Dagens antrekk


Jeg er egentlig på Sørlandet for å spise krabber og snorke meg lyserosa i solen så jeg er klar for 30 grader på Mallorca til uka, men nå går jeg for hummerrød i stedet! Jeg følger altså med dere både inne i Tigerstaden og her på verdensveven og jeg kan ikke si jeg er videre begeistret!

For det første ser jeg internett nå spammes ned med rosa sommerblogger som anbefaler «dagens antrekk». Oppdolla beibs tar bilder av seg selv med utførlig billedtekst: Sommerkjole fra D&G, frekk hatt fra loppis og sandaler fra H&M – vær crazy, mix og match, alt trenger ikke være dyre designklær, finn din personlige stil og drit i hva andre mener og blablabla. Men er det noe disse rosababeibsa bryr seg om så er det jo hva andre mener. Klikk is cash.

Men da et innlegg med headingen «dagens antrekk» dukket opp i feeden min på Facebook fikk jeg sjokk. Greit nok at resten av internett blir mer og mer rosa, men jeg trodde da virkelig ikke jeg hadde lyserosa venner?! Gjett om jeg ble gledelig overrasket da jeg klikket meg inn. Lenken førte meg nemlig til den altfor lite oppdaterte, men bortimot geniale bloggen «gallerigunhild».

Og selv om siste innlegg der handler litt for mye om fødsler for min smak, har jeg vel aldri ledd så mye av fødselsprat som jeg gjorde til teksten som fulgte bildet av henne i dagens antrekk bestående av t-skjorte og jordmorbleier. Gunhild ftw! Du har virkelig inspirert meg!

Jeg er nemlig typen som er heldig bare jeg rekker å se noenlunde respektabel ut når jeg fyker ut av døra på jobb. Jeg kaller det en suksess så lenge dagens antrekk ikke er direkte støtende. Er jeg ekstra heldig klarer jeg å klore sammen en look som kan betegnes som «fin» en gang i uka, aller helst i helgene hvis jeg skal på fest eller noe, men selv da går det gjerne galt.

Som da jeg var en tur på byen forleden og ble overfalt av en tidligere dragqueen-stjerne og helstøpt kandelaberhomo. Som så mange homser var han helt besatt av pupper og cleavage. Jepp, jeg aner ikke hva det er med enkelte homser og pupper, men siden de liksom ikke blir seksuelt opphisset av dem sånn som heteromannfolk har en tendens til, virker det som de føler at de er i sin fulle rett til å både kommentere dem, stikke trynet ned mellom dem og som kandelaberhomsen forleden; justere dem.

Han mente nemlig at jeg måtte ha mye mer cleavage og treiv tak i BH-stroppene mine og strammet dem til bristepunktet med det resultat at jeg endte opp med den reneste verandakassen foran. En rumensk roseselger plantet sågar en blomst der litt senere på kvelden og forlangte tjue kroner.

Men det var på nattbussen hjem det skjedde. Jeg tar helst bussen hjem fra byen i Oslo nå som den går hele døgnet. En litt brå bevegelse med stemplingskortet og spjoiiiing jeg sto med hele BH-en rundt halsen. Dagens antrekk var et faktum: En lekker blanding av øreklokker og skjerf i dyretrykk, solbriller med lesebrille-styrke fra Nille. Voila:

Det kan ikke være rosa alt som glimrer. Jeg skal fra nå av oppdatere Tarapi med dagens antrekk langt oftere! Og ikke skal jeg sette mine bein i den rosa jente-taxien med øyevipper som dere har pådratt dere inne i Oslo heller. Jeg fortsetter å ta nattbussen, takk. Jeg er seff rørende enig med blogger Vampus som er mot initiativet og sier at denne typen tiltak igjen legger ansvaret for voldtekt over på oss kvinner, men hvorfor i helvete er det ingen som har påpekt det helt absurd åndssvake i at selve taxien er ROSA?!? Og at den har ØYEVIPPER?!?

Hva er galt med blått? Gult? Grønt? Rødt? Nei, rosa skal det seff være når pene piker skal beskyttes og ivaretas. Det er vel kanskje heller ikke så rart når det viser seg at vi ikke er kommet lenger enn at intimsåpe-produsent DrGreve i disse sommertider lanserer gratis tamponger med en kampanje vi har diskutert heftig på Tarapi sin Facebook-side, det er nemlig på Facebook det skjer innimellom slagene så har du ikke hengt deg på der enda, får du gjøre det nå!

Ha en blomstrende sommeruke der ute, men ikke glem å gi DrGreve, Sparebank1 og P5 bak rosa jentetaxi en skikkelig kaktus! Send meg gjerne bilder av dagens sommerantrekk på Facebook, men rosa blir altså sensurert resten av sommeren!


4 Responses to “Dagens antrekk”

 1. mssjackson
  16. juni 2012 at 22:32 #

  Jeg har fått en ny interesse for dagens outfit! Nå ser jeg frem til mange inspirerende outfits som går litt mer i gammelrosa. Eller whatever, bare det ikke er rosarosa. Takk.
  jeg er forøvrig veldig glad i den frukthatten. Den kler dem. 😉

  • Lene Wikander
   16. juni 2012 at 22:39 #

   Haha, ja frukthatten var ikke død likevel, skal finne anledning til å bruke den litt mer igjen 😉

 2. Elisa
  17. juni 2012 at 09:07 #

  Jeg har fulgt med på bloggen din lenge, og har fått meg mang en god latter! Gleder meg til hvert nye innlegg med ditt blikk på verden. Også min 14 år gamle datter (som heldigvis aldri har likt rosa) flirer godt når jeg har høytlesning for henne. Takk for god underholdning for både fjortiser og førtiser :)

  • Lene Wikander
   17. juni 2012 at 10:03 #

   Så utrolig gøy å høre, Elisa! :-) Du får hilse datteren din og si at det bor en fjortis i oss alle – også oss førtiser! 😉

Leave a Reply