En dinosaur i glassmagasinet


Jeg har altså krøpet til korset og skaffet meg smartphone jeg også. Det var høyst motvillig at jeg ga slipp på den gamle sveivegrammofonen av en Nokia som verken kunne logge seg på internett eller ta imot mms, men nå sang den altså på siste tast så vi måtte ta en smertefull avskjed her i Grimstad hvor jeg er på sommerferie.

Nå for tiden er det jo helt umulig å få kjøpt en god gammeldags telefon her i den industrialiserte verden. Egentlig har jeg alltid ment at i-land bør stå for idiot-land. Eneste som står i hodet på samfunnsmaskineriet her er jo å få til et stadig økende konsum og forbruk på bekostning av resten av verden. Det eneste mange fattige barn i Kongo for eksempel kunne om mobiler og smartphones frem til 2008, var jo at de måtte jobbe for å lage dem til oss.

Jeg vet jeg er førtis og sånn sett en dinosaur i glassmagasinet hva det å ta til seg ny teknologi angår, men etter å ha sittet og fiklet, trykket og sklidd over den #%¤&&»#¤ telefonskjermen som en overvektig Bambi på isen en ukes tid nå, må jeg bare innrømme at jeg rett og slett ikke skjønner poenget?

Ikke har jeg råd til et abo som lar meg være online til enhver tid og ikke ønsker jeg å være det heller, kameraet er jo ingenting mot min fabelaktige Canon og tastaturet er fullstendig ubrukelig til å skrive særlig mye mer enn LOL på med mine gamlis-pølsefingre.

Jeg er likevel smertelig klar over at jeg bare fremstår som en reaksjonær og sur gammal kjerring ved å klage og at også denne teknologiske nyvinningen er kommet for å bli, men jeg tillater meg selv å være fornøyd med at jeg kjøpte utstillingsmodellen og dermed sparte 500 på en allerede rimelig telefon. Å punge ut 8000 som jeg så at flere av de mer fancy telefonene kostet, anser jeg rett og slett for å være det glade vanvidd.

Men da jeg skulle stille inn alarmen for å rekke å ringe krabbebåten før den stakk til havs her forleden, slo min indre, sure kjerring til igjen. Hva i hule heite helvete mener de med å ha en vekkerklokkefunksjon der du bare kan velge mellom ukedager og helg? Altså stille inn samme vekking hele uka gjennom med eneste mulighet for variasjon i helgen?

Og før noen datanerder med tilgang til manualen kommenterer at det sikkert er mulig å bytte ut denne diktatoriske Gulag-funksjonen med et mer liberalt opplegg ved å la fingeren gli over et eller annet, så er det godt mulig det, men det har jeg altså ikke klart å finne ut av. Og det er heller ikke derfor min indre kjerring blir sur. Det er fordi at den fascistoide produsenten i det hele tatt kom på å leggge inn et sånt system som førstevalg in the first place!

Hva med oss som ofrer både god lønn, fellesferie og pensjonspoeng for å slippe å løpe rundt i marsvinhjulet som et fjollete pelsdyr med forhøyet puls klokken 08.00 hver bidige morgen? Hva med meg som allerede blir terrorisert av en sinnsyk nabo som ser ut til å mene det burde være straffbart og dra seg lenger enn til 06.00 på morgenen? Hva med oss som syns at hver dag er og skal være forskjellig og ikke bare en rekke robot-dager lagt opp etter faste og prikk like legge- og vekketider? Jeg er ikke 4, jeg er 40!

Gi meg heller en nyvinning jeg faktisk har bruk for! Sånn som denne bortimot geniale veskehenge-dingsen jeg fikk av min stemor Liv forleden.

FØR:

ETTER:

Lekker, glitrende og helt uten vekkerklokke er den også!


5 Responses to “En dinosaur i glassmagasinet”

 1. Irene Greftegreff
  3. august 2012 at 14:34 #

  Det er håp:

  http://www.dorousa.us/

  • Lene Wikander
   6. august 2012 at 12:01 #

   Ja det der så langt bedre ut! Tror du ikke den usmarte smartskjermen min hang seg opp allerede etter åtte dager i drift??? Måtte skru av dekselet og ta ut batteriet og greier! Hrrrmpf…

 2. Cecilie Kjensli
  6. august 2012 at 09:14 #

  Hvor smart er egentlig den veskedingsen? Er ikke det som å be om å bli frastjålet veska, eller kommer den med alarm?

  • Lene Wikander
   6. august 2012 at 12:04 #

   Den er virkelig genial, men jeg har sett meg ut enkelte rom for forbedringer som kan gjøre oss til millionærer:
   1. Få til en festemekanisme så den kan pynte opp veske, hår eller jakkeslag og være lett tilgjengelig.
   2. Utvikle designen med flere farger og uttrykk for de som uforståelig nok ikke vet å verdsette glitrede stener.
   3. Og seff innebygd alarm, ja!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dagens antrekk: Kebab-parfyme - 6. september 2012

  […] Jeg startet øyeblikkelig en frenetisk gjennomgang av innholdet i vesken jeg seff hadde hengt på den fabelaktige veskehenge-dingsen jeg fikk i sommer. Som lavkarber på sprekk fant jeg en Babybell-ost jeg sporenstreks begynte å eksperiementere med […]

Leave a Reply