susanna Berntsen
    3. januar 2014 at 05:49 #

    Takk for en fin blogg som gir noe,.ikke særligt intressert i mote, klær men mennesker som kan gi noe lære meg noe .At le og naturligtvis gråte mitt i det verste som kan skje oss i livet er bra, galgenhumor gjør at jeg overlevd mye.

    HIlsen Susanna

 5. Lise
  20. desember 2013 at 15:36 #

  Hahahahahaha, jeg dævver!
  Takk for herlig innlegg. Skal videreformidle til ei herlig venninne her i Dubai som sliter med mye av det samme som deg. Hun måtte faktisk få sement sprøytet inn i ryggen. Håper ditt ryggproblem er mer forbigående enn hennes hvis det er etresultat av bivirkninger. Men kan garantere at apparatene ikke bryter sammen midtveis på sykehusene her og om de gjorde, ville hun blitt kjørt over til neste og ikke kreket seg avgårde på sokkelesten.

  • Lene Wikander
   20. desember 2013 at 15:40 #

   Haha, ja det er nok bedre service i oljenasjonen Dubai enn i Oljelandet Norge 😉 Hils din venninne så mye og gratuler med ny grunnmur 😉

 6. Maria
  20. desember 2013 at 15:45 #

  Haha, du er herlig midt oppi all elendigheta! Håper resultatene av MR-en viser noe helt ufarlig og raskt forbigående noe. Og at du på tross av alt du har vært, og skal, gjennom får en god jul med fine mennesker rundt deg!:)

  • Lene Wikander
   20. desember 2013 at 15:47 #

   Takk skal du ha, blir deilig jul i Grimstad om et par dager :-)

 7. Torhild Gjermundsen Kaupang
  20. desember 2013 at 15:52 #

  Ting settes i perspektiv…. Hva er selve livet og det det innebærer av å beholde det, mot enda noen julegaver som ingen egentlig trenger, julekort som er skrevet i hastverk, bare for å ha gjort det, alle må’er og burd’er og skal’er som egentlig betyr fuckall….God jul til deg tross alt Lene :) og beste ønsker :)

 8. Laila Tveit
  20. desember 2013 at 16:09 #

  Fantastisk godt skrevet! Lo så tårene trillet her. :-)
  Kunne ikke vært mer enig ang detta jule stresset,nei vi lever bare en gang og prøver å nyte det,jul eller ei.
  Ville bare ønske deg god jul og Godt nytt år. :-)

  • Lene Wikander
   20. desember 2013 at 16:12 #

   Takk for det og riktig god jul og godt nyttår til deg og dine også Laila :-)

 9. Vigdis
  20. desember 2013 at 16:11 #

  Høres ut som min jul :) Bortsett fra Mongstadprosjektet, som inntil nå bygger tanken sin innabords og ikke avgir utslipp.

  For å være litt pragmatisk ; hva med å få seg ett portabelt oksygenapparat? De finnes og i ryggsekkstr. Jeg har og den funker eminent. Riktig god etteller annet til deg!

  • Lene Wikander
   20. desember 2013 at 16:14 #

   Ja det blir vel snart både oksygenapparat og rullestol tenker jeg, hui hvor det går! 😉

 10. Pia E. Teveldahl
  20. desember 2013 at 16:22 #

  Så utrolig bra skrevet! Og du skriver så bra! Oppi alt vonde, så humra jeg her :-)

  Håper ryggen din bedrer seg! Og at du får en flott jul :-) Klem!

 11. Zander
  20. desember 2013 at 16:36 #

  Bare stå på! Kommer til følge med bloggen din fremover, dette kaller jeg en ekte blogg! :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 10:59 #

   Haha, så hyggelig å høre, Zander, velkommen skal du være :-)

 12. Nina
  20. desember 2013 at 16:48 #

  Ler så jeg ristet med dårlig samvittighet 😉 kjenner på ryggvondter etter mange prolapser for noen år siden… De som syter over at de ikke er i rute til jul får gjøre som jeg, finne en anne rute

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:00 #

   Ja, jeg er ikke imot litt god gammaldags klaging, det må til innimellom, men da bør man spare det til noe som virkelig er noe å klage over! 😉

 13. Helen
  20. desember 2013 at 16:59 #

  Jeg gjorde et forsøk på å lese bloggen din høyt for gubben, men tror ikke han forstod så mye mellom hikst og latterbrøl. Han får lese selv 😀 Du skriver så fantastisk bra. At du kan skrive så humoristisk om et så alvorlig tema er helt utrolig flott. Og så deilig med en blogg som er så langt unna en rosablogg som man kan komme. Jeg håper av hele mitt hjerte at du blir bedre snart, både av ryggplager og kreft. Jeg vil også ønske deg en riktig God Jul og et forhåpentligvis fantastisk Godt Nyttår :).

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:02 #

   Så utrolig fint å høre, du får hilse gubben og kose dere i jula :-)

 14. Bjørg
  20. desember 2013 at 17:03 #

  Galgenhumor er en helt nødvendig overlevelsesmekanisme , det er min erfaring. :) Jeg har også hørt på juleklaging i etpar mnd nå. Problemer som hvilke barn eller andre slektninger man skal være sammen med osv osv osv, kan være en smule provoserende når man av forskjellige grunner ikke har slike luksusproblemer.

  Lykke til , og takk for en hjertens god latter :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:03 #

   Det er jo ikke luksusproblemer en gang, bare luksus! Men galgenhumor er et must, ja! 😉

 15. NestenBirte
  20. desember 2013 at 17:37 #

  Ler så katten gjemmer seg under sofaen! 😀

  Spøk til side: Skulle gjerne klemt deg hardt hvis jeg 1) hadde kjent deg og 2) vært i nærheten. Ikke at det hjelper. Men av alle ting som ikke hjelper, er jo en klem noe av det beste. Særlig når man ikke kan drikke alkohol heller!

  Og så måste man jamføra. Alltid.

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:04 #

   Haha, stakkars pus, du får gi henne en kos fra meg i stedet 😉 Takk :-)

 16. Elisabeth
  20. desember 2013 at 17:59 #

  Uff stakkars deg, så mye på en gang! Håper du slipper å få påvist prolaps. Har selv vært i røret og det var heldigvis bare slitasje i korsryggen. Kos deg med familien og la deg dulle med. Og hvis hjemturen med sørlandsekspressen byr på kalamiteter (som vanlig?) håper jeg du deler det med oss 😉 Juleklem fra Trondheim :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:05 #

   Sørlandsbussen gikk forbausende greit sist, men det var nok bare en glipp fra ledelsen, ser frem til rushet på lille julaften med skrekkblandet forventning 😉

 17. Kristin
  20. desember 2013 at 18:29 #

  Lo så jeg grein når jeg leste dette! Ønsker deg lykke til, og en riktig god jul :)

 18. Arild
  20. desember 2013 at 18:34 #

  Dette er sykt bra skrevet, så alvorlig innholdet er, så får du folk til å le seg skvett ihjel 😉 på en god måte selvsagt 😉 jeg har en del kjendte og bekjente som har vert rammet av kreft. Men jeg vil ikke si at jeg kan forstå hvordan kreftrammede har det siden jeg ikke har hatt det selv.
  Men jeg ønsker deg lykke til med videre behandling, og håper på det beste utfallet.
  Jeg er glad for at det finnes folk som deg rundt om kring som sprer godt humør og latter på tross av sin egen situasjon 😉

 19. Lucky Linda
  20. desember 2013 at 18:54 #

  Takk o gud for ditt skarpe tastatur Lene! Sitter her på hurtigruta med 14 fuckings timer hjemreise og kroppen full av cellegift, but who cares, det blir jul i år også! Ønsker deg ei god jul! :)

  LL

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:08 #

   Åh hildrande du, cellegiften er jo som ei sjøsyk skute i seg selv! Håper du kommer frem uten å miste alt mageinnholdet! God bedring, fine deg :-)

 20. Veronica
  20. desember 2013 at 18:56 #

  Heisann
  Pleier ikke å lese blogger ( får jo mindrehetskomplekser deluxe) men en venn på Facebook hadde en link til din blogg. Ville bare si dette til deg- du er skjønn du :) Lykke til videre og håper du vinner over sykdommen din. God jul og masse klemmer til deg 😉

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:10 #

   Dette er ikke en sånn kompleksblogg, det overlater vi til alle rosablogg-svina som bare vil tjene penger på å trykke andre ned så de kan få solgt produktene de reklamerer for – dette er gammelrosabloggen 😉 Velkommen skal du være :-)

 21. Anne-Britt
  20. desember 2013 at 19:01 #

  Herlig lesing, gapskratter her. Skulle gjerne vært med deg på handleturen så kunne vi tatt den gangen i lag 😀 Lykke til med strålinga, pass på å ikke bli solbrennt 😉

 22. Karin
  20. desember 2013 at 19:21 #

  Herlig lesing, – det meste i alle fall; Leit at du er syk, men humøret er det klart ingen ting i veien med. Vi trenger slike humørspredere ! Stå på, bli frisk og skriv mer :-)

 23. Arnhild
  20. desember 2013 at 19:34 #

  Så flott du deler dritten i ditt liv med humor. Mange som kan ta lærdom av det. 😉 Benytter anledningen til å ønske deg god jul med eller uten
  hår, tarmgass, face tatto, vann nok til en liten inn innsjø det er fett nok. Hilsen ei fra BK.

 24. Mette Annabelle
  20. desember 2013 at 19:36 #

  Hei! Wow for en formidlingsevne! Herlig ærlig intro om deg på siden og. Ønsker deg lykke til videre i tilfriskningen. Og kampen også.
  God jul!
  Hjertelig hilsen Mette

 25. KariM
  20. desember 2013 at 19:48 #

  Så fantastisk godt du beskriver! Smutter og ler her jeg leser, men m dårlig samvittighet for hva du er igjennom.
  Ønsker deg noen fine juledager i Grimstad, klemz

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:13 #

   Latter forlenger kanskje ikke livet, men det gjør det i hvert fall morsommere! 😉

 26. Yvonne
  20. desember 2013 at 19:48 #

  Dette digga jeg rått, fantastisk lesning selv om du er syk. Det skulle vært flere personer som deg på denne kloden: Sier det du mener rett ut og sprer humor så jeg rister mens jeg leser.
  God jul

 27. Siv Hogefeld Wilsher
  20. desember 2013 at 19:51 #

  Takk for en morsom og god beskrivelse av hvordan du og sikkert mange andre opplever behandlingen av din sykdom! Jeg håper at du responderer godt på behandlingen og at du opplever lindring av dine symptomer! Til slutt ønsker deg og dine en god jul og et bedre nytt år, enn det som har vært. :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:14 #

   Tusen takk for det og riktig god jul til deg og dine også :-)

 28. Mona Enderud
  20. desember 2013 at 19:56 #

  Kjenner meg igjen i det meste av det du skriver om, siden jeg var i samme situasjon i fjor jul. Og, som meg, har du galgenhumor i bøtter og spann – og det er den beste medisin :) Riktig god jul, Lene :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:14 #

   Ja humor er et must! Riktig god jul til deg også :-)

 29. Tone Skjæveland
  20. desember 2013 at 20:09 #

  Veldig bra skrevet :) Godt at en har selvironi :) God Jul :)

 30. Brit Valla
  20. desember 2013 at 20:30 #

  Du er min nye heltinne! Leser sjelden blogger, for mye dilldall og svermerisk overdose. Men du skriver uten den skjønnmalinga som ødelegger både tekst og kunst. Hurra for det og Hurra for deg! Jeg heier på deg og håper du går bedre tider i møte :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:15 #

   Så kult å høre, velkommen til bloggen! :-)

 31. Sigfrid Ingebrigtsen
  20. desember 2013 at 20:48 #

  Så fantastisk bra skrevet! Jeg kjenner meg såå igjen i det meste av det du skriver! Lo så tårene trilla, for du har virkelig fått satt ord på åssen det er på så så gjennomført humoristisk måte. :) Takk skal du ha!

  Også ønsker jeg deg er strålende flott jul til tross for. Du kan jo nyte at du har fått smakssansen tilbake etter cellegifta? Regner med du også mista den og at alt smakte metallisk? Til og med vann smakte vondt..

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:17 #

   Jeg beholdt merkelig nok smakssansen, noe som nok har bidratt til vektøkningen haha, men det var jo mye andre greier da så vi får satse på at vi ikke må gjennom det igjen 😉

 32. Gro Balcon
  20. desember 2013 at 20:49 #

  Ler så jeg griner, utrolig bra skrevet :0)

 33. Steinar Edvardsen
  20. desember 2013 at 21:20 #

  Fantastisk galgenhumor midt i alt «elende»! Og du har så rett så rett når det gjelder førjulsstresset.
  Håper du får en fin jul «after all»! :)

  • Steinar Edvardsen
   20. desember 2013 at 21:38 #

   Kjenner meg forresten veldig godt igjen i alle fantastiske hvilestillinger pga kranglete rygg. Har slitt med sorten i snart 40 år. :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:17 #

   En fin jul blir det garantert, takk :-)

 34. Solfrid Nilsen
  20. desember 2013 at 21:22 #

  Kjære fineste Lene. takk for herlig artikkel og ike minst en tankevekkende sådann! Jeg digger deg!
  Varm juleklem til deg :)

 35. Lilleville
  20. desember 2013 at 21:23 #

  Det va meninga at det skulle være morsomt, ja? Hvis ikke, så må æ bare beklage at æ flire så inkontinensen virkelig slår sæ laus, bikkja febrilsk prøve å komme sæ i dekning under sofaen (han har enda ikke skjønt at han ikke e søt og liten hvalp mer) og husbonden ser ut som e levanes spørsmålstegn. Forhåpentligvis vekte æ ikke ungan med latterbrølan mine 😀 Du har sikra dæ en ny, fast leser 😉

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:19 #

   Hahaha, ja det var nok meningen å le selv om jeg ikke gikk inn for å skremme bikkja 😉 Velkommen til bloggen :-)

 36. Rallymami
  20. desember 2013 at 21:25 #

  Du er helt rå.nå har jeg ledd godt midt oppi «prøver-like-jævlig-som-syk/smerter24/7-i-25-år-å-l»bare-skulle».. 😀
  Lærer jeg..neeei..utrolig sent utviklet der..men må takke for en så god latter..det med ryggen din nå minner meg om alle de ganger jeg overalt – og da mener jeg overalt optimistisk tror»jeg klarer vel hvertfall DET; før korsryggen og forøvrig resten av skroget bare MÅ..sitte&ryggen strekkes..»..ehh..nei..jeg har måttet sette meg i «full-tenåring-tisser-i-veikanten-på-vei-til-fest-stillingen» etter møtt opp på arvingens forballkamp,skoleavslutninger etc. da h*n var yngre, jeg forholdvis snasen og «godtatt»i det strenge foreldrehiarkiet..til jeg må sette meg på huk eller hva f*** det heter..,for å strekke ut korsryggen før smertene besvimer meg ;).
  På toget , i nærbutikken(artig!),sykehuset..osv osv
  Og i.o.m sykdommen gjør meg en del verre hvert år..well..på tide å lære kanskje? God bedring,god jul og alt det der , snuppa – og takk for latteren når valget mellom det og grine var nært , Lene!
  God nedstressa klem til deg!

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:21 #

   Hahaha, åh herregud, kjenner meg såååå igjen! Men jeg har slutta å bry meg og bare setter meg ned så får de bare stå der å glo! 😉

 37. Steinar Edvardsen
  20. desember 2013 at 21:50 #

  Gir deg et lite dikt av Hans Børli i denne førjulsstria. :)

  MINNENE
  Ta det med deg!
  Det minste av grønt som har hendt deg
  kan redde livet ditt en dag
  i vinterlandet.

  Et strå bare,
  et eneste blankt lite strå
  fra sommeren i fjor
  frosset fast i fonna,
  kan hindre skredets
  tusen drepende tonn i
  å styrte utfor.

  Hans Børli

  God Jul!

 38. Vic
  20. desember 2013 at 22:00 #

  Håper du blir bedre snart! God jul :-)

 39. EllenTorjesen
  20. desember 2013 at 22:09 #

  Tusen takk;))) for en vanvittig flott beskrivelse av en helt for ræva tid for deg!
  Tusen takk for at du minner meg på hvor godt jeg har det, jeg er nemlig frisk;))
  Jeg ønsker deg noen fine juledager og lykke til med kampen videre! Takk for at du deler så ærlig!
  Ellen

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:22 #

   Ja det er viktig å verdsette det livet man har og ikke henge seg opp i bagateller 😉

 40. Sigrun
  20. desember 2013 at 22:29 #

  Tusen takk for en god latter! Helt utrolig at du kan skrive så morsomt om noe så alvorlig. Galgenhumor kommer man langt med-kan holde hodet over vannet :-) Sliter med rygg/kropp selv og kjenner igjen et par ting

 41. Anniken Oline
  20. desember 2013 at 23:02 #

  Du er et fantastisk menneske! Jeg lo godt det du skrev, for det er så sant! Folk stresser for mye for at julen skal være perfekt, men det er andre som er i din situasjon som takler det meste på en bedre måte!
  Har selv slitt med noen plager, men på langt nær som dine 😛
  En betennelse her og betennelse der, men det går jo bort.

  Håper du ikke lar dette stoppe deg, du er bare rå bra! Lykke til med behandlinger og håper at ryggen blir bedre 😀

  STÅ PÅ OG VÆR STERK 😀 <3

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:24 #

   Ukrutt forgår ikke så lett så jeg har ikke tenkt å gi meg riktig enda 😉

 42. Stig Løvstrand
  21. desember 2013 at 03:28 #

  Takk for at du deler – og er til!
  Det er nemlig slike som deg som får en gråtende verden til å smile! De beste tanker til deg Lene – måtte du få det så godt som overhodet mulig.
  Stor klem fra en som ikke digger jula.
  – Stig –

 43. Jill Hauge
  21. desember 2013 at 06:57 #

  Du hærlige dame, beste jeg har lest på lenge! Jeg pleier ikke å lese blogger for jeg driter faktisk i hva den og den har gjort, hvilke klær som er et must osv osv, men jeg er glad for at jeg leste din. Den pynter ikke på noe, akkurat sånn er det for deg!
  Håper inderlid at du blir frisk fra kreftdritten, styggedom fra hælvetet. Ønsker at du får ha en fin jul, selv med alt som er dritt. Jeg skal hvertfall ha dine ord i bakhodet, og hvis jeg trenger å le litt kan jeg bare tenke på prompen din :)

  Tusen takk for at du deler med oss, sender deg alle gode tanker <3

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:25 #

   Hahaha, så fint at prompen min kan få deg til å le! :-)

 44. Siv Merete Alnæs
  21. desember 2013 at 07:21 #

  Takk for en god latter :) Jeg stresser heller heldigvis ikke, er forbi det etter at jeg også har vært sjuk for noen år siden. Stå på – heier på deg. Ha en fantastisk jul med dine :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:25 #

   Stress er bare tull, riktig god jul til deg også :-)

 45. Christina
  21. desember 2013 at 08:00 #

  Herremin du er fantastisk!!
  Masse Tvi Tvi ❤

 46. Kristin
  21. desember 2013 at 08:38 #

  Følger bloggen din og må si at den lyser virkelig opp hverdagen :-) Jeg er like bak deg i kreftbehandlinga, og finner mye støtte og kraft i det du skriver! Fantastisk formidlingsevne! Ønsker deg lykke til med strålinga og ryggplagene og ei riktig god jul :-)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:27 #

   Så fint å høre at du følger bloggen, håper den kan være til inspirasjon i prosessen, dette her er jo ikke noe for pyser som du vet 😉

 47. Lill
  21. desember 2013 at 08:49 #

  Så herlig! Tusen takk for denne! God jul og lykke til videre!

 48. Synnøve
  21. desember 2013 at 09:06 #

  Ynskjer deg alt godt. Tusen takk for inspirasjon og tankar.

 49. Katarina E. Lundeberg
  21. desember 2013 at 09:18 #

  Utrolig flott skrevet og selvironi har du masse overlevelsesevne av. Ble minnet på min egen runde for snart 10 år siden da jeg så lillatusjen og merkinga. jeg ble merket før påske det år og startet stråling etter påske. Mye fleip med verdenskartet på et bryst den påska. Stor klem

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:28 #

   Ja det må vel være dette de kaller body art 😉

 50. Heidi
  21. desember 2013 at 09:49 #

  Du skriver jo så lattertårene triller… før jeg bøyer hodet i beskjemmet takknemlighet. Jeg trengte denne påminnelsen!
  Jeg ønsker deg gode dager, håper rygg og hoste tar julefri

 51. Jan Erik
  21. desember 2013 at 09:54 #

  Mange kunne lært mye av dine definisjoner på livskvalitet. Stresset i juletida tror jeg skyldes enten A) Dårlig planlegging eller B) Like dårlig planlegging som hvert eneste år, slik at det har blitt en «tradisjon»… Folk burde heller satt seg ned med et glass vin og kost seg litt i denne førjulstida. Jul blir det uansett om du har pynta med 5 eller 200 nisser i stua… Respekt til deg dama, du er knalltøff!!

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:30 #

   Ja jula kommer jo enten vi vil eller ei 😉 Takk :-)

 52. Linda Hjelm
  21. desember 2013 at 10:04 #

  Fantastisk. Har vert gjennom en del av det samme, og er heldigvis frisk nå. Her i heimen er det null stress, og må bare le av de som kaver rundt og tror at det er verdens undergang hvis ikke alt er perfekt. Jula er til for å slappe av, ta ei pause fra det daglige slitet og maset, senke skuldrene og bare vere sammen. Sammen er nemlig en god plass å vere. Ønsker deg lykke til videre og en riktig god jul. PS. strålemaskinen er ikke helt lydløs den heller!!

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:30 #

   Så sant Linda! :-) Ok, da ser jeg frem til nye ulyder på nyåret haha.

 53. Anki
  21. desember 2013 at 10:12 #

  Slenger meg på de andre her og sier det samme at latteren og smilet kom frem her og :-)
  Selv syns jeg julen tar heeelt av for tiden. det skal kjøpes gaver for mange 1000 kroner, det skal vaskes og bakes så svetten siler. Nei, gidder ikke noe av det jeg :-) Jula kommer og går lell. Vil heller fokusere på å være sammen med de jeg er glad i. Handler ikke om å få de dyreste gavene :-)
  I år skal jeg faktisk jobbe julekvelden og det finnes ikke noe annet som gjør meg gladere enn å tilbringe den kvelden med våre gamle kjære på sykehjemmet :-)
  Så til slutt ønsker jeg deg en riktig god jul og det beste for året som kommer :-)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:31 #

   Enig med deg og riktig god jul på sykehjemmet :-)

 54. Janne
  21. desember 2013 at 10:17 #

  Fantastisk dame og fantastisk humor! Galgenhumor, javel – men det er eit godt hjelpemiddel når livet skyt fart igjennom fartsdumpene. Prolaps er eit lite helvete i seg sjølv, håpar du får operasjon om det let seg gjera. Kreft er eit stort helvete, både for den det gjeldt og dei på sidelinja. Kombinasjonen her er ufatteleg for dei fleste av oss, men med din snert og skarpe penn er det ubetaleleg lesning. Trass i alvoret. Eg unner deg ei smertefri julehelg om det er mogeleg – og masse, masse lukke til vidare i kampen din mot sjukdomane. Klem til deg. <3

 55. Hanne Meier Olsen
  21. desember 2013 at 10:19 #

  Det beste er….det blir jul allikevel:-):-):-) Det fører mange morsomme detaljer med en diagnose som brystkreft. Mye mange helst ikke vil prate eller vite noe om;-) For mange er det ekkelt bare å se et hode uten hår=kreft, kreft, død og begravelse;-) Men for pasienten blir ofte andre ting bagateller og godt er det:-D Kan tenke meg «naboen» skvatt! Lo så tårene trillet her:-) Ja, jeg skulle like å se den som vil bytte med deg. Jeg har vært der så det blir ikke meg;-) Ønsker deg en jul som blir akkurat sånn som du orker for øyeblikket! ☆☆☆

 56. Elin
  21. desember 2013 at 10:20 #

  O’helga natt for ei hærlig dame du e!!
  Masse god bedring og God jul læll!

 57. Matilde
  21. desember 2013 at 10:23 #

  Fantastisk bra skrevet!

  Takk for at du setter ting i perspektiv!

  Juleklem fra en annen sjukling

 58. Liv
  21. desember 2013 at 10:50 #

  Så utrolig bra du skriver!! Ler og snufser om hverandre!! Lykke til videre, du virker som en ordentlig tøffing!! Jeg kjenner meg takknemlig over at jeg har det såpass ok som jeg har det!!

 59. Embla
  21. desember 2013 at 10:54 #

  Takk ! Jeg vil sette mer pris på julstresset etter å ha lest historien. Jeg glemmer lett alt det som er fantastisk med julen! Nå vil jeg hjem og klemme ungene litt ekstra og sette meg i sofaen og bare være der! God bedring !!

 60. Stine
  21. desember 2013 at 11:16 #

  Tusen takk for en herlig oppmuntring i jula! Selv er jeg en jule-elsker, og har hatt sommerfugler i magen siden midten av november 😀 Jeg var litt nedfor for at jeg skulle jobbe hele jula, når jeg endelig hadde skoleferie… MEN! Det gjorde du jammen noe med :) Tusen takk for at du gjorde denne dagen litt bedre, også håper jeg virkelig at alt løser seg for deg!

  Klem fra meg :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 11:36 #

   Så fint å høre! Klem fra meg til deg også :-)

 61. Turid
  21. desember 2013 at 11:27 #

  Jammen forstår jeg godt hvorfor vår felles venn Roger er så glad i deg, du er fantastisk, Lene ! Jeg ler med deg og gråter for deg på sanme tid..
  Jeg ønsker deg god bedring, og en velsignet og rolig (tør jeg håpe på smertefri også, kanskje ?) jul sammen med gode mennesker når du drar sørover :-)
  Klem
  Turid

 62. Vivian
  21. desember 2013 at 11:34 #

  Kan bare si Fantastisk Lene!! For en herlig galgenhumor og stå på vilje. Ønsker deg en strålende jul i Grimstad. Hils alle kjente :)

 63. Jannike
  21. desember 2013 at 11:56 #

  Første og eneste bloggen jeg kommer til å følge. For ei dame du er!!! Ler fortsatt av bilde jeg dannet meg etter beskrivelsen av den «lille» prompen som ble sluppet fri i hosteanfallet.
  Takk for at du er du og skriver ting som det er <3

  God jul!

 64. Jeanett
  21. desember 2013 at 12:09 #

  Takk!
  Takk for en fantastisk lesning.
  Takk for at du slår oss ned igjen på jorda, når vi stresser uten grunn i jula.
  Takk for at du får oss til å se at livet og familie er viktigere enn alt stresset som vi lager oss i førjulstiden!
  Takk for en fantastisk fin blogg!
  Takk for at du er den du er!

 65. Gry Jæger Larsen
  21. desember 2013 at 12:10 #

  Fantastisk

 66. Eva
  21. desember 2013 at 12:12 #

  Bøyer meg i støvet for stå på viljen din…og for en humor, ler meg i hjel!!! Har nettopp anbefalt ei venninne som stressa til jul, at hun måtte gå hjem å lese bloggen din. Go jul fra Grimstad :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 12:20 #

   Så stas, flere følgere fra Grimstad er aldri feil 😉

 67. Trude
  21. desember 2013 at 12:26 #

  Hei Lene.

  For 12 år siden var mitt tilholdssted Radiumhospitalet for noen dager. Diagnose brystkreft. Ble lagt inn 17. desember. Min operasjon skulle begynne tidlig neste morgen. Da fikk jeg tid til å besøke røykerommet ved et par anledninger den kvelden. Og den siste røyken fikk jeg i selskap med 2 andre damer som skulle igjennom det samme. Stemningen var litt laber, så jeg følte jeg måtte bidra med litt godt humør! Jeg sa at mitt siste ønske med eier av 2 bryst kunne tenke meg å kle av meg toppløs og løpe rundt i gangene og vise dem frem for aller siste gang! Damene fikk seg en god latter og stemningen lettet betraktelig :).
  Humor i en sånn situasjon er helt avgjørende for å holde ut, og jeg lo av ditt innlegg her. Fikk meg til å tenke tilbake. Et godt humør tror jeg er nøkkelen til å bli frisk. Positiv tankegang har hjulpet meg og helt sikkert mange andre også. Stå på og riktig god bedring :)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 12:56 #

   Haha, du skulle vrengt av deg og gjort det! :-) Humor er et must, ja, god jul til deg og dine :-)

 68. Line Hartvigsen
  21. desember 2013 at 12:50 #

  For ei dame !! Ler meg fillete, men tenker likevel på hva du er igjennom. Kjører Taxi i Grenland og har stadig pasienter som skal innover og når man hører forskjellige skjebner, gleder jeg meg stadig over de små tingene i livet. Du skriver rett fra sjela, det bare digger jeg. Håper likevel at du på tross av problemer og smerter, får en hyggelig jul . God klem fra Line.:)

  • Lene Wikander
   21. desember 2013 at 12:57 #

   Tusen takk for det og riktig god jul til deg også :-)

 69. malena
  21. desember 2013 at 12:59 #

  fantastisk skrevet, lykke til i prosessen og forhåpentligvis får du en bedre jul enn hva det ser ut som nå :)

 70. Beate
  21. desember 2013 at 13:01 #

  Ah, helt utrolig godt skrevet :) Gapskrattet på slutten her. Ønsker deg masse lykke til videre med behandlingen og en riktig god jul.

 71. Hege
  21. desember 2013 at 13:07 #

  Og enda gidder du å jobbe og skrive så vi andre får oss en god latter midt oppe i elendigheta. Du er pinadø tøffere enn toget og et forbilde for alle oss andre som vet at den helvetes kreften kanskje venter på oss rundt neste hjørne.

  Lykke til og god jul, – tross alt!

 72. Karina
  21. desember 2013 at 13:15 #

  Første, men ikke siste, gang jeg er innom bloggen din. Ønsker deg en riktig god jul!

 73. Tonje Almnes
  21. desember 2013 at 13:47 #

  Herlig skrevet. Fantastisk godt gjort å ha slik humor når det er så mye elendighet du å igjennom. Men erfaringsmessig er det når ting virkelig går på trynet at den virkelige gode humoren kommer frem. Ligger selv i sengen med prolaps og føler jeg snart blir kvalt av all julehyggen. Har for lengst overdosert på julelykke, varme hjerter, kos og alt slikt som sendes ut over de tusen hjem via tv og radio. Joda, jul kan være hyggelig, men det kan også være et kraftig brekkmiddel noen ganger når det blir for mye av det.

  Jeg ønsker deg en riktig god bedring, det høres ut som du trenger det. Ønsker deg styrke og pågangsmot til å holde ut med både hostekuler, kreft og kraftfulle promper!

 74. Sølvi
  21. desember 2013 at 13:58 #

  Fantastisk. Du skriver på en måte som fikk meg til å le. Selv om budskapet ikke er til å le av. Du nailer det så totalt. Flott om mennesker kan få bittelitt perspektiv på ting. :-)

 75. Anita
  21. desember 2013 at 14:18 #

  Heilt enkelt RÅTT!!
  Rått korleis du klarer å takle noko me alle frykter.
  Rått at eg som leser kjenner at du beveger tårekanalene mine så det synger etter.
  Rått at eg likevell sitter igjen med latterbobler og ein tanke om at FF….DETTE skulle vore lest av 99% av alle rundt meg og.
  Fantastisk bra fokus og lesning. Alle gode tanker til deg! Du virker som ei dame som vil klare ALT:-)

 76. mona levvel
  21. desember 2013 at 14:23 #

  Føler med deg <3 Håper du allikevel får en god og fredfull jul <3 Varm klem fra meg <3

 77. Trudi L. Christensen
  21. desember 2013 at 14:27 #

  Sitter og ler av historien, samtidig med at jeg har vond følelse inni meg fordi du må igjennom sånn dritt.
  Kjenner igjen det med rygg som ikke virker, og tvangstrøyetrange MR maskiner. Heldigvis ikke det andre.
  Leser vanligvis ikke blogger, for mye svadapjatt som regel. Denne derimot lærer man jo noe av, du skriver jo sånn at det er umulig og ikke forstå.
  Ønsker deg en hyggelig jul, og at du får et flott nytt år med mange positive opplevelser.

  <3 Juleklem og blifriskklem fra Trudi :)

 78. Solveig
  21. desember 2013 at 14:40 #

  Fantastisk godt skrevet!.. Og gir oss som er friske.. Et godt innblikk i din hverdag.. Og hvordan det er å være syk!! Og ikke minst hva man da må igjennom!!! Måtte dette gi perspektiv til den mest selvsentrerte!!
  Skal sende mange goe vibber din vei!! Og Ønsker om at du blir frisk!! Men slutt for all del ikke å skrive!!!
  Ønsker deg ei God Jul Og at du blir frisk iløpet av 2014!! Stor Juleklem!!

 79. Kristin Jansdatter
  21. desember 2013 at 14:48 #

  Tar av meg hatten for deg , og tenker , at endelig noen som ser virkeligheten som den er ! Lo så jeg grein av tørrheta di :) Ønsker deg alikevel alt godt , uansett jul ell ei :) Jeg er ei av de som ikke stresser , lever som det passer meg , og familien min godtar det heldigvis :) Stor klem :)

 80. Anita
  21. desember 2013 at 14:54 #

  Enig at det er mye syt nå i førjulstia. Jeg for min del skal stort sett jobbe hele jula, huset er ikke ferdigpynta og gulvene er ikke vasket, mangler de vesentlige julegavene, men tror det blir jul alikavel :)

  Vil bare ønske deg en riktig god jul, håper på full bedring for deg og at det nye året bringer deg mye glede :)

  Stoooor klem fra Anita i Harstad :)

 81. Marit Erland Sutliffe
  21. desember 2013 at 15:01 #

  Du Lene, du Lene! Du store allverden så tøff du er og selvom du har store problemer så er du og utstyrt med en vidunderlig sense for humor. Jeg lo så tårene trillet, på samme tid som jeg syntes skjebnen hadde gitt deg vel my å slite med. Nå har jeg vært heldig, jeg er blitt 71 og har aldri hatt noen form for kreft, enda. Jeg går i full jobb. Jeg er overviktig, skulle gjerne begynne å løpe igjen for å slanke meg, men etter de byttet ut hoften for tredje gang og nå sier jeg trenger å bytte ut knærne så er det en fjern drøm. Jeg har også ryggproblemer og når jeg har gått og spesielt stått noen minutter så må jeg bøye meg fremover . Jeg bryr meg ikke lenger om hvordan det ser ut. Faktum er at med alle mine plager så har jeg det godt. Jeg gleder meg til hver ny dag, og jeg tror det er det som gjør at det går så godt. Jeg ønsker deg en riktig God Jul og et bedre Nyttår. Marit fra Marysville, Wa. USA

 82. Randi Thorsen
  21. desember 2013 at 15:16 #

  Fantastisk skrevet! :)
  Må bare få ønske deg en riktig, riktig god jul, og god bedring!
  Klem

 83. Elisabeth
  21. desember 2013 at 15:47 #

  Utrolig bra skrevet. Jeg ler og gråter om hverandre. Ønsker deg all verdens lykke til videre med behandlinger.

  Stor klem fra Elisabeth.

 84. Maren
  21. desember 2013 at 15:57 #

  Elsker innlegget! Har selv vært innom boksen fra helvette et par ganger, du beskriver den fantastisk godt!
  Stå på og vis fingeren til julenissene på speed.

 85. beate
  21. desember 2013 at 16:13 #

  Du skriver bra!! Ler godt her. Hihi.. og jeg stresser bare litt. Men det er heldigvis positiv stress. Og blir gjort fordi jeg ønsker at alt skal bli ferdig til jul. Ser alle andre plutselig ikke blir det, men det tror jeg søren ikke på.. alle har noe som går «galt» eller blir glemt eller man ønsker å få gjøre fort. Men da er det godt å få ditt fokus på det.. mange andre ting som betyr mer.. så nå ønsker jeg deg en riktig god jul med akkurat sånn passe stress av positive ting.. og siden du har kjøpt julepresanger så skal du kanskje være sammen med noen du er glad i.. da får du heller overse om de stresser litt, for kanskje det er akkurat for din del, at du skal få en flott jul med kos og moro…. tilslutt;) ps, selvfølgelig god bedring og lykke til med behandlingen!!!!!

 86. Marianne
  21. desember 2013 at 16:19 #

  Fantastiske deg Lene, jeg ler og jeg griner med deg. Har blitt pynta med evigvarende «juleprikker» på kroppen jeg og, og kjenner meg veldig godt igjen ellers også. Håper du nå får en god pause fra dundrende MR maskiner, irriterende dårlig musikk på øra, sprøytestikk og alle andre godsaker som hører med. Ønsker deg en avslappende og fin jul, og et nytt år fylt med ny kraft og energi! Jeg heier på deg!!! Klem

 87. Stina Jørgensen
  21. desember 2013 at 16:48 #

  Du er bare så innmari rå, kul og klok. Det er så godt skrevet. Og det trengs et realt karaktespark i ræva på mange av oss. Flere lærer ikke å sette pris på hva som virkelig betyr noe før man eller noen man er glad i lider et eller annet tap. Noen ganger kan dette bli en dyr lærepenge, dessverre. Selv har jeg opplevd/ opplever jeg til tider smerte, som så mange andre. Uten å gidde og kaste bort tid på å gå i detalje, kan jeg si at jeg av og til kan kjenne på samme frustrasjon og oppgitthet som deg over syt. Jeg forteller meg selv at det finns de som har det mye værre en meg, og det gjør det. Men, og dette høres kanskje rart ut for noen. Noen ganger, når jeg ligger alene i senga, og de rundt meg har sovnet. Da kan jeg kjenne etter hvor godt det er å ligge på en god madrass, med hodet på en god pute, kikke ut av vinduet på en nydelig klar himmel, med noen like nydelige stjerner som blinker lurt til meg. Det er i disse stille stunder jeg kjenner en psykisk og fysisk takknemlighet for at jeg for ligge tryggt og godt i min seng, med en familie tryggt og godt ved siden av meg i live. Og selv om jeg har smerter som kan komme og gå, så er jeg takknemlig for at det finns flere steder, som foreksempel stortåa, hvor jeg ikke har vondt 😉 Og være takknemlig er en gave som vi gir oss selv og de rundt oss, det er et valg. Ikke bestandig et enkelt valg, dog et valg… Jeg ønsker deg en Jul med masse omsorg, kjærlighet og god helse, for det fortjener du 😉 GOD JUL! :)

 88. Kjersti Røe
  21. desember 2013 at 16:50 #

  Mange takker til deg som gir meg et innblikk i en verden jeg håper å slippe oppleve. Gråtende latter og leende gråt. Himmel så fantastisk du skriver! e

 89. Maria van Driel
  21. desember 2013 at 16:52 #

  Leeeer….så tårene griner…

  Ønsker deg GOD BEDRING

  og en riktig god jul,,,,okke som….!

 90. Halvor
  21. desember 2013 at 17:00 #

  Hei Lene
  Flott at du setter ord på dette litt tabu. Kona mi er også ferdig med cellegift pga. brystkreft, hun har også fjernet begge brystene og begynner med stråling i januar.
  Vi så deg på tv i høst og fikk sansen for deg og den måten du beskriver denne vanskelige situasjonen. Jeg også tror på at humor hjelper mennesker i slike situasjoner. Man har jo ikke så mange alternativer til kreftbehandling så hvorfor ikke gjøre det med humor.
  Stå på videre Lene og en riktig god jul.

 91. Stein Brohjem
  21. desember 2013 at 17:01 #

  Kjenner deg ikke, annet enn ad omtale (Trude), men du virker herlig løssluppen! Tror du er en dame som lever et virkelig liv. Det livet mange erstatter med perfekte fasader og sølvbestikk til 24 personer. Måtte alt gå din veg det neste året!

 92. Nina
  21. desember 2013 at 17:23 #

  Godt skrevet. Som å være julen for 11 år tilbake i tid. Godt å være ferdig og frisk. God bedring og lykke til.

 93. Grethe Andersen
  21. desember 2013 at 17:59 #

  Herlig! Befriende! Riktig god bedring både til deg og rævva di og en behagelig jul samt et friskere nyttår ønsker jeg deg!

 94. Anette Ødegård
  21. desember 2013 at 18:08 #

  Takk for en herlig latter Lene. Har bestemt meg for å følge din blogg. Liker mennesker med din innstilling, å klare å tenke klart og positivt med et smil om munnen selv om livet går enn imot. Jeg er selv et positivt menneske, men har tatt meg selv noen ganger i å tenke altfor mye negativt noen ganger. Det er det herved slutt på etter å ha lest dine «sprudlende» ord Lene. Ønsker deg en riktig god jul:)

 95. Gunn Elin
  21. desember 2013 at 18:43 #

  Fantastisk bra, jeg ler så jeg griner her! Utrolig bra skrevet, og i tillegg med en sans for humor jeg aldri i livet hadde klart å mønstre i en lignende situasjon! My heart goes out to you <3 og ønsker deg en god jul og at du blir friskere&raskere i den nye året!

 96. Hanne-Kari
  21. desember 2013 at 18:55 #

  Jeg lo godt av dette, jeg også. Du er ei utrolig tøff dame, det må jeg bare si! Ha en riktig god jul og godt nyttår! Og så håper jeg du blir friskere i det nye året!

 97. Nemi Rebella
  21. desember 2013 at 19:01 #

  Hæhæhhææ… *hikst* Dette er det beste jeg har lest på lenge ^_^
  Jeg er heldigvis en av de som mener at alt det som burde og skulle vært gjort, kan ta seg en bolle (med rosiner, urk!) 😉 Her i huset gjør vi det vi føler for der og da, hva resten gjør driter jeg i 😀
  Håper du får ei fin jul og at hele Mongstad tar julefri til august eller noe… 😉

 98. Ingrid Wahl
  21. desember 2013 at 20:00 #

  Jeg lo godt da jeg leste dette, du er ei fantastisk dame, det skal du ha. Må bare ønske deg ei god jul. :)

 99. Unni Hermansen
  21. desember 2013 at 20:27 #

  Ja dette livet er sannelig ikke for pyser. Og man sier at det er ikke hvordan man har det men hvordan man tar det som gjelder. Måten du tar det fortjener kongens fortjeneste medalje i gull!
  Og om mange velmenende sender deg avlsrapporter (bilder av de nylagede barna sine) Kan vi fra sidelinja si at sannelig er det mer gøy som singel, sjuk og fattig enn rik og frisk!
  Jeg ønsker deg letthet og glede og at flatulensen går tom, jula får gå som det går, eller hva?

 100. Marianne Baann Aares
  21. desember 2013 at 20:39 #

  Ler jeg og. Du beskriver så bra det som skjer. Men selv om jeg ler, hører jeg undertonen din. Jeg ønsker deg alt godt som finnes i denne verden, jeg ønsker at du skal bli frisk, jeg ønsker at du skal ha styrke til å ta det du må gjennom. Og jeg håper at du kan fortsette å skrive på den samme måten som du har gjort. Jeg skal lese! Jeg tror humor har mye å si for oss når det er noe som står på.

  Sender varme tanker gjennom bloggen din, og ønsker deg god bedring!

 101. Hege
  21. desember 2013 at 21:03 #

  I livets skole har jeg lært at man aldri skal si aldri !
  Veien blir til mens man går, å ingen vet hva som venter rundt neste sving.
  Å er det en ting jeg elsker er det uhøytidelige folk. De fleste er helt utslitt av å holde seg innefor rammen av det som er «akseptabelt»:
  God Jul :)

 102. Raymond Hansen
  21. desember 2013 at 21:06 #

  Sitter og leser alt alle skriver og tenker på deg,,, Du har all verdens humør og jeg håper av hele meg at du blir kvitt den dritten av en kreft.. Har selv kjent den på kroppen i regi av nær familie og venner,, som så mange andre dessverre..

  Du skriver utrolig fengende og bra,, sitter med en klump i magen og lurer på om jeg skal le eller grine,, tårene ligger der, men når jeg kom til slutten holdt jeg på og le meg ihjel…
  Har selv hatt pro laps i ryggen et par tre ganger og vært inne i denne tordenskrallede maskinen din også..
  Helt enig med flere av dere,, i virkeligheten er det mange av oss som burde hatt en omgang juling slik som vi «friske» klager…

  Ha en flott jul og et mye bedre nyttår…:)

 103. Rødbet Beate
  21. desember 2013 at 21:22 #

  Så godt å se at det er noen som tar tak i den virkelige livs verdien.
  Jeg følte jeg merket julestresset på kroppen, inntil jeg ble 100% blakk, og ikke fikk råd til å kjøpe hverken julegaver eller mat til meg selv. Ingen nødhjelp i fra nav. Da ble alt nesten bra igjen. Men det er jo egentlig ingen ting. Spiller ingen rolle at jeg må prioritere en liten betaling jeg fikk av en nabo skal gå til en julegave til den aller nærmeste personen i familien min, eller mat til meg seg. Hva er vell kr, samenlagt med livsverdi?
  Nyt livet folkens, og stress ned, dere aner ikke hvor lenge dere har det. 😀

 104. Anne Marie
  21. desember 2013 at 21:46 #

  Hehe… galgenhumor er viktig selv om det noen ganger er til å gråte av.. så la oss si .. jeg lo til tårene trillet… Det er nok ingen av disse duracell menneskene som vil bytte med deg.. er ikke «bling » nok i feeden det skjønner du!

  Når det er sagt håper jeg at dette kommer til å gå bra og at du kommer igjennom dette med humoren i behold. God bedring og god jul ønskes deg fra her.

 105. Aina
  21. desember 2013 at 22:03 #

  Hærregud så hærrlig formulert:):) om ikke du har funnet den rette,så tror jeg det er like før:) humoren din treffer jo rett i hjertet:)
  Ha ei «fisefin»jul:)

 106. Rita Bergersen
  21. desember 2013 at 22:40 #

  Stående applaus for deg :) Ille,trist,reelt og sykt morsomt <3 Stor klem til deg og max lykke til videre :) Dette står du han av skal du se :) Tusen takk for at du setter oss på plass.Jaggu f trenger mange av oss en pekefinger :)

 107. Gundafise
  21. desember 2013 at 22:41 #

  Herregud, du er er utrolig god skribent! Lo så jeg grein, selv om sykdomshistorien din er til å grine av!
  Godt du klarer å holde humoren intakt :)
  Ønsker deg virkelig lykke til, god bedring, god jul og at 2014 blir ditt år!!!

 108. Jens
  21. desember 2013 at 23:04 #

  Vi starter cellegiften den 30. Des. Takk for at du deler Touren med oss alle! God jul til deg!!

 109. Monika
  21. desember 2013 at 23:10 #

  Fantastisk at det eksisterer sånne flotte personer som deg. Er frisk som en fisk jeg, men har fulgt en venninne i tilnærmet lik situasjon, og gjenkjenner det du forteller. Jeg lo masse når jeg leste dette, selv om budskapet ikke er til å le av. Sarkastisk humor er fantastisk bra. Fortsett med å bruke den, det er viktig å le selv når noe er vanskeligt. Lykke til videre

 110. Chatrine
  22. desember 2013 at 00:14 #

  Jeg digger måten du skriver på, har og lest ett par av dine eldre innlegg, og du har en fantastisk måte å skrive på. En riktig bra skribent er du! Vil og si at du er en tøff dame, og du fanger leserne dine med tøffheten og skrivemåten din. Utrolig bra jobba! Og jeg må si at jeg lo en del, selv om det og er trist alt det du går og har gått igjennom.

 111. Tone
  22. desember 2013 at 00:16 #

  Du skriver kjempebra ! Kjenner meg så igjen at det er helt skummelt. Fantastiske tatoveringer man får, en skulle tro at de kunne bruke noe mer avansert en ei ishakke for å merke av på en stakkar :-). Veldig sans for sveisen din også, gikk selv rundt med skallen blank i et halvt år og synes parykker er noe herk. Fordelen er at man sparer en liten formue i klipping og sjampo og slipper å stelle håret. Kjempe praktisk. Ble litt rart kanskje når jeg kom på jobben i setedalsgenser og svigerfars avlagte sixpence og fikk høre at jeg lignet en mannlig bonde. Og det hadde de jo helt rett i ! Leser aldri blogger men vil følge med på din, ler så jeg griner av dette her. Lykke til med strålinga, prøv med kunstig hud når sårene kommer, hjelper veldig bra.

 112. Tom
  22. desember 2013 at 00:20 #

  Fantastisk ordforhold, morsomt og seriøst på en gang! Vil med det ønske deg en riktig god jul! Stå på! Jernkvinnen! Klem

 113. Grete
  22. desember 2013 at 00:36 #

  Så utrolig bra skrevet!! Jeg lo godt for meg selv når jeg leste den :) jeg virkelig gleder meg til å lese mer!!! :) jeg ønsker deg god bedring og håper du får en god jul :) klem fra meg :)

 114. Kamilla
  22. desember 2013 at 00:37 #

  DU er fantastisk!!!!!!

 115. Mette.
  22. desember 2013 at 00:47 #

  WOW!! Dette er dama som har kjeften på rett plass… Deg liker jeg 😉 Ønsker deg med dette en God Jul og ett Riktig Godt Nyttår…

  ps. mange damer som ikke har hår i rævva, det lugger sånn a gitt 😛

 116. Geir M
  22. desember 2013 at 02:54 #

  Dæven, jeg er sååå imponert over din styrke og ditt fandenivoldske humør! DEG tar ingen knekken på; 2014 blir din revansje! God jul, gode tanker – og lykke til!

 117. Anne
  22. desember 2013 at 04:07 #

  Du minte meg på at jeg egentlig gir faen i julevasken og at jeg aldri rakk å poste de siste julekorta.Ikke kommer jeg til å gidde å løpe rundt som en hodeløs høne og fikse resten på mandag heller. Skal kose meg med kidsa i stedet, livet er for kort osv. Ønsker deg lykke til videre, og et kreftfritt nyttår :)

 118. Wivi Ervik
  22. desember 2013 at 07:13 #

  Tusen takk for at du deler dette med oss alle. Jeg kjente fortvilelsen din da du måtte gå for å finne en ny mr-maskin, og jeg lo så tårene trillet da du prompet på bussen. Du skriver fantastisk.

 119. Jostein
  22. desember 2013 at 07:26 #

  Godt skrevet. Selv er jeg på jobb i Brasil og kona hjemme alene.
  Artikkelen din gir noen ettertanker. Er egentlig ikke så veldig opptatt av julen selv. Men skulle ønske jeg kunne dele den med min kone.
  Noe vi ikke har kunnet gjort på 6 – 7 år.
  For meg er det å kunne dele tiden med den man er glad i, viktigere en all dette julemaset.
  Håper du har noen du kan dele din julefeiring med, venner , familie eller andre.
  God jul og godt nytt år

  Mvh

 120. Silje
  22. desember 2013 at 08:10 #

  God jul, satt å leste og humret her på morrakvisten. Bikkjene så bare dumt på meg. Du er utrolig flink å skrive/beskrive ståa di og mange andres. Du står han av :) Stor klem.

 121. Live
  22. desember 2013 at 09:02 #

  For et befriende ærlig innlegg du har skrevet! Det lille snevet av stress som hadde sneket seg inn i heimen er herved parkert! Sender deg et oppriktig ønske om en best mulig juletid og gode stunder

 122. Kristin Bergsvik Skilbrei
  22. desember 2013 at 09:21 #

  befriende, treffende, ærlig & usminket… Herved driter jeg i om jeg ikke rekker å få gjort alt jeg burde ha, skulle ha, og hadde planer om å få gjort de neste to døgn. Trengte en oppvekker for å finne fokus igjen. På det vesentlige. Takk og god vesentlig jul…:-)

 123. Mona H
  22. desember 2013 at 09:29 #

  Hei. Jeg må si jeg fikk en god latter når du beskriver helsevesenet. Men når det er sagt, så føler jeg med deg. Krysser fingre for at det går bra med deg, og at du får en koselig julehøytid midt i all elendigheten.
  Har en mann med kreft, og jeg selv en kronisk lidelse, så vi har vår erfaring med helsevesenet, mest positivt.
  En riktig God Jul og et Godt Nytt År!
  Juleklem til deg.

 124. Berit
  22. desember 2013 at 09:58 #

  Dette setter jo ting litt i perspektiv. Nå har jeg aldri stresset inn julen, men så har jeg heller aldri kjent på noen av dine «juleforberedelser» heller. Det er nok mange av oss som kan trenge denne påminnelsen midt i julerushet, ta en fot i bakken og tenke over hva livet EGENTLIG dreier seg om. Takk for at du deler. Jeg ønsker deg god bedring og lykke til videre.

 125. Liv K Sarre
  22. desember 2013 at 10:02 #

  Jøss! :) Imponert! Over deg. Din evne til «å skråblikke». Din humor. Din styrke. Mange med meg som nok sitter med en ball av ettertanke i magen etter å ha lest dette :) .Også imponert over at du har svart alle sammen!! :) . God jul til deg, og du kan nå henge ennå en (glitrende) leser på juletreet ditt! :)

 126. Thorkaal
  22. desember 2013 at 10:48 #

  Strålende lesning. Med humør og latter går det bedre, min erfaring. Min 3 jul kreftfri, og flere skal det bli :))

 127. Beate E. Kjeldsberg
  22. desember 2013 at 10:55 #

  Fantastisk befriende og ærlig! Lo godt! Masse lykke til – og gledelig jul til ei flott dame! Hilsen fra Nord :)

 128. Lena
  22. desember 2013 at 11:25 #

  Hallo!!!
  Tusen takk for et flott innlegg og en påminner om at en ikke skal klage å syte for alt.
  Ønsker deg og dine en riktig god Jul!!!
  Mange klemmer fra butikkeieren som støtt syter over at ho jobber for mye og sover for lite…. <3

 129. Lill Kaja
  22. desember 2013 at 11:46 #

  Fantastisk lesing! Galgenhumor er viktig, uten den tror jeg mange av oss om er i litt»utenfor normalen» situasjoner» ville hatt det mye vanskeligere. Merkelig nok er det litt trøst i å lese om andre som sliter også, uten at man godter seg av den grunn. Man gleder seg heller desto mer når det går bra – det viser at det finnes håp! Jeg ønsker deg alt godt videre, og håper du får en riktig god jul slik at kroppen får tatt seg inn igjen litt.

  Klem Lill Kaja

 130. Ann-Mari
  22. desember 2013 at 11:53 #

  Takk for at du deler, så humoristisk og «to the point»! Gledelig jul til deg og dine du vakre sjel <3 God bedring og lykke til videre! Varme hjerteklemmer fra meg til deg <3

 131. Lene Wikander
  22. desember 2013 at 12:09 #

  Tusen takk for fantastisk respons og kommentarer alle sammen! Det ble litt for mange av dere etter hvert så jeg får ikke svart hver enkelt, men alle er lest, flirt og smilt av! Dere er deilige mennesker! God jul til dere alle fra meg :-)

 132. oxana
  22. desember 2013 at 12:28 #

  GOD BEDRING!!!! God Jul og ønsker deg de beste ønskene fra hjertet mitt!!!

 133. Louise
  22. desember 2013 at 13:36 #

  Hvilken positiv sjel du er for alle som strier med sykdom og de
  som føler seg sykt stressa uten å være syke.
  Håper at alt går rette veien for deg i 2014 og jeg håper endelig at du beholder humøret igjennom elendigheten, smerter og kraftige tordenskrall.
  Ha en hjertelig god jul og et godt nyttår.
  Du gir mange andre kraft i din blogg Lene.

 134. Gustavo Zaera Holo
  22. desember 2013 at 14:00 #

  Jeg synes at du tar helt rett i å sette ting litt i perspektiv i julestria, og minne folk på hva som er viktig her i livet. Jeg har selv vært gjennom en heftig prosess tidligere i år og også blogget om opplevelsene mine.

  Lykke til med stråling! Det er i hvertfall mindre heftig enn cellegift. Håper 2014 bringer deg først og fremst helsen tilbake. :)

 135. Anita
  22. desember 2013 at 15:36 #

  Hei, nå fikk du en ny følger! Fantastisk lesning – omgir meg med mye kreft i jula, men vet ikke om de er modne for dette! Jeg håper du får en grei jul, og at du omgir deg med folk som tåler brakfiser, hoder uten hår, ryggsmerter, fødekvinnestilling etc, og at det ikke dukker opp nye bivirkninger på nyåret.

 136. Ronny
  22. desember 2013 at 16:58 #

  Veldig synd at du har blitt syk, men det skal vel ikke ødelegge julegleden til alle andre, og da tenker jeg mest på de som har barn. Ingen har nok lyst til å bytte med deg, men det finnes også barn med den samme sykdommen som du har, og julen kan kanskje gjøre deres dag litt bedre hvertfall.

  Hilen en sympatør med kretft i familien

 137. Kimmy Tangen
  22. desember 2013 at 17:01 #

  Er vondt å høre hva du går igjennom. Men det er drit kult av deg å gå ut med det sånn som du gjør ! Må ærlig si jeg fikk meg en god latter av denne også, og takk for det ! Stå på videre og god bedring !

  God jul og godt nyttår til deg !

 138. Tomas HV Mørkrid
  22. desember 2013 at 17:03 #

  Herre Jemini!
  Jøssenammen for ei strålende tekst! Lene Wikander; you made my day! Dette framkalte ei rotbløyte av ein magalatter som masserte både kropp og sjel!
  Tusen takk for fordomsfri deling av slit og smerte, og kanonfjerting av høgste klasse!
  BRAVO!
  BRAVISSIMO!
  HERREMINGUD FOR EIT SAFTIG STYKKE MENNESKE DU ER!!!
  (og takk for det)

 139. Gunn
  22. desember 2013 at 17:59 #

  Ja dette var enormt å jeg kjente meg igjen. Stod i samme «båsen» i fjor å det su skriver er så sant. Du er enorm å jeg vil følge med på bloggen din. Stå på fantastiske kvinne.
  I år er det ikke cellegiften jeg legger på meg av men alle de gode julekakene enn kan få kjøpt
  Ønsker deg en god jul å kos deg på sofaen.
  Klem fra meg

 140. Brynhild Lysfoss
  22. desember 2013 at 18:00 #

  Veldig godt forklart hvordan en kropp som er gjennom litt av en behandling føles og oppfører seg. Midt oppe i alt kom latterdøra mi opp på vidt gap og bikkja kom tuslende og lurte på om a matmor hadde tørna helt. En riktig god jul til deg :)

 141. Pål
  22. desember 2013 at 19:41 #

  Livet er ikke for amatører, gitt. Ganske ujevnt fordelt med sorger og gleder er det også. Du leverer stor galgenhumor midt oppe i elendigheten.
  Ønsker deg god bedring og en riktig god jul!

 142. Annika
  22. desember 2013 at 20:32 #

  Fantastisk skrevet!!. Håper de som syter mest leser denne!. Lo godt selv om det i grunn er tragisk at du skal igjennom alt dette. Ønsker deg av hele mitt hjerte at du likevel får en god jul!. Lykke til med strålingen på nyåret. Juleklem fra meg :)

 143. Valborg
  22. desember 2013 at 21:44 #

  Lo så jeg grein her. Du skriver fantastisk bra! Du er tøff som klarer skrive slik om det å ha kreft, tar av meg hatten for deg!! Ønsker deg lykke til videre og alt godt for framtiden :-)

 144. Julie
  22. desember 2013 at 22:51 #

  Først og fremst må jeg bare si at jeg digger innleggene dine og jeg ler meg omtrent skakk hver gang.
  Jeg har så stor respekt for deg og tar av meg hatten for hvor utrolig mye humor du har i en slik situasjon du er i. Jeg håper virkelig at alt ordner seg, verden trenger flere mennesker som deg!

  Og til sist må jeg bare få si at du er nydelig!!

 145. Ella
  22. desember 2013 at 23:00 #

  For en fantastisk selvironi i en alvorlig livssituasjon. Helt fantastisk! Gjør som personen over meg, og tar av meg hatten for deg. Lo godt av innlegget ditt. Håper du får en fin jul, og et nytt godt år!! Klem fra meg til en super dame ser eg!!!

 146. Ingrid
  23. desember 2013 at 00:46 #

  Riktig god bedring og god jul! For et fantastisk innlegg!! stå på!

 147. Ellen
  23. desember 2013 at 08:32 #

  Herlige Lene! Du får meg til å le selv om jeg ligger flat ut med smerter i rygg og bekken etter siste kur. Har hatt 5 av 8 kurer, den siste var hard. Føles som cellegiften forsyner seg grovt og hemningsløst av beinmargen. Er ikke spesielt deppa eller humørløs, men god jævla jul er det jeg egentlig har lyst å skrike ut.. Savner et glass rødvin, men det smaker dritt nå.

 148. Line
  23. desember 2013 at 09:01 #

  Helt utrolig godt skrevet dette! Jeg kan se for meg både tordenskrall og reinsdyr, damer som føder på åkern…
  Fortsatt god bedring, ha en riktig god jul og det beste i 2014

 149. Harald Myhre
  23. desember 2013 at 10:17 #

  You made my day! Humor, selvironi, fandenivoldskhet og medfølelse i en fantastisk miks….
  Ønsker deg ei deilig jul og et godt og framgangsrikt 2014!
  Juleklem fra en fremmed! :-)

 150. Nina
  23. desember 2013 at 10:24 #

  Takk for at du deler på en sånn flott humoristisk måte.
  Jeg heier på deg :)

 151. Lene Wikander
  23. desember 2013 at 10:45 #

  Takk igjen for så mange og fine tilbakemeldinger og kommentarer, jeg er helt overveldet. Nå setter jeg kursen til Grimstad for jul med familien der. Nyt julen alle sammen og stress ned :-)

 152. Laila Elvik
  23. desember 2013 at 11:12 #

  Hei Lene!

  Fantastisk bra skrevet,men det blir det jo når en er «ærlig»,og det kommer rett fra hjertet. Ønsker deg en nydelig jul i sammen med din familie :-)

  Juleklem fra Laila

 153. ElinO
  23. desember 2013 at 16:48 #

  Bra og tankevekkende innlegg, som setter fokus på hva som virkelig er viktig i livet! Ønsker deg ei riktig god jul, og et godt nyttår! Heier på deg!

 154. Elias
  24. desember 2013 at 02:12 #

  Utruleg godt skreve!
  Eg håpar så inderleg at du klarer deg godt i dagane som kjem! Du har tallent innen skriving, det er det ingen tvil om! Stå på! :) og lykke til!

 155. Kari
  25. desember 2013 at 03:00 #

  Herlig godt skrivi, e skrasla så tåran trilla :) Lykke te videre md behandlinga og goo jul videre :)

 156. Elisabeth Hake Lunde
  25. desember 2013 at 13:22 #

  Du klarte det nok en gang; jeg skrattler og humrer og SKRATTLER igjen! :)
  Ha en fortsatt fin tid sammen med dine, der du sitter (!) med hårpakkebånd og det hele.
  Stor klem som er ment till oppmuntring 😀

 157. Bente
  2. januar 2014 at 11:59 #

  Veldig morsomt skrevet om en «trist» sak, og jeg ønsker deg masse lykke til.
  Men det på en måte det samme vi gjør, du skriver her på din blogg, noen skriver på FB, også jeg. Mine statuser er ment «morsomme» fra min side selv om de handler om julekort, baking, snørr, osv, osv….
  Kan vi ikke bare la det være sånn og ikke irritere oss over ulikhetene selv om noen ev dem er banale, sett i andres øyne.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bodø Nu » – Skarru ha jul-ing eller? - 21. desember 2013

  […] ble først publisert på Lenes blogg tarapi.no. Det er gjengitt med hennes […]

 2. 20 000 tette og en badehette | Lene Wikander - 27. desember 2013

  […] er jo nesten så jeg ikke tør å blogge mer etter at det forrige blogginnlegget mitt gikk fullstendig bananas på nett, ble lest av rundt 150 000 mennesker og fikk over 20 000 […]

 3. Rosa med grønnskjær | Lene Wikander - 7. oktober 2014

  […] For øvrig byr bivirkningene av antiøstrogener også på muskelsvakhet, anpustenhet, smerter og kramper i beina, samt fortsatt flatulens som jeg i grunnen har slitt med helt siden cellegiften da jeg satt på trikken og prumpa som ei mitraljøse. […]

Leave a Reply